Hun, han og høn måske ?

25. april 2019

 

Det kan være underligt at følge de forskellige debatter om køn nu om dage syntes jeg. Nogle gange virker debatterne næsten helt kønsforskrækkede. Om det er en sang om en ung blond pige, et lyskryds ved et fodgængerfelt med mand/kvinde logo eller noget helt 3. syntes jeg nogle gange det kammer over. For mig har det absolut ingen betydning hvilket tegn der er på en lysregulering, sålænge det er logisk og forståeligt for brugerne. Det kunne være X og – for den sags skyld. Måske skulle vi bare have indført begrebet “Høn” nogle flere steder ? Eller Unisex ? Eller måske bare være lidt mere loose omkring alt det kønsdebat på nogle områder. Ikke på lønnen selvfølgelig , eller rettigheder, men sådan på de mindre væsentlige områder i det store billede.

Unisex

 

Unisex er populært indenfor mode og dufte. Jeg har modtaget de meget lækre dufte Le Couvent som forhandles i bla. Magasin. Historien bag dette niche brand er helt unik, og taler til mig. Der er Danish Beauty Award nu på fredag og hele 3 af seriens dufte er nominerede. Sejt. Blandt de nominerede er:

 

Botanical Cologne Aqua Pardisi nomineret i gruppen Årets Dameduft. 

 

 

Jeg er vild med duften som er en elegant, blomstrende kombination af friskhed og sensualitet. Noget jeg særligt holder af er dens noter fra især bergamotte, damask rose, geranium, violer samt sandeltræ og så indeholder den hele 92 % naturlige ingredienser.  Her er ikke gået på kompromis med noget som helst. F.eks. plukkes Damask Roserne tidligt om morgen for at kronbladene ikke oxideres. Derefter destilleres de for at opnå den dyrbare essens. Der pukkes 150.000 roser for at få et par gram af den æteriske damask rosenolie, der også kaldes blomsternes dronning. Jeg hepper på den her duft som vinder.

 

 

Fort Royal nomineret i gruppen Årets herreduft.

Duften er mest til den maskuline side, men jeg vil også sige Unisex i duften på flere af dem fra serien. Den har en lækker orientalsk inspireret gourmand duft med vanilje duftende benzoin krydret med vild rosa peber beretter om den caribiske sjæl med vild og frodig natur omgivet af smukke sandstrande. Sensuel og fængslende og absolut værd at forkæle min gemal med. Han er 50+ og kan virkelig godt lide den. Duften er behagelig i styrke og skabt i en grøn ånd. Vegansk og med naturlige ingredienser med respekt for den ædle botanik. Prisen er 430 kr for 50 ml så absolut prisvenlig. Hepper også her.

 

 

Porto Bello er også nomineret i år i samme kategori.  

Jeg har ikke duftet Porto Bello, men den beskrives som en duft med trænoter, sød appelsin, krydderier og olibanum, som associerer til Panamabugtens sensuelle og fængslende dufte. En unik duftkreation udviklet i Grasse, baseret på skønne eksotiske essenser inspireret af botanikeren Louis Feuillées rejser.  Vegansk og med ædle naturlige ingredienser.

Desuden har vi testet duftene Valparadiso samt Tinharé der absolut er mest til mænd syntes vi. Om Tinharé skriver firmaet: Duft- og sanseindtryk fra rejser til brasilianske øer, hvor tiden står stille. Som en uendelig, uspoleret strand med urørt sand. Tinharé med sin mindre, nærmest vibrerende og duftende havn, der bevæger sig til perkussions-rytmer. Frem for alt fornemmes en solrig rejse. Sødme fra saftige røde mandariner giver plads til et blødt, feminint hjerte, der bunder ud i forførende og sensuelle vanilje noter og afslører en sød, tropisk drøm, der associerer til Bahia øernes fængslende dufte.

Den er mere krydret og maskulin, hvilket passer mændene godt her i huset også. Jeg er selv mere vild med Valparadiso på dem 😉 , så nu må vi se hvilken der bliver tømt først.

 

LE COUVENT DES MIMINES:

Et luksuriøst niche brand hvis ædle historie og arv kombineres med moderne duft kreationer, og hvis dufte er udviklet efter fransk ”Haute Parfumerie” tradition men med rene, naturlige og veganske råvarer af høj kvalitet. Brandet er lanceret i Frankrig som internationalt i sensommeren 2018.

 

Vil du gøre et godt køb og dufte ?

 

 

Så se lige den her fine gaveæske fra serien i Magasin til bare 285 kr.

Der er flere nyheder på vej i serien og de kan ikke andet end blive et hit også. Jeg så folk stimle omkring serien i Magasin sidste weekend nemlig. Se deres store udvalg i butikkerne eller online lige HER.

 

 

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 26. april 2019 at 7:35

  Sikke dejlige produkter og hvor må der dufte dejligt hjemme hos jer/på jer 🙂
  Vi kunne jo indføre intetkøn som det tyske sprog har 🙂
  Jeg kan egentlig godt lide kraftige dufte og som ung brugte jeg en “mande duft”, men det er jo altid smag og behag.
  Ønsker du og dine en dejlig weekend 🙂

  • Besvar Anne 27. april 2019 at 8:41

   Intetkøn lyder så grammatisk trist ikke 😉 men jeg tænker nogle gange det samme som dig her. I Norge er der et par børnehaver hvor pædagogerne skal tiltales høn. Tankevækkende. Pudsigt med dufte, for på min datters hud er nogle maskuline dufte også bare helt fantastiske i forhold til på min hud. Skøn weekend til dig Tina

  Skriv en besked