Gratis mønster på Multi-kurv.

29. august 2019

Jeg har udarbejdet et mønster på en super anvendelig kurv, der er meget efterspurgt på de sociale medier. Indlægget er derfor delvist reklame. Jeg har syet rigtig mange af denne model til glæde for os selv herhjemme, familie og venner og kalder derfor mønstret for Multi-kurv, da den har så mange anvendelsesmuligheder. I dette mønster, kan alle være med. Grundmønstret jeg viser jer her, er mit all time favorit grundmønster. Dette syprojekt kan laves af både let øvede eller nybegyndere med lidt tålmodighed. Det er virkelig et enkelt projekt, som kan ændres til alt muligt fra mindre tasker til store indkøbstasker med få ændringer. Bær over med mig, hvis du finder det lidt simpelt, men jeg er ikke professionel mønsterskaber. Spørg endelig i kommentartråden hvis der er noget, som du er i tvivl om.

Kom godt igang.


Denne box kan syes af gode kraftige stoffer fra både genbrug eller nye kvaliteter. Med kraftig kvalitet mener jeg tungt som fx cowboystof og canvas. Det er også vigtigt at bruge kraftigt indlægsstof (viledon) for at kuven kan holde sin form. Alternativt kan der med fordele bruges 2-3mm skumgummi- strygeindlæg, som kan købes i patchwork butikker.

Færdige mål er ca. 31 x 15 cm i bunden og ca 20 cm høj. Mønsteret er inkl 1 cm ømrum.

Materialeforbrug.

35 cm kraftigt bomuldsstof mindst 120 cm bredt til yderstof, eller en god stor rest du har i skabet måske.

35 cm kraftigt ensfarvet canvas til foer ( cowboybukser kvalitet ) . Stof og stil har et godt udvalg.

50 cm viledon strygeindlæg min. 60 cm bredt. Kan købes i Læderiet.

 • Symaskinenål str 90
 • Evt 70 cm kernelæder til 2 hanke fx 2 cm bredt og max 2 mm tykt. Kan købes i Læderiet. Alternativt kan du bruge et gammelt læderbælte fra Genbrugsen eller sy en stofrem.

Tegn mønsteret til syning.

Tegn mønsteret op som vist på billedet.
Tegn en retvinklet firkant der måler 49 x 30 cm og klip ud.
Tegn en firkant i hvert nederste hjørne på 8 x 8 cm og klip væk.
Mønstret er inkl 1 cm sømrum

Klip delene ud i stof og stryg.

Klip 2 stykker i stoffet til ydersiden.
Klip 2 stykker viledon strygeindlæg.
Klip 2 stykker kraftigt canvas til indersiden.

Stryg indlægsstoffer bag på stoffet som er forsiden – her det blomstrede.
Stryg først på bagsiden og derefter stryg forsiden af stoffet for at sikre at alt fæstnet. Der skal ikke bruges dampfunktion.

Overlock.

Start med at overlocke de 4 sider på både forstykkerne samt foret (canvas).
Overlock ikke inde i de små udklippede firkanter nederst.

Sammensyning.

På symaskine syr jeg de 2 forstykker sammen i sidesømmene og langs bunden. Derefter folder jeg stoffet nede i hjørnerne, så jeg kan sy på tværs over sømmene der og lave hjørnerne.

Hjørnerne sys sammen nederst.

Det samme gør jeg med inderstoffet / foerstoffet, men her syr jeg ikke langs hele bundlinjen. Midt på syningen i bunden skal være en åbning på min 15 – 20mcm til at man kan vende tasken til sidst.

Sy nu hjørnerne på foerstoffet enten på symaskine eller har overlocker.

Presning af syninger og kanter.

Pres med et dampstrygejern sidesømme og sømmen i bunden af kurven på både yder- og inderstoffet. Det giver et langt flottere færdigt resultat og gør det nemmere at sy de 2 dele pænt sammen.

Hanke.

Dette afsnit kan du hoppe over, hvis din kurv ikke skal have hanke. Så kan du hoppe ned til næste afsnit: Samling af kurven.

Kurven kan sagtens bruges uden hanke, den er super anvendelig som den er, men vil du gerne have nemt ved at flytte den fx til garn og håndarbejde, kan det være en fordele at montere hanke på. Hanke kan laves af stoffet, eller man kan købe gjorde ( Læderiet.dk ) til at sy på. Det er selvfølgelig også muligt at montere læderhanke på med fx nittere, men de fleste symaskiner kan sy igennem 2 mm kernelæder med en synål 90 også. Det har jeg brugt i denne model.

Hankene kan placeres lige som du måtte ønske det. Jeg viser her at mine er monteret 12 cm målt fra sidesømmene i hver side. Sæt dem fast med en lille klemme ret mod ret ( den glatte side af læderet ind med den mønstrede forside af yderstoffet) .

Samling af tasken /kurven.

