Filans udfordringer.

17. maj 2020

Godt jeg ikke sidder i regeringen og har de udfordringer om hvad der skal åbnes op for i samfundet i hvilken rækkefølge. Sikke et ansvar. Jeg har rigeligt med mine udfordringer omkring hvem der handler ind og hvor ofte herhjemme eller de nyindkøbte blomsterknolde og frø, for jeg er ikke en ørn i haveliv. Jeg øver mig dog og de filans udfordringerne står i kø. Indlægget indeholder reklame da nogle produkter er sendt mig til test. Jeg starter med et hit og godt tip i disse Corona-tider. Håndvask står jo på dagligt i en uendelighed og det kan være hårdt for huden på hænderne.

Grown Alchemist laver meget forskelligt lækkert hudpleje, som jeg rigtig godt kan lide. De tænker hele vejen rundt og er økologisk. Der bruges kun naturlige ingredienser og selv emballagerne i serien er lavet af genbrugelige materialer og tilmed meget smukke. I Magasin eller online får du lige nu -20% rabat på hele Grown Alchemist serien inklusiv deres håndsæbe. En af mine favoritter er den med orange, cedarwood og sage. Den dufter fantastisk mildt og badeværelset får lige en ekstra lækkerhedsfaktor efter hver håndvask på den måde. Der findes flere duftvarianter i serien og lige nu til kun 156 kr.

Minikap til små spirer.

For kun 2 år siden købte jeg 2 Blåregn og plantede ved nedgangen til vores kælder bag huset. De er begge vokset fantastisk, helt uden at jeg har hverken beskåret dem, gødet eller andet. Farven er en smule bleg i blomsterne. Jeg havde håbet på en mere dyb lilla/blå, men måske man kan gøre noget ved det ? Ligesom ved hortensia ? Jeg ved det ikke. Der er så meget jeg ikke ved om haver og planter og lige så hurtigt jeg læser om det eller får fortalt, så glemmer jeg det igen.

Pindstrup har lanceret et smart system, som minder præcist om mine store kapitalærkasser til fx. tomatplanterne hvert år. Minikap er et enkelt planetsystem med selvvanding til mine spirer. 60 små rum er nu fyldt op med Pindstrup økologisk så- og priklemuld i hver kasse og nogle frø i hvert rum. Jord er ikke bare jord har jeg fundet ud og denne muld er en økologisk gødning med komposteret hønsegødning fra økologiske gårde. Det er en blanding med fin sorteret sphagnum, der holder ekstra på fugtigheden i min Minikap. Noget der vigtigt for mig at prioritere, så jorden ikke så hurtigt udtørres men bedre holder på fugten til spirerne. Jeg har set dem i både Bauhaus og ved planteskoler som fx Plantorama.

Desværre har jeg ikke et drivhus, det ville også være næsten ualmindeligt dumt med mine manglende evner i haven nemlig, men de her kan snildt stå i vindueskarmen inde. Nu er det bare at læne mig tilbage og se om der kommer spirer op. Utålmodigt. De fine frø har jeg købt i England lige HER.

Det hæver op.

Alle vegne i køleskabet og i køkkenet er der efterhånden surdej. Jeg leger og eksperimenter, som så mange andre i disse tider, med alverdens surdeje og meltyper. Jeg er især glad for økologisk mel fra Mejnerts, som giver dej og brød der hæver virkelig flot op og smager fantastisk. I disse boller har jeg brugt deres 5-kornsblanding samt Typpe 00 og Sigtet hvedemel, som giver en virkelig god smag i brød. Dejen er med cirka 75% hydrering, 4 fold, opspændt og så i en bøtte på køl natten over. Derefter bagt på Bagestål i 15 minutter på 240 grader. Sværere er det ikke.

Øjnene klør og huden klør.

Der er mere som hæver op, nemlig huden omkring mine øjne. Jeg er ramt af søvnmangel de her uger og min allergi driller også i ny og næ. Huden bliver ekstra tør og plejekrævende for mig, hvilket også forværres af både øjne og hud der klør. Heldigvist er jeg blevet begavet med 2 nyheder fra Filorga, som jeg har skrevet om mange gange før. Et brand der står for stærke kvalitetsprodukter til gode forbrugerpriser.

