Den nemme vej er ok.

14. februar 2020

Vi har vinterferie i uge 7 og det er blandt andet blev udnyttet med at lave lækker mad og bage for mit vedkommende. God mad kan tage tid, men nogle gange er det ok at tage den nemme vej til mad også. Sådan blev det fredag, da manden og jeg kørte til Aalborg og derfra videre til Hune og Blokhus.

Blokhus og Hune.

Stranden bød os velkommen med lyden af skummende friske bølger, vind og strejf af vintersolen. Herligt. Der var både ravjægere igang på stranden, hunde der logrede glade med halen og familier som nød det friske vejr som os.

Gemalen havde udvalgt frokost på Kunst Cafeen, som var super hyggelig med en næsten mormoragtigt stemning. Virkelig hyggeligt og super opmærksomt personale. Maden var typisk cafemad, men i rigelige portioner, frisklavet og flot anrettet. Absolut rimeligt til prisen og ikke spor prangende . Kan anbefales til en familie på tur. Bageren i Blokhus havde et stort udvalg af lækre kager som fristede mig efter et smut ind forbi torvet, men vi kørte til Hune Bageri og fik et par kager med hjemad.
I Hune drejede vi lige kort ind omkring det fine Museum for papirkunst. Helt eventyrligt smukke klip, som jeg helt sikket skal ind og se en anden dag. Jeg fik kikket i museumsbutikken og fandt mange kreative ideer og må eje sager.

Brød og fastelavnsboller.


Jeg har for første gang lavet fastelavnsboller af wienerbrødsdej selv. 27 lag dej og mel blev rullet og rullet og blev ganske fint efter bagning. Derefter rørte jeg vaniljecremen sammen med flødeskum, så der kom en konditorcreme ud som det færdige resultat. Fastelavnsbollen blev lagt sammen med hindbærsyltetøj og cremen og et lag lager chokoladeglasur lavet af mørk chokolade på toppen. Mums en lækkerbisken. Du kan på min Instagram @annekakadu se mere om hvordan jeg at lavet dem i mine højdepunkter.

Jeg har også fået bagt en masse med surdej. Mejnerts Mølle havde i forrige uge et tilbud med en klat af deres egen surdej sammen med 3 pakker af deres super gode mel. Det købte jeg til 99kr og har bagt og bagt de skønneste boller og brød. Det vil jeg bestemt lave mere af.

Rigtig god weekend til dig og dine.husk at du kan tilmelde dig mit Nyhedsbrev for at være sikker på at få mine tips, nyheder og opskrifter.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

1 Kommentar

 • Besvar Tina 15. februar 2020 at 9:33

  En sidste del dejlig ferie ønskes 🙂
  Som jeg savner A Vesterhav når jeg ser dine billede – er jo vokset op ikke så langt fre Tversted.
  Papirkunst det skal jeg huske at se når vejen går den vej forbi 🙂
  God mad og kage mv er altid et hit og det sætter vi også pris på, ser godt ud det bagværk du viser 🙂
  God weekend og pas på jer i blæsten som kommer.

 • Skriv en besked