Træk lige 20% ekstra fra.

27. oktober 2019

Det her indlæg handler om at fremtidssikre. Der er en gratis DIY på bæredygtige gaver af bivoks wraps. Blandt andet. Du kan også sikre dig noget så praktisk, men også hurtigt og lækkert som friskbagte bagte eller brød til madpakken. Sikre en sund god salat i hverdagen selvom du har Mega travlt med familie, fritid og job. Samt om det at udnytte de 10 minutter, man alligevel står i køkkenet og pisker lidt i sovsen i ny og næ. Træk 20% fra – i cool cash og overvej så om ikke det er ved at være på tide, at sikre dig en ny god multimaskine. Indlægget indeholder reklame da maskinen er tilsendt mig til test. Jeg tjener ikke på linket nedenfor. Rabatkoden kommer længere nede i indlægget og gælder kun i oktober måned .

Jeg elsker at bage.

Jeg elsker at bage men holder også af at lave lækker mad. I mit tidligere indlæg har jeg begejstret fortalt om min køkkenmaskine fra Kenwood. Nu har jeg fået suppleret maskinparken med en multimaskine nemlig Kenwood KFlex, som både kan piske, hakke, snitte, røre, knuse og veje når jeg laver mad. På ingen tid. Den har 1 bund og så forskellige dele jeg kan montere ovenpå, alt efter hvad jeg laver. Utrolig praktisk i vores lille køkken med kun 2 meter bordplade at arbejde på.

Kenwood KFlex


Da det kriblede i fingrene for at bage efter min nye Pie bagebog, kastede jeg mig straks over maskinen sidste weekend. Jeg brugte maskindelens bund til at veje smør af. Derefter satte jeg skålen med knivene på og fik smuldret ingredienserne sammen og tilsidst samlet til en dej. Væk med dejen og så satte jeg blenderen på, for at få hakket mandlerne til kagen. Det smarte er, at jeg kan veje mandlerne direkte i blenderen. Derved undgår jeg at skulle have en vægt fremme på bordet også. Det tog mig 10 minutter at samle dejen, bruge maskinen og hakke nødder og jeg havde plads på mit lille køkkenbord.

Kenwood KFlexKeenwood har helt ekstraordinært givet mig lov til at tildele jer en RABATKODE på hele 20%. Den gælder fra idag og resten af oktober måned via DETTE LINK, hvor du skal bruge koden WHITEAWAY20. Rabatten kan ikke kombineres med øvrige rabatter og tilbud. Tjek den ud for den er virkelig årets julegave i køkkenet for mange tænker jeg. Selvforkælelse er helt OK også.

DIY Bæredygtige Bee Wraps.

Bee Wraps kan bruges igen og igen og igen til at pakke mad ind i. Det er genbrug på fornuftig vis, da det skåner miljøet og de kan puttes i din kompost bagefter uden skade for miljø eller mennesker. Nu har jeg endelig fundet en opskrift der nogenlunde giver mig nogle gode hjemmelavede bivoks wraps, som er nemme at lave og nemme at bruge.

Jeg har prøvet med forskellige bomuldsstoftyper og alle kan sådan set bruges: Tyndt Liberty Lawn stof, Quiltestof kvalitet, meget let canvas. Den bedste stoftype er dog helt klart quiltestoffet. Det svarer til en lidt lettere stoftyper end viskestykker. Lagner kan sammenlignes lidt med tykkelsen af stoffet. Bruger du for kraftigt stof vil voksen have sværere ved at trænge ned i stoffet og tilmed lettere revner ved brug. bruger du for tynd som fx Liberty blivet det ikke så tæt i vokslaget og dermed kan det bruges mindre gange.


Jeg søgte efter pæne økologiske bomuldsstoffer for at lave dem så “fornuftige” som muligt, men fandt faktisk at det mest fornuftige i mit tilfælde er at bruge fra mit lille stoflager. Sådan et der let hober sig op i et skab. Det må være det mest bæredygtige for mig dette tilfælde.

Opskrift.

Til 4 stykker Bee Wraps på gennemsnitligt 20 x 20 cm skal du bruge:

Bomuldsstof ( evt økologisk ) der er vasket og strøget samt klippet ud.
Bivoks ca 35 gram, som kan købes ved din lokale biavler i en blok, som du selv river eller du kan købe det som “perler” online i en webshop.
Jojoba olie ca 4 tsk. Købes i en lille flaske fx i dit lokale Helsam eller Matas samt online. Det er jojoba olie som er bedst til netop at gøre wraps mere foldelige så forsøg ikke med andet umiddelbart.
Knust tørret harpiks er med til at få dine wraps lidt mere klæbrige hvilket jeg klart vil anbefale dig at bruge. Du skal bruge ca 2 spsk.
1 bred ny pensel til at fordele voksen med når den er smeltet.
Tørrestativ
Bagepapir
Rivejern evt.