Den ene nyhed er en opgradering af Optim-Eyes. Øjencremen som har været deres bestseller i mere end 10 år. Du får hele pakken i denne opgraderede nyhed: Fugt, fokuseret hjælp til at minimere træthedstegn i huden herunder de hævede øjne og mørke rander og minimering af de fine linjer. Optim-Eyes er blevet styrket med en formulering med Melaton-Eyes Technology og er i en hygiejnisk pumpebeholder, som leverer den lille lette portion creme der skal bruges. Jeg syntes den er super let at fordele i huden uden at fedte og min hud holder op med at klø af tørhed med det samme. Det er måske også forstærket af alderen at huden bliver så tør. Du kan finde Filorga i Magasin, som også har -20% de her dage.


Den anden nyhed OPTIM-EYES [REFRESH] fra Filorga er virkelig en nyhed der glæder os med hævede og trætte øjne. En stick der med det samme køler på huden omkring øjnene, når den lægges på. Denne stick er lavet med Fresh Minute Technology, der består af tre aktive ingredienser: Hyaluronsyre, ekstrakt fra rødalger samt mineraludvundet mikropudder. Derved er huden sikret både fugt, kølende effekt, dæmpe hævelser og mørke rander samt lysreflekterende. Fluks bor den fast hos mig i køleskabet, men gad også godt have en i bilen og i håndtasken, for den er uundværlig. Prisen er virkelig også god, kun 235kr og lige nu i Magasin til bare 188kr . Jeg bruger den både under eller over Make-up og flere gange om dagen.

Sidst men ikke mindst.

Er Filorga kommet med et par skønne masker, som jeg også har testet. Den som jeg har skrevet om flere gange er en af mine ynglings. Nu er der kommet en søster til den i form af SCRUB & DETOX. De er begge masker der er kendetegnet ved Filorgas super kvalitet, der er høj på gode stærke ingredienser og begge bobletasker der virker hurtigt. Den nye SCRUB & DETOX har en sjov sort skum, hvilket skyldes indholdet af kul. Jeg har testet den og er så tilfreds med den. Min hud eksfolieres blidt og bliver mere klar og fin at både se på og mærke efterfølgende. Som i med det samme! Uden at udtørre. Masken er en dobbeltvirkende eksfolierende skum, der har en afgiftende virkning og efterlader huden som ny på blot 5 minutter! Mere skal der ikke til. Det passer lige med tiden til fx. en hårmaske

Den har en dobbelt eksfoliering i form af både en mekanisk + enzymatisk. Jeg masserer som trin 1 let skummet på den rene hud, som er let fugtet. Derved eksfolieres huden let ved hjælp af et kompleks med
dobbelt peelingeffekt, der blandt andet indeholder vulkanske mikrosfærer. Blidt eksfolieres huden, fjerner urenheder og
efterlader en for mig tydeligt glattere hudstruktur. Elsker det især til de lidt grovere porer i mit ansigtet.
Trin 2 sker via en øjeblikkelig afgiftning af huden, hvor skummet bliver siddende 2-3 minutter på huden. Derefter fjernes det grundigt med lunkent vand og du ser resultatet med det samme ! ren, strålende og velplejet hud. Prisen er bestemt til at betale også med bare 265kr. Kik hos både Matas, Magasin og landets hudplejeklinikker.

Lift-Mask når det skal være ekstra.

Skal du forkæle din hud med det der ekstra lækre, så prøv LIFT-MASK fra Filorga. Den koster 99kr for en enkelt maske og er spækket med serum der er meget blid mod huden, men koncentreret med ingredienser der giver en ekstra flot opstrammende effekt på bare 15 minutter. Du finder også den på tilbud de her dage i Magasin ca 75kr er den en skøn venindegave.

Giv dig god tid til en kop varm te eller glas køligt hvidvin og lad masken virke. Du pakker den ud af posen og placerer den tynde maske i ansigtet, og fjern så det beskyttede net, når masken sidder på ansigtet. Ikke før. Den er til engangsbrug så nyd det. Det lidt ekstra serum der evt er i posen kan du bruge på halsen og forkælede den samtidigt.

Tak fordi du læste med idag og husk at du kan tilmelde dig mit Nyhedsbrev og dermed sikre dig mine nye indlæg. Der kommer fx snart en nem lækker opskrift på aftensmad lavet med kyllingerester og bacon.


Kærlig hilsen Anne

Du kan måske også lide

1 Kommentar

  • Besvar Tina 18. maj 2020 at 7:57

    God formiddag 🙂
    Sikke smukt et indlæg med så gode billeder, du har god sans for det æstetiske 🙂
    Glæder mig til opskriften, her er inspiration altid dejligt 🙂
    Pas på jer og en god dag ønskes !

  • Skriv en besked