Efterår og sensommerfarver

23. september 2019

Efteråret har vist sig på den smukkeste vis her i weekenden. Masser af sol og kølige nætter. Jeg elsker sådan en vejr. Samtidigt er det ved at være slut med blomster i haven, men til gengæld er naturen på vej i de smukkeste gyldne farver lige om lidt. Der er sæsonskifte.

Jeg var en smut på Håndarbejdsmesse i Aars i lørdags og fandt mange sjove nyheder fra de mange stande der var. Fx så jeg dem her:

Strækstof til kjoler og bluser fx.

Julestoffer.

Mange sjove og smukke tekstiler og garn fristede, men jeg købte dog ikke noget med hjem denne gang.

Blomstrede tekstiler.

Heldigvist bugner det med blomster på de smukke tekstiler i gyldne farver, som lige er kommet i min hænder. Prøv lige at se her.

Jeg er vild med de fine blomstertryk fra Rifle Paper’s kollektion. Derfor har jeg kastet mig over både at lave et lille etui til strømpepinde og en større taske til garn. Den sidste har jeg lavet efter min gode grundmodel og så ændret lidt på lynlåsens placering, ved at lynlåsen fortsætter 5-7 cm ud af tasken. Derved kan den åbnes mere øverst og det giver et bedre overblik inde i tasken. Der er lavet lommer indvendigt i den ene side og så er den afstivet med det samme som mit gratismønster, for at få mere hold i det.

Den kunne også laves til en toilettaske i størrelsen ved at blive lidt lavere og flere lommer indvendigt måske ? Det lille strømpepinde etui er også lavet i det fine stof fra serien, dog i et andet print. Jeg tror den skal udvides denne model og så laver jeg et mønster til blokken her.

Forurening er værd at bekæmpe.

Ikke kun ved at huske at slukke bilen, når det er muligt, hvis man fx bare holder og venter. Ved at tænke over hvad der skal afleveres hvor med fx batterier og sortering af affald i det hele taget. Forurening påvirker ikke kun vores natur, men faktisk også vores hud og hår. SACHAJUAN, som forhandles i bla. Magasin, har lige lanceret et serie til præcist at beskytte håret mod forurening. Produkterne er sendt mig som gave og dermed reklame.

SACHAJUAN– ANTI POLLUTION SHAMPOO & ANTI POLLUTION CONDITIONER. Serien beskytter hår og hovedbund mod forurening, samtidigt med at den plejer håret , modvirker at farven falmer, giver smuk glans og et rent og friskt hår, der holder længere og dermed åbner mulighed for at vaske det mindre hyppigt. Det kan min hovedbund godt lide. Forurening klæber sig nemlig til håret og beskadiget det udefra. Derved bliver det mere livløst og trist at se på. Hvem ønsker ikke at undgå det? Og tænk lige på lugte samt forurening fra rester af forbrænding fra huse og biler, røg og mad på spisesteder.

Har du fået lyst til at prøve denne serie, så find den i butikker som fx Magasin fra denne måned og koster kun 190-200kr stk. Den er mild og god mod både hår og hovedbund syntes jeg.

Tak fordi du læste med. Jeg tænker at det er tid til et nyt mønster eller syvejledning i næste blogindlæg eller lige deromkring. Husk at tilmelde dig mit Nyhedsbrev, så du kan få mine tips og ideer i din mailboks.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Lone hundahl 1. oktober 2019 at 12:10

  Hej Anne – hvor høj har du lavet den store taske til garn ?.

  • Besvar Anne 6. oktober 2019 at 19:07

   Hej Lone , mener du Multi-mønsteret ? Der står i opskriften af dens færdige mål er 20 cm men du kan altid bare lave den i den højde du ønsker dig . Bedste hilsner Anne

 • Besvar Tina 23. september 2019 at 16:30

  Skønt indlæg med så meget dejlig inspiration og du er en knag til det med farver og billeder 🙂
  Flot håndarbejde du igen har fået fra hånden og sødt julestof du også fik taget billede af 🙂
  Et fortsat smukt efterår til du og familien 🙂

  • Besvar Anne 26. september 2019 at 20:00

   Tak Tina, julestoffet var så festligt. Kunne lige se en veninder som elsker sjov og spas, i sådan en julekoncert ikke ? Lige pludselig er det jo tid til de hjemmelavede gaver op til højtiden også. Skøn fredag til dig.

 • Besvar Bebiane 23. september 2019 at 10:22

  Rigtig smart taske du har lavet til dine garner, du er god til at sammensætte farver og mønstre.

  • Besvar Anne 26. september 2019 at 19:58

   Tak Bebiane , jeg elsker at lege med farver og mine helt engne favorit farve skalaer, som du sikkert har set. God weekend til dig snart.

  Skriv en besked