Mønster på strømpepinde etui eller måske hæklenåle.

16. oktober 2019

Dette grundmønster er meget meget enkelt og kan tilpasses i både højde og brede på nem vis. Det lille etui kan bruges til strømpepinde eller hæklenåle, måske også til makeuppensler ? Det er 4-kant-syning på bedste vis, som kan ændres og dermed skabe mulighed for mange forskellige anvendelseR. Lige her idag er det et grundmønster til strømpepinde. Der er i hvert rum plads til 4 tynde strømpepinde på op til 20 cm.

Materialer:

Bomuldsstof til ydersiden 50 x 14 cm – vær OBS på mønsterets placering, da den øverste klap vendes nedaf og dermed kan motiverne vende på hovedet. Så vælg et stof der ikke har op og ned. Ellers skal du klippe mønstret over og sy det sammen igen ved folden i klappen (husk ekstra sømrum så )

Bomuldsstof til indersiden 50 x 14 cm

Veladon (indlægsstof ) 50 x 14 cm

Tyndt quiltevat til påstryning 50 x 14 cm

75 cm bånd 1 cm bredt.

Sytråd i samme farve som stoffet.

Det færdige mål på etuiet er 21 x 12 cmStart med at tegne og klippe delene ud.

Du kan vælge at tegne mønsteret op på et papir eller direkte på stoffet. Jeg har lavet det direkte på stoffet, og brugt en lang vinkeltrekant til at sikre mig de lige linjer og vinklerne.

Der klippes 4 stykker i samme mål. Vær grundig med rette vinkler og at du klipper trådningen på stoffet, da etuitet ellers bliver skævt. Veladon og quiltevat skal derefter klippes 1 cm mindre hele vejen rundt. Derved sikrer du dig, at veladon ligger præcist der hvor stikkestingene kommer til at ligge og det færdige arbejde vendes fint og præcist efter første syning.

Stryg derefter veladon på foerstoffets bagside ved at placeret det på midten af foerstoffet og med 1 cm til alle kanter og stryg det tynde quiltevat stryges på forsidestoffet.

Syning.

De 2 deles lægges nu ret mod ret og sættes sammen med nåle eller clips. Det løse bånd ( som skal fungere som lukning ) foldes på midten. Båndet placeres langs den ene langside ( jeg har valgt at lægge båndet i den højre side som på billedet og hul til at vende stoffet i venstre side ) 15 cm fra toppen ind imellem de 2 lag stof. Start med at sy ca 30 cm nede af den venstre langside. Sy de 2 stykker stof sammen hele vejen rundt, ved at sy tæt langs veladonkanten fra foerstoffet vrangside Og sy ned langs siden på den lange side. Fortsæt hele vejen rundt og stop 10-15cm før du når til stedet, hvor du startede med at sy. Derved har du en åbning til at vende stoffet med retsiden ud igen.

Pas på med ikke at sy i båndet udover hvor det er foldet sammen selvfølgelig. Båndet holdes inde i midten imellem de 2 lag stof.

Når du har syet hele vejen rundt, klipper du hjørnerne af og derefter vendes retsiden ud igennem åbningen i siden på hele stykket. Min åbning er imellem de 2 strikkepinde på billedet. Vend derefter stoffet med retsiderne udaf.

Pres nu stykket med et varmt strygejern og fold stoffet ind i åbningen, hvor du vendte stoffet lige før, så det flugter med hele langsiden fint og lige. Sy en stikkesting hele vejen rundt på maskine 1-2 mm inde, dermed lukkes hullet i siden også.

Nu bøjes delen sammen både øverst og nederst så der kommer en klap øverst nedover en lomme til at have strikkepindene i. Øverst folder du stoffet 11 cm ned og presser med er strygejern. Nederst folder du stykket 15 cm op og presser med et varm strygejern. Du kan nu se hvordan det samlet ser ud, når du har foldet og presset med et strygejern.

Den nederste 15 cm overlap er lommen hvor strikkepindene skal være i. Lav en stikkesting ned af begge sider på lommen helt yderst i samme syning som din forrige syning, da du syede hele veje rundt på stykket. Lommen skal nu laves til 4 små rum ved at sy 2 stikkestingslinjer. Du måler 3 cm ind fra højre kant på lommen og markerer med en vandopløselig tusch -eller bruger en sylinial som trykfod. Sy ned fra toppen af lommen til bunden. Gentag 3 cm igen til venstre for din syning en gange mere . Derved har du nu 4 rum.

Nu er arbejdet færdigt og den øverste klap kam foldes ned over lommerne og båndet kan bindes fint omkring.

Rigtig god fornøjelse, og husk at tilmelde dig mit Nyhedsbrev for at få de nyeste tips og gratis mønstre. Der kommer endnu et tip lige om lidt nemlig.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 16. oktober 2019 at 10:09

  Så fin og flot en strikkepinde holder 🙂
  Gik jeg var go til at sy som du!
  Men jeg kender en som vil blive glad for din opskrift
  Rigtig god dag ønskes du herfra 🙂

  • Besvar Anne 19. oktober 2019 at 7:43

   Åhrrr TAK for dine søde ord Tina, som altid. Jeg er helt sikker på at du er go til rigtig mange ting, som jeg ikke når til sokkeholderne. Rigtig dejlig efterårsdag til dig.

  Skriv en besked