Start med at tænde ovnen på 150 grader og derefter rive bivoksen, hvis du har købt en blok. Læg 2 stykker bagepapir i en bageplade og læg 1 stykke stof ovenpå. Drys 3 tsk revet voks – eller perlevoks – ud på det første stof og hold det 4 cm væk fra kanten hele vejen rundt. Drys derefter 1-2 tsk harpiks og 1-2 tsk jojoba olie. Når ovnen er varm, sættes pladen ind midt i ovnen og står der ca 5 minutter til du kan se at bivoksen er smeltet og stoffet godt fugtet. Tag pladen ud af ovnen.

Klædet er meget varmt nu og du kan med penslen let fordele den smeltede voks og harpiks, så det kommer helt ud til kanterne på hele stoffet. Kør med penslen hen over hele stoffet. Tag stoffet op med 2 pincetter eller tøjklemmer og luft det ved at svinge stoffet let 10-20 sekunder. Hæng det til afkøling på et tørrestativ og gentag med næste stykke stof.

Hvad kan de bruges til ?

Bees Wrap , Biwraps, voksklæder eller hvad du nu vil kalde dem, er super til at minimere vores forbrug af sølvpapir eller husholdningsfilm. Du kan pakke sandwich ind det , grøntsager som fx en agurk der er skåret af, 1/2 æble eller citron, som låg på en skål med madrester eller dej i etc etc. Bare du ikke bruger dem til direkte berøring med kød. Det dur ikke. Stoffet foldes om skålen eller din sandwich imens du varmer kanterne let med dine hænder et par sekunder. Så lægger det sig ind til madvarerne ganske enkelt.

Rengøringen af dine wraps er let, for du bruger blot en hård opvredet klud med lunkent vand og meget lidt sulfo. Hænger dem til tørre og så er de klar igen. Syntes du, at de på et tidspunkt er ved at miste lidt af effekten, så giv dem en tur i ovnen med lidt ny bivoks på.

Gaveidé

For mig er de en oplagt gaveidé til familie og venner denne jul. Jeg tror at jeg vil lave nogle stykker i 20 x 20 cm samt i andre størrelser som passer til fx frugt eller en stor skål. Perfekt også til en adventskalender for voksne så det er med at komme igang med at finde fine tekstiler. Rigtig god fornøjelse.

Der kommer flere gaveidéer samt DIY i november på bloggen, så hvis du vil sikre dig mine nyheder så husk at være tilmeldt mit nyhedsbrev.

I næste uge kommer der er top lækker konkurrence med disse produkter fra Peter Thomas Roth på bloggen. Håber du kikker ind igen. Rigtig god søndag .

Du kan måske også lide

8 Kommentarer

 • Besvar Mariane 1. november 2019 at 12:10

  Det vil jeg prøve. Hvor køber man knust tørret harpiks?

  • Besvar Anne 1. november 2019 at 13:20

   Prøv at Google det for der findes mange forskellige webshops som har det 🙂 fx Mio-Bio, Økofamilie og mange andre.

 • Besvar Tina 27. oktober 2019 at 20:43

  Tak for den super gode idé med biwraps 🙂
  Lækker køkkenmaskine, den kan da ret så meget med alt det udstyr 🙂
  En god ny uge ønskes herfra 🙂

  • Besvar Anne 28. oktober 2019 at 18:24

   Det er nemlig en super ide, hvor end så den kommer fra i sin tid. Maskinen er lækker, leger med den hver dag for at finde ud af hvad vi vil bruge den til her i familien??. Skøn uge til dig Tina, håber du er vinterklar på gården, nu frosten kommer

 • Besvar Tina/mormormedstiletter 27. oktober 2019 at 19:04

  Genialt!!!!
  Jeg er allerede i gang med at producere til hele familien…
  Det er bare det bedste tip, jeg har fået i meget lang tid?

  • Besvar Anne 28. oktober 2019 at 18:20

   Skønt at læse Tina, så dejligt at du kan finde glæde i denne lille vejledning . Skøn fornøjelse til dig ?

 • Besvar Christina Ulrikka Solveig 27. oktober 2019 at 10:11

  Biwraps, hvor er det bare smart og bæredygtigt☺️?? Ønsker dig en skøn dag

  • Besvar Anne 28. oktober 2019 at 18:21

   Tak og ja det er en super ide en eller anden engang har fået ??

  Skriv en besked