Få 100% succes med hjemmebag og et godt tilbud.

1. november 2019

Vi er begejstrede for at nyde et godt brød her i huset. Alle mand faktisk. Vi bager det gerne selv, når tiden tillader det, og eksperimenterer lidt med forskellige melsorter, kerner, udstyr og hæve- samt bagetider. Derfor vil jeg give jer inspiration til et luftigt, sprødt og lækkert brød idag samt et super TILBUD. Dertil en lækker konkurrence.

Det der virker hver gang.

Uden undtagelse er der én ting som gang på gang giver et flot brød eller pizzabund og det er vores elskede Bagestål. Den kraftige stålplade booster ethvert godt brød, enhver pizzabund og vores grovboller ikke mindst. Bagestålet er det bærende i at give mit bagværk ekstra sprødhed, luftighed og dermed endnu mere nydelse. Læs mere på mine tidligere blogindlæg.

Pizza på Bagestål.

Jeg bruger altid Bagestål til pizza. Når man køber et sæt med Bagestål og plader, så har jeg hele tiden en pizza i ovnen og næste pizza gøres klar til at blive smidt ind, lige så hurtigt den anden er færdig. Jeg droppede min tidligere pizzasten til fordel for bagestål og har aldrig set mig tilbage siden efter det. Læs hvorfor:


Et Bagestål virker sådan her: Jo højere massefylde en bageplade har, jo mere energi (varme) kan den indeholde. Så da stål er ca. 4 gange tungere end sten, kan Bagestålet indeholde 4 gange så meget varme. Dertil kommer evnen til at lede energi (varme). Her er stål ca. 18 gange bedre til at lede energi (varme) end sten, så Bagestålet kan optage og videregive varmen fra ovnen meget hurtigere end en tilsvarende bagesten. Første del (mængden af varme den kan lagre/optage) har betydning under de første par minutter af bagningen. Hvor en pizzasten oftest har afgivet al sin varme på et minut eller mindre, fortsætter Bagestålet med at afgive varme i 3-4 minutter. Derefter optager Bagestålet løbende ny varme og leder det op under dejen, hvorimod stenen ikke bliver rigtig varm igen, før bagningen er afsluttet.


Du kan lige nu købe Bagestål til julegave eller gaven til dig selv, med en ekstraordinær rabat på næsten 40 % i forhold til normalprisen lige HER.

Pærebrød på Bagestål.

Rigtig mange har spurgt til opskriften på mine grovbrød med revet pærer, når jeg viser dem på min Instagram @Annekakadu. De er også vores favoritbrød herhjemme, fordi de smager himmelsk, er sprøde, luftige og mætter godt. Og så de kan fryses, og stadig være virkelig lækre når de tøes op og lige får 5 min i en varm ovn. Perfekt til madpakken også eller som et mellemmåltid. Senest har min gemal haft 40 styks med på job, da han havde fødselsdag. Det vakte stor glæde.


Opskrift.

Til en fuld plade på Bagestål

50 gram gær

4 dl lunkent vand

2 store øko meget bløde modne pærer som rives groft med skrællen på. Har du ikke det så brug bare et bare almindelige modne pærer. Du kan også bruge æbler, men det ændrer smagen lidt, uden det bliver ringere dog.

2 tsk groft salt

1 Spsk oliven olie

2 dl finvalsede havregryn

1 dl grov mel fx rugmel, grahamsmel, blandede kerner eller hvad du har.

6-7 dl god mel gerne Tippo 00, pizzamel etc med god hæveevne. Har du ikke det, så brug hvad du har i skuffen af mel.

Gæren opløses i vandet og tilsættes olie, havregryn, salt, revet pærer (både sagt og frugtkød) samt grovmelet. Jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine til at mixe det sammen et par minutter. Derefter tilsætter du 2/3 af melet og lader maskinen arbejde 5 minutter på mellem hastighed. Tilsæt nu det sidste mel, hvilket ikke nødvendigvist er den sidste 1/3-del, da det afhænger af både hvor saftige pærerne har været, samt dejens elasticitet. Det kan være du skal bruge mere eller mindre men dejen skal være lidt fast uden at være en klump i skålen. Lidt blød skader bestemt ikke. Giv dejen 5 minutters æltning mere.

Hævning og bagning.


Sæt NU bagestålet ind midt i ovnen og tænd den på 250 grader.

Dejen sættes til hævning 1 time med en plastikpose over skålen.

Derefter vendes den forsigtigt ud på et meldrysset bord og trækkes ud til en firkant på ca måler 40/45 x 25 cm. Den foldes nu sammen på både det lange led og derefter det korteled og tilsidst trækker du alle siderne ind mod midten for at forme dejen luftigt til en aflang rund form. Drys godt mel på bordet, sprøjt ganske lidt olivenolie på dejen og lad dejen hæve på køkkenbordet 1/2 – 3/4 time igen overdækket let af plastikposen.


Dejen deles nu med dejdeleren fra Bagestålets Bagepakke i 2- 3 rækker. De kan laves til aflange store flutes eller du kan fortsætte med at dele dejen til grovbollerne. Du skal passe på med ikke at trykke for meget luft ud af dejen efterfølgende, men bare forsigtigt løfte hvert brød med dejdeleren over på et stykke bagepapir, som du har lagt ovenpå en af bagespaderne (de 2 som følger med i startpakke fra Bagestålet ) .

Brødene pensles med lidt vand, drys lidt havregryn eller grovmel over dem og listes ind på Bagestålet i den rygende varme ovn. Du åbner lågen til ovnen og fører bagespaden med brødene på bagepapir så langt ind på Bagestålet du kan og skubber det hurtigt ind på pladen, ved at lade det glide af pladen i den ende som er med en skråkant. Skru ned for varmen til 220 grader og bag ca 20 minutter alt efter hvor store brød du har valgt at lave dig. Når brødene er færdige trækkes de ud igen på bagepapir over på bagespaden og derefter op på en rist til afkøling.
Opskriften kan bruges til at lave dejen som langtidshævede brød, så ændrer du blot gærmængden til ca 5-10 gram og sætter dejen på køl natten over. Forsæt derefter med at lade dejen stuetemperere nogle timer på køkkenbordet og derefter med at folde dejen og igen efterhæve. Alle brødene kan skræres i form som du vil og selvfølgelig også til et stort brød med ekstra bagetid. Husk at snitte dejen i så tilfælde inden det kommer i ovnen.

Vil du sikre dig mine nyheder

og fristelser så husk at være tilmeldt mit Nyhedsbrev. Jeg starter en Mega lækker LUKSUS konkurrence for mine læsere om få dage nemlig.

Rigtig god weekend

Anne

Du kan måske også lide

1 Kommentar

  • Besvar Tina 1. november 2019 at 22:31

    Så dejligt et indlæg 🙂
    Det brød ser jo så fristende ud, det skal jeg bage.
    Rigtig god weekend ønskes herfra 🙂

  • Skriv en besked