Is glemmer jeg aldrig.

24. juli 2019
Skarøis

Varmen er kommet til Danmark igen og der er taget hul på en hedebølge, siger de i Nyhederne. Det bliver op til 30 grader her i Nordjylland, nogle steder i landet højere temperaturer. Personligt har jeg det bedst, hvis det kan holde sig på max 23-24 stykker og helst med kølige nætter tak.

Både mand og begge børn har nu ferie og vi går i Slow herhjemme: Vasketøjet tager lidt længere tid om at blive vasket, vinduerne er stadig trængende til at blive gjort rene, aftensmaden er stille mad på grillen og dertil kommer det som sommeren også handler om for mig, nemlig skønne velsmagende is lavet af Danske råvarer. Is er en nydelse når der er kvalitet med i spillet og de nedkøler også skønt på varme dage. Her kommer 10 tips til de kommende hedebølge-dage til dig:

10 ting du kan lave når der er hedebølge

Lave glaskander og flasker med vand og stiller på køl, så hele familien kan drikke iskoldt vand og køles ned. Tilsæt evt lidt citron.

Lave kolde fodbade i en lille balje i haven. Det nedkøler ikke bare mine hævede gigtramte ankler, men hele kroppen nedkøles af det kolde vand på fødderne.

Hold øje med at gardinerne er trukket for i de rum som solen står lige på i timerne midt på dagen. Det holder varmen ude, når man samtidigt sørger for at vinduerne er lukkede og el-apparater er slukkede så vidt muligt. Her tænker jeg på PC skærme og arbejdslamper.

Skær frugt i små hapser og stil på køl, lige til at friste alle med små mellemmåltider. Appetitten er ikke så stor i varmen hos os.

Lave håndarbejde inde i skyggen. Ofte er jeg ved symaskinen. Det flytter mine tanker fra varmen.

Køre en til Fjorden og nyder den smukke natur.

Sætter kold Rosé på køl til et glas til aftensmaden.

Gå evt sent i seng, fordi man så nyder den kølige luft om aftenen. Ofte bliver den over midnat hos mig.

Spis lidt ekstra salt. Gerne saltstænger og hjemmelavede saltmandler.

Spis is. Hver dag. God is.

Vi snakker om god dansk is fra Skarøis.

Vi snakker om is fra Skarø. Isene er tilsendt mig som gave og er dermed reklame.

Is fra skarø er økologisk is i særklasse. Her er kvalitetsis der laves på birkesaft og sukkertang og fuldstændig uden tilsætningestoffer. Kun de reneste økologiske råvarer bliver brugt. Det er is lavet med hjerte, viden og omsorg for de naturlig råvarer. “ Vi anvender naturens ingredienser i udviklingen af vores produkter og går ikke
på kompromis med vores råvarer. Vi er konstant på jagt efter de allerbedste ingredienser som frembringer den ærlige smag.“- siger SKARØIS selv.
Det smages i isen. Der er ikke for lidt eller for meget af noget. Den ærlige smag er genkendelig for hver eneste af deres varianter. Der findes mange og jeg vil påstå, at der er is for enhver smag i deres store udvalg.

Vi har prøvesmagt et udvalg af både deres cremede flødeis og deres sorbet-is. Alle 4 her i huset er ude og kikke i fryserens dyb hver dag. Sommerferie er nemlig hos os ensbetydende med is hver dag. Sådan var det i min egen barndom og sådan har mine børn det også. At give dem oplevelser af hvad god kvalitet ved is er, gør mig glad. Lige nu er favoritterne hos mig Jordbærsorbet, Solbærsorbet, Hindbær/havntorn, Singapore Sling og chokoladeisen. Nå ja og så Stikkelsbærisen også. I aftes nød min mand en Lavendelis, sønnen en Mangois og min datter en Blopperis. Alle sad vi med smil over hele 5-øren.

Skarøis laver is til alles behov og alle aldre: is til hverdag, is til gourmetmiddage , is til børn og voksne og is til særlige behov som fx energitætte is, proteinis og veganske is. Du kan købe deres is online og få leveret med en fryseboks lige til din adresse. De findes fx ligeHER.

Pas godt på huden og væskeballancen de kommende dage med hedebølge. Her står den på hjemlig ro og håndarbejde tror jeg. Vi har været en lille ferietur i Skotland og det vil jeg flashe lidt om her på bloggen snart.

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 24. juli 2019 at 15:57

  Dejlige råd i varmen 🙂
  Og sikke skøn is og så er de fra min fødeby 🙂
  Skotland, det glæder jeg mig til at høre om.
  Rigtig god resten juli til du og dine 🙂

  • Besvar Anne 30. juli 2019 at 20:15

   Sikke pudsigt Tina, hvor må du have boet dejligt der også. Jeg vil så gerne besøge Ærø engang. Skotland var en lille smuttur, men jeg fik lyst til mere, helt sikkert. Jeg skal nok vise nogle skønne foto derfra.
   Har sådan tænkt på dig og dine mange dyr på gården her i varmen. Håber I har fundet gode løsninger til afkøling .God aften til dig Tina.
   KH Anne

  Skriv en besked