Kurven syet af yderstoffet har jeg vendt vrangen ud af, så den pæne mønstrede forside er inde i midten og remmene er sat på ret mod ret.
Kurven syet af foerstoffet vendes så den pæne side vender ret mod ret på den blomstrede ydertaske, og overlocksømmene er inde i foerstoftasken /kurven. Hele foerstofkurven sættes nu ned i yderstofkurven så ret mod ret mødes i de 2 kurve : den pæne side uden overlock fra foerstoffet op imod den pæne side af yderstoffet kurv.
Det vil sige, at der nu er overlock bagside yderst af den samlede taske / kurv og inderst.

Jeg sætter syklemmer i hele vejen rundt i øverste kant og syr en enkelt stikning rundt. Vender tasken igennem hullet i foerstoffet og syr den lille åbning i bundne af foerstoffet sammen på symaskinen. Eller i hånden. Tasken er nu næsten helt lukket og alle kanter indelukkede.

Tasken / kurven er færdig når du lige har syet den lille åbning i bunden og kan med fordel presses op ad de 4 langsider ved hjørnerne, så der kommer et mere kasseformet udtryk, hvis dette ønskes.

Foerstoffet puttes ned i den yderste taske / kurv og rettes til i toppen, så kanterne på yder- og inderstoffet flugter hinanden. Sæt syklemmer i hele vejen rundt og press kanterne med et dampstrygejern. Undgå at ramme læderhankene.

Færdiiiiig.

Tasken /kurven er perfekt som strikkekurv, eller til en termokande, bog og lidt lækkert på tur, til puslebordet fyldt med bleer etc. Der er MANGE muligheder for at anvende den her.

Hvis du forlænger kurvens højde med 20 cm, og dropper viledon indlægsstoffer – og monterer et par lange læderhank – ja så har du en supper fed taske istedet ud af samme mønster. Se min lækre shopper lige HER, og se meget mere håndarbejde I DISSE INDLÆG.

Håber at du finder glæde i at sy dette nemme projekt, som kan varieres i det uendelige med hanke, størrelse og stofkvaliteter. Det vil jeg vise meget mere af her på bloggen i kommende indlæg.

Konkurrence

SLUT – stort tillykke til Christina Ulrikka som har vundet kurven. Send mig en email på April24@live.dk inden 4 dage, så jeg kan få din adresse. Bh Anne

Hvis du:

 1. Skriver en lille hilsen nede i kommentarfeltet, om hvad du vil ønske jeg laver et mønster til her på bloggen.
 2. Sikrer dig, at du er tilmeldt mit nyhedsbrev ( du kan nemt tilmelde dig lige HER),

Så kan du få et lod i puljen om at vinde dennne Multibox /projekttaske ( uden garnet ). Den er syet af mig i det lækreste vintage Sanderson stof, der har levet et tidligere liv som gardin i London.

Vinderen findes på fredag den. 6 september og alle på min Instagram @anneskiosk kan også deltage i konkurrencen. Dermed har man 2 lodder i puljen og der findes 1 vinder ud fra samtlige deltagere.

Vil du sikre dig, at få mine nyeste blogindlæg, og dermed ikke gå glip af gratis tips og opskrifter, så tilmeld dig også mit Nyhedsbrev. Det er ganske frivilligt og du bestemmer selv hvornår du afmelder igen.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

28 Kommentarer

 • Besvar Fru Moll 6. september 2019 at 10:55

  Meget fine ting, du laver – og dine stoffer er SÅ flotte. Jeg kunne tænke mig et mønster til en foret rund brødkurv eller strikkekurv

  • Besvar Anne 6. september 2019 at 22:06

   Sikke en fin ide. Konkurrencen er dog afsluttet og vinderen har meldt sig. Rigtig god weekend.

 • Besvar Christina ulrikka Solveig Kristiansen 6. september 2019 at 8:26

  Jubiii, hvor er jeg glad, nu kan mit garn som ligger og flyder alle steder få sin egen plads, tusind tak jeg sender en mail med det samme??? dejlig weekend

 • Besvar Lone Frederiksen 2. september 2019 at 18:21

  Flot taske – flot stof.
  Jeg kunne godt tænke mig en smart taske til min PC….

 • Besvar Jeanette Mortensen 2. september 2019 at 11:57

  Super flot taske, tak for mønster.
  Jeg kunne godt tænke mig et mønster på en toilet taske.
  Jeg har set en købt toilet taske der når man åbnede den kom et bøjlehoved frem som man kunne hænge tasken i (kunne løses med en strop) men så var der ligsom en bund hvor shampo og andre flasker kunne stå og i flappen der var op mod stroppen var fyldt med lommer. Håber det er forståligt 🙂

 • Besvar Birgitte Tolstrup 2. september 2019 at 8:04

  Tak for gratis mønster og god vejledning. Du laver mange flotte ting. Måske et mønster til strikkepindeetui. ??

