Nem opskrift med mandler.

21. august 2019
Brændte mandler i microovn

Jeg elsker duften af brændte mandler op til jul især. Det er så hyggeligt at gå en vinterdag i fx Aalborgs gågade og dufte til de frisklavede brændte mandler, som sælges foran Salling. Nu laver vi dem også her hjemme i perioder, for hvorfor vente til december ? Du får hermed en super nem og lyn hurtigt opskrift på “brændte” mandler lavet i microovnen på få minutter.

200 gr gode økologisk mandler

3 -4 spsk øko rørsukker – start med de 3 spsk

En snip salt

3-4 spsk vand

Alle delene blandes sammen i en god fladbundet skål, som kan holde til høj varme i en microovn. Giv blandingen 3 min på højeste effekt. Tag ud og rør i blandingen og tilsæt den sidste spsk rørsukker og bland godt helt nede i bunden af skålen også. Ind i microovnen igen max 2 min. Tag derefter forsigtigt den meget varme skål ud og hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller et spækbræt. Nu er de klar til himmelsk spise efter et par minutters afkøling. De får ikke den samme karameliserede blanke overflade, som hvis de er lavet i pande eller ovn, men de er dæleme gode alligevel.

Brændte mandler lavet i microovn.

Du kan nemt eksperimentere med forskellige smage tilsat som fx lakrids eller vanilje. Mandler er skønne til lidt lækkert i madpakken, på farten eller bare småspise hjemme.

Brændte mandler lavet i microovnen.

Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læste med. Hvis du vil sikre dig fremtidige gratis tips og opskrifter, så tilmeld dig mit nyhedsbrev lige HER.

Bedste hilsner

Anne

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 21. august 2019 at 21:44

  Vi elsker også duften af brændte mandler og smagen til der ikke er fler 🙂
  Vi må prøve denne opskrift:-)
  Snart god weekend til jer 4 🙂

  • Besvar Anne 22. august 2019 at 20:55

   Ha ha …ja Tina …vi spiser også til det ikke er flere brændte mandler på meget meget kort tid her i huset. Salte mandler kan vi også rigtig godt lide at lave, min nogen hat brug for de ekstra kalorier,så det blev sukker denne gang. Hav en dejlig weekend med datteren måske ? Hvis hun kommer hjemad denne weekend.

  Skriv en besked