Så blev det HOT.

25. august 2019

Sikke et dejligt skift det blev i vejret her sidst i august. De lover op til 28 graders varme idag og de kommende 6 dage, så vi nyder såvel ude- som indelivet. Ude samles der æbler ind, nydes en bog i liggestolene og der grilles hver eneste aften på vores meget fleksible OGRILL. Vi er kødædende her i familien, så et par gode stykker lammekød var menuen i aftes på grillen. Den er super nem at flytte til en solplads i haven eller over i skygen i haven pga det smarte letvægtsbord.

OGRILL


Så skal der rendes stærkt.

Sensommeren giver lyst til mere mørke farver i både garn og stof til håndarbejde. Der er kommet nye kollektioner, der frister mig, og der planlægges til efterårets kreative timer. Om få måneder skal der rendes stærkt, for at nyde dagslyset inden vintermørket falder på.

Jeg leger med min nye overlocker, som jeg fandt på nettet. Det er en nem og enkel måde at handle på idag. Til gengæld går man glip af den gode relation med sælger og tips om produktet ofte.

Valget faldt på en JUKI 114D , fordi den står meget stabilt på sybordet, nem at tråde, kan sy i 4 lag cowboystof eller et lag tynd silke uden at rynke eller springe tråden! Maskinen larmer minimalt og kører som var det smør igennem mine mange fine gamle gardinstoffer fra Sanderson. Overlockeren er et fantastisk supplement til symaskinen. Alle sømme bliver lukket flot af, kanter skæres af samtidigt og dit håndarbejde ser langt mere professionelt ud. Jeg spurgte på min Instagram, om hvor mange der havde en overlocker som supplement til deres symaskine, og det var hele 53% der svarede, at det havde de.

JUKI overlocker.

Flere fritids- så vel som profesionelle syerske skrev privatbesked til mig på min Instagram @Annekakadu, at jeg skulle kikke efter JUKI. De producerede i rigtige mange år overlockere for Bernina (Blandt andet de modeller der hed Bernina 700D og Bernina 800DL) 
Det var nogle af de mest solgte overlockere i europa – og kvaliteten på dem var uovertruffen! For 2 – 3 siden valgte Bernina så, at afslutte den aftale de havde med Juki om, at de skulle producere overlockere til dem. JUKI fortsatte naturligvis deres produktion af yderst velfungerende og populære overlockere i høj kvalitet – men nu bare med deres eget navn.

Måske har du ikke så tit hørt om JUKi overlocker de sidste 20 år, men hver gang du har set eller hørt om en Bernina, på nær de sidste 2-3 år, ja så er der altså JUKI der stod bag.

Et rum til hver.

Et etui til strikkepinde med et rum til hver størrelse, stod højt på min to-do-liste. Hos RITO har jeg fundet et godt sæt pinde i det glattere og smukkeste træ til yderst rimelige penge. Fandt også lidt garn i smukke efterårsfarver. Du kan se det store udvalg HER.

Jeg har valgt at udnytte overlockerens flotte lukkede sømme til at sy hele vejen rundt om etuiet og lommen indvendig for derefter at vende stykket.

Yderstoffet og inderstoffet er patchworkkvalitet og jeg har derfor afstivet yderstoffet med strygelærred samt et lille tyndt stykke quiltevat. Det samme har jeg gjort med lommen i midten. Her er lige plads til alle størrelser pinde fra Drops Romance Interchangeable Circular Needles Deluxe set.

Gratis mønster ?

Jeg overvejer at lave et gratis mønster på dette praktiske etui. Har nemlig taget foto af hele processen undervejs idag. Det er et stort arbejde at lave, ting tar tid, men mon ikke det lykkes ?

Vil du sikre dig mine nyheder og sytips, så tilmeld dig mit Nyhedsbrev.

Rigtig god Søndag

Anne

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 25. august 2019 at 22:22

  Dejligt med din nye maskine 🙂
  Sådan en savner jeg.
  Flot etui.
  En god sensommer ønskes du og familien 🙂

  • Besvar Anne 6. september 2019 at 6:05

   Jeg har ikke vist at jeg savnede den SÅ meget, før jeg igen fik muligheden og nu syr på den hver dag Tina. Tak for dine søde ord og skøn fredag til dig.

  Skriv en besked