Så kom solen forbi.

26. marts 2019

Endelig er solen her og jeg bliver i så meget mere kreativt humør. Det passer perfekt, for jeg har lige købt en masse lækkert stof fra England hos Merchant & Mills som har et lækkert udvalg af især hørstof, oilskin samt håndtrykte tekstiler. Råt og flot i udtrykket. Jeg har handlet hos dem igennem flere år og kan kun anbefale dem på det bedste.

 

Jeg syr 4-kanter.

Et enkelt og populært håndarbejde er at sy kurve, tasker og andet godt af firkanter. Det er overskueligt og bliver altid en succes, når blot du husker at overveje de tekstiler og indlægsstoffer der skal til for at bære modellen. Det kan være svært når man handler online, at vurdere et stykke stofs bærevne. I denne uge skete det nemlig for mig, at jeg kastede mig ud i det smukke stof med kæmpe cirkler på. Jeg VILLE se hvordan det artede sig som kurv.

 

 

Stoffet er tyndt som til skjorter eller nederdele, der kræver et skørt under. Det betød, at jeg måtte bruge strygelærred på bagsiden af stoffet samt yderligere et indlægsstof + et meget kraftigt canvas foerstof. Så var den tilgengæld også med godt hold i, men jeg tænker kurven vil profilere yderligere af af blive lavet i lidt kortere version. Den på billedet er 30 cm lang og 25 er nok mere passende til dette stof. Det må jeg prøve i næste uge.

 

Hele processen med at afprøve bæreevne på tekstiler op imod modeller og mønstre er noget af det jeg virkelig godt kan lide at lege med. Dertil er 4-kant-syning genialt.

Til en kurv i denne størrelse bruger jeg ca 40-50 cm yderstof, 50 cm strygelærred, 50 cm blødt quiltevat samt 40 cm stift canvas til foer. Dertil en læderrem til hanke, sytråd og et par nittere hvis hankene skal nittes fast men ofte kan symaskinen også klare det nemt. Du finder en glimrende syvejledning på Sybloggen.

 

Vi skåler med vores venner.

 

Da vi lavede projekt kælder, fik min mand hjælp af gode venner fra hans netværk. Nogle gav en hånd med nogle få timer, andre hele dage med udgravningen. Ingen af dem faglærte indenfor håndværket, men alle gjorde deres bedste og det er vi dem evig taknemmelige for. Onsdag aften er de inviteret til hygge her hjemme i stuen med vinsmagning fra Noer & Kofod samt Tapas.  Anders er Chefkonsulent hos firmaet og har lovet at komme med nogle gode vine af både røde og lysere druer til de herrer. Det eneste jeg skal sørge for er at invitere, finde glas og en skyldeskål frem og så bestille maden. Vi er nemlig ikke vineksperter selv her i huset, så det bliver SÅ godt at kunne kombinere viden med hyggeligt samvær og god rådgivning. Noer & Kofod skriver selv om deres virksomhed:

 

Kedelig vin er den dyreste vin, der findes – uanset hvad den koster. 

Derfor har vi hos NOER & KOFOD Wines sat os det mål at levere spændende vin. Vin, der bliver husket. Det gode glas (eller lad os nu bare være ærlige, den gode flaske), der giver en oplevelse. Ikke på grund af prisen. Heller ikke den fancy etiket. Nej, vi vil have, man husker vores vin for det, der er i flasken.

Noer & Kofod

 

Vi har modtaget en Smagekasse fra dem først på året. Sønnen fylder 18 lige om lidt og vi skal bruge god vin til festlighederne blandt andet. Her er konceptet med Smagekasser fra Noer & Kofod perfekt.

 

Smagekasse

Yderst til venstre har vi en Les Ribes Du Valla, som er en rødvin der passer til både bøffer, vildt eller ost. I midten en flaske Tierra Antica, der er perfket til velkomstdrink eller forret hvilket er praktisk til fx en fest herhjemme. Yderst til højre er en Chevalier De Bayard, som er super til både velkomstdrink men også lyst kød eller pastaretter og fisk. Priserne på de 3 ligger fra 110kr/flaske.

 

 

Af rødvin har vi også nydt godt af at modtage de 3 her, men dem har vi til gode at nyde endnu. Du finder dem på deres hjemmeside. Du vil høre mere fra mig om dette firma efter vores vinsmagning. Skulle du være fristet til også at samle nogle gode venner eller kollegaer til en hyggelig og god aften med vin, så kontakter du nemt en konsulent via hjemmesiden. Princippet er genialt, fordi vi i trygge rolige rammer kan spørge ind til de forskellige vine, smage og dufte for derved at finde lige dem vi gerne vil måske gerne vil købe til festen og til et par gode gaver.

 

 

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

 • Besvar Bitten 27. juli 2019 at 17:10

  Sælger du af de ting du syer? De er så fine🤗
  Mvh Bitten

  • Besvar Anne 30. juli 2019 at 20:16

   Hej Bitte , send mig en mail på April24@live.dk så kan jeg se om jeg lidt i overskud af tasker du måske kan bruge. BH Anne

 • Besvar Tina 27. marts 2019 at 8:09

  Meget flot stof og jeg kan rigtig godt lide farven 🙂
  Kurven er sød 🙂
  En god dag ønskes !

  • Besvar Anne 29. marts 2019 at 20:23

   Kære Tina. Jeg er vild med det stof med svanerne også. Har faktisk også købt det med gule svaler og et par andre farvekombinationer. Tænker at du er ved at have travlt ude i haven måske ? Rigtig god weekend til dig og familien.

  Skriv en besked