Mødet med Peter og Simon.

28. februar 2020

Musik er livets krydderi. Det kan bevæge os, begejstre og på mange måder skabe betydning for os. Musik skaber for mig oplevelser og minder. Jeg husker mine nogle gange heftige ungdommensfester i Arden Hallen til musik fra bands der stillede Earth, Wind and Fire eller Smoke on the water. Gode og sjove minder. Sange med rytmer eller tekster i en kontekst med andre skaber deres egne minder. I sidste uge fik jeg igen en skøn musikoplevelse, da jeg var til koncert med Peter Sommer og tiggerne sammen med Jonas på Skråen i Aalborg.

Peter Sommer og Tiggerne har den fabelagtige orgelkonge Palle Hjort i sit band og Palle kan om nogen bevæge os med sin musik. Fantastisk musiker, som er ét med sit instrument. Koncerten var i 1. sæt fyldt med de nye numre fra årets album Stærk Strøm Henover Ujævn Bund. Især sangene “ Lad mig forlade sig, før du forlader mig” samt “Vi der valgte Mælkevejen” er jeg pjattet med. Smukke nye sange hele vejen igennem. I 2. sæt spillede de op til genkendelige gamle gode numre, som vi kender fra tidligere år og salen sydede af begejstring i de godt 2 timer vi var der.

Aarhus teater gav mig og gemalen vores livs oplevelse i forestillingen Lyden af de skuldrer vi står på. Vi havde købt gode pladser og Simon Kvams genopsætning indeholder en sansemæssig eksplosion af vellydene genkendelige danske sange fra vores sangskat. Det hele kombineret med skuespil i verdensklasse med respekt for de klassiske sangene. Vi fik allerede i første nummer gåsehud af begejstring. Sangene: Se nu stiger solen af havets skød, Solen er så rød mor og Drømte mig en drøm i nat var blot nogle af de smukke sange der blev fremført. Det med både alvor og humor om livet. Aftenen afsluttede med stående applaus og en enighed om, at vi gerne tager koncerten igen på lørdag hvis det var . Den er nemlig fuldstændig enestående.

Fisk skal der til.

Til dagligt driller mine gigtramte ankler mig med smerter og hævede led, så jeg begrænses i meget af det jeg gerne vil. Der findes mange gode råd og tips om gigt og kost og en af dem er at spise meget fisk. Det får jeg helt ærligt ikke så for som jeg gerne ville, men en gang om ugen cirka kommer der lækker fisk på bordet. I sidste uge lavede jeg en japansk inspireret marinade til laks. Det smagte faktisk rigtig godt og matchede laks og grøntsagerne perfekt. Du får lige en opskrift kort herunder.

Marinade til 4-6 stykker laks.
1 spsk avocado olie, 1/2 dl Soy sauce, 2 spsk sirup eller honning. 1 knust fed hvidløg, 1 tsk æble vinegar samt 1/2 tsk ingefær. Det hele blandes sammen i en lille skål til en marinade som hældes over laksestykkerne. Lad gerne marinaden være på laksen imellem 1 til max 4 timer på køl, før du sætter det i ovnen. Laksen placeres i et ovnfast fad og bages i en vam ovn på 200 grader i 15-18 minutter alt efter hvor store og tykke stykkerne er. Bag dem endeligikke for meget så fisken bliver tør i kødet.

Jeg serverede kogte ris, dampede broccoli og grønt dertil så retten er faktisk god til både frokost eller aftensmad. Let, sundt og frisk ret med laks.

Hvad har Peter, Simon og fisk så tilfælles ? Jo ser du for mig, giver de alle et bedre og sundere liv.

Weekenden der gerne må stråle.


Weekenden står for døren og vi skal forhåbentligt se lidt mere til solen fremfor de historiske mængder af nedbør i form af regn som har væltet ned i februar i år. Jeg ønsker dig en skøn weekend og TAK fordi du læser med. Husk at du kan tilmelde dig mit Nyhedsbrev og sikre dig mine opskrift og indlæg.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked