Der jules og hygges.

28. december 2018

Først blev  jeg fejret af mand og børn på min fødseldag få dage før jul. Det var min søn der tog initiativet og foreslog, at han ville lave lækker brunch på dagen. Så jeg stod op til et dejligt veldækket bord med både blomster, gaver og masser af morgenhygge med brunch. Skøn start på dagen. Vi havde valgt ikke at få besøg i år, da der knokles med kælder og jeg egentligt var ret træt af gigt i kroppen for tiden. Istedet tog 3 af os på restaurant om aftenen og fik en hurtig middag. Fin dag uden de store armbevægelser.

Lige i sidste øjeblik.

Næsten i sidste øjeblik, dagen før dagen, fik vi købt en juletræ og det kom på fod og fik julepynten på. Det ser så fint ud med det gamle antikke julepynt syntes jeg, og i år har jeg købt 6 måske mindre kønne stykker julepynt i Tiger-butikken, men de skulle bruges som bordpynt nogle dage senere.

Jeg har en del antik julepynt efterhånden. Flere har spurgt til det på min Instagram. Ikke nogle sådan særligt sjældne eller dyre, men fine alligevel. Se bare de lyserøde her. Der er også en del røde, hvide og blå i min samling. De er fundet rundt omkring på loppemarkeder og genbrugsbutikker igennem prene og nogle er købt i FB grupper. Der er fornuftige køb at gøre i sommerhalvåret især.

Juleaften spiste vi and klokken 18 som vanligt og fik til dessert både risalamande og fløderand med kirsebærsovs. For første gang var der ikke en mandel i desserterne til vores børn, men istedet slog vi terninger om mandelgaven. Sønnen og jeg tog opvasken sammen, mens datter og gemal slog mave. Derefter julehyggede vi et par timer med både julesange, dans om træet og åbnede gaver, præcist som vi syntes at det skal være, så alle kan føle sig tilpas sådan en aften. Man må gerne tage sine gaