Hold nu masken.

12. august 2019

Det er skolestart imorgen tirsdag. En dag der er set frem til med delt glæde her i familien. Et skoleår på gymnasiet der igen bliver en stor arbejdsindsats mentalt. Det faglige skal nok gå. Masken kommer på. Skole-masken. Den som de fleste andre ikke kan se. Lærerne slet ikke.

Skolevægring, skole-angst, syg af at gå i skole. Der er flere måder at beskrive det på. Ens for dem alle er, at det er hæsligt at have skole-angst og at vanskeligt at være pårørende til. Man står næsten magtesløst og ser på. Stort set alt er overladt til skolen og dens rammer samt menneskelige omtanke. Det sidste kan rykke bjerge, hvis de vil. Med autisme skal der ofte viden til også, men det er ikke altafgørende for alle. I de fleste tilfælde er det den menneskelige faktor, lærernes indstilling til at anerkende, acceptere og finde løsninger, der er den vigtigste brik i at forlade skole-angst. Angst er slemt. Nervøs er ok. Adskellige undersøgelser viser at rigtig mange med autisme har angst for at gå i skole. De bliver syge, ensomme og mister både muligheden for sociale relationer og det faglige. Enorme menneskelige omkostninger for et ungt menneske. Og samfundsmæssige.

I frygt for at blive misforstået, udstødt eller overladt til sig selv holder mange børn masken i skolen. Andre bryder måske ud i affekt i lys lue. Bliver fysisk urolige. Vi er forskellige. Jeg har talt med rigtig mange lærere, skolepædagoger og skolepsykologer igennem årene om dette. Desværre ofte med det indtryk at det de ser i skolens rammer, er det der er vigtigst. Ikke det som børnene måske siger hjemme i langt mere trygge rammer.

Vi forkæler os selv.

.

Vi forkæler også ansigtet med skøn massage og masker. Dagen er startet med en skøn Scrub & Mask maske fra Filorga som er en genganger her i huset. Den er intet mindre end vidunderlig at forkæle huden med. Masken er praktisk inde i denne krukke med pumpesystem, så den altid er ren. Få pump fordeles i ansigtet på den rene hud og masseres ganske kort på få sekunder ind i huden. Den begynder straks at boble op og kilder lidt i huden. Når den er færdig med at boble skylles den af huden igen og du er klar til din serum og creme. Porerne i huden er synligt reduceret for mit vedkommende og den føles fløjlsblød og mat i T-zonen. Læs mere om masken HER og find den i både Matas og Magasin til 395 kr.

Det blå guld.

Det kan man vist godt kalde disse blå kølende HYALURONIC CLOUD HYDRA -GEL EYE PATCHES fra Peter Thomas Roth. Jeg opbevarer dem i køleskabet, så de er ekstra kølige, når de skal bruges. Inde i krukken er en praktisk lille ske/spartel til at løfte dagens EYE patches op og lægge på huden under øjnene. Man mærker det faktisk med det samme: den kølige fornemmelse og at huden under øjnene falder til ro, hævelser mindskes og huden strammes let op. Hyaluron er det som huden suger og higer efter for at blive fugtmættet , hvilket huden omkring øjnene forkæles med her.

Det er nemme at bruge fordi de har lige den portion væske der skal til, for at de bliver siddende under øjnene og ikke glider ned af kinderne de 10-15 minutter de skal være på. Jeg kan både børste tænder eller vaske op uden at de falder af. Især under øjnene er masken god for mig, da den lige frisker op så poserne bliver mindre og ansigtet ser mere frisk ud. Prøv dem, og find dem også i fx Magasin til ca 500kr for 60 stk.

De 2 masker er sendt mig til test fra leverandøren, men udvalgt af mig og med mine egne ord og vurderinger. De er derfor reklame, men ganske fantastiske.

Du kan måske også lide

3 Kommentarer

  • Besvar Christina Ulrikka Solveig 12. august 2019 at 18:02

    Hejsa. Håber i alle havde en dejlig dag i dag, sommerferien er slut og hverdagen skal begynde igen, altid hårdt at vende tilbage til hverdagen. Kender du maskerne fra Peter Thomas? Ved der er lavet en heat mask, hvis du kender nogle af dem, hvad mener du om dem? De hører jo ikke til den billige ende. Mange hilsner Christina

  • Skriv en besked