 • Besvar Tina 2. september 2019 at 7:21

  God formiddag Anne 🙂
  Så smuk en Multibox/Projekt, den ville stå og pynte smukt hos mig med lidt af eget garn i 🙂
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig et projekt om en beautyboks til makeup, cremer mv. med rum og lommer til diverse. 🙂
  Ønsker du og familien et smukt efterår 🙂

 • Besvar Pia Merete Eriksen 2. september 2019 at 3:05

  Et mønster til diverse strikkepinde – almindelige, strømpe- og rundpinde

 • Besvar Vivi Hyldgaard 1. september 2019 at 23:22

  Lidt sent,har været på arbejde og sidder og læser din blog. Super med et gratis mønster,tak. Det strikkeetui du skrev om 25 sig. kunne jeg vældig godt tænke mig et mønster til.

 • Besvar Marlene Høj 1. september 2019 at 21:39

  Den er så fin ?
  Jeg kunne godt bruge et mønster til en toilettaske ?

 • Besvar Eln 1. september 2019 at 19:53

  TAK for et super flot/nem mønster til taske.
  Kunne tænke mig et mønster til kosmetikpung/toilettaske….

 • Besvar Betina 1. september 2019 at 18:33

  Du laver SÅ smukke ting. Og jer er MEGA glad for den taske, jeg har købt af dig ?.
  Er fuldstændig “grøn” i syning, har dog en symaskine ?.
  Kunne virkelig godt tænke mig et etui til udskiftsbare strikkepinde ?.

 • Besvar christina ulrikka Solveig Kristiansen 1. september 2019 at 17:51

  Hvor er den bare fin, ville ønske jeg også havde en overlocker? jeg Tænker enten et etui til sakse, strikkepinde mm eller en lækker shopperntaske? dejlig søndag

 • Besvar Michelle 1. september 2019 at 16:48

  Den er virkelig flot, og jeg kunne sagtens bruge et mønster mere på en anden type taske så jeg selv kan prøve kræfter med at sy en flot taske ?

 • Besvar Henriette Andersen 1. september 2019 at 16:34

  Tak for mønster til kurven 🙂

  Jeg ønsker mig mønster på projekt taske med udvendige lommer hvis heldig !?

  De bedste hilsner fra
  Henriette / @hen.ry.s = flittig følger af @anneskiosk på IG

 • Besvar Yrsa Andersen 1. september 2019 at 16:34

  Skøn taske, kunne godt bruge den.

 • Besvar Anne-Maria Visbye Hauge 1. september 2019 at 15:39

  Du laver nogle rigtig flotte ting ☺️ Din kunnen er misundelsesværdig.
  Jeg kunne godt tænke mig er mønster på en projekttaske – til strikke-, hækle- og sytøj ??

 • Besvar Pia 1. september 2019 at 14:58

  Så dejlige ting, du laver?. Jeg kunne ønske mig et mønster på en lille, foret pung med lynlås??

 • Besvar Louise Olsen 1. september 2019 at 14:47

  Mobil taske

 • Besvar Charlotte 1. september 2019 at 14:23

  Jeg ku godt tænke mig, at du laver en lækker pc-taske med plads til strikketøjet?
  Konstant mangel?

 • Besvar Pia Petersen 1. september 2019 at 13:23

  Jeg vil le ønske en Strikketaske(projekttaske med lommer til målebånd, saks, ekstra pinde ( hvis det f.eks. nu er en trøje man er ved at strikke på rundpinde og strømpepinde) og maskemarkører

  • Besvar Helen Husted Nielsen 1. september 2019 at 13:32

   Jeg savner mønster til en sportstaske med lommer til alle de små ting, man har med: hængelås, kort, børste, pung osv!
   Er vild med dine værker!
   Kh. Helen

 • Besvar Lis H 1. september 2019 at 13:12

  Jeg ville elske et mønster til en lækker projekttaske til et større strikketøj med lommer til hjælpepinde, saks og centimetermål.

 • Besvar Helle 1. september 2019 at 13:09

  Super flot kurv ?
  Drømmer om mønsteret på et net med lange hanke og en lille lomme til nøgler ?

 • Besvar Anette Ninon 1. september 2019 at 13:00

  ???Så fin. Jeg ønsker et mønster til bestiklommer???

 • Besvar Anette 1. september 2019 at 12:36

  Superfin og meget anvendelig taske. Det er lækre ting du laver. Jeg ville elske et mønster på prohekttaske ?.

 • Besvar Maria Mølleskov Pedersen 1. september 2019 at 12:26

  Uhhh den er så smuk, du syer så fine ting. Kunne være dejligt med opskrift på dit pinde hylster. ?

 • Besvar Pernille Cecilie Ahm Hansen 1. september 2019 at 12:23

  Sådan en flot og anvendelig taske. Tak for mønster.
  Jeg har et ønske om en guide og mønster til et strikke etui hvor der er plads til udskiftelige pinde, samt lommer med og uden lynlås til wire, stopper, saks og andre ting som man bruger. Alt så et med flere “sider” i end bare pindene.

 • Skriv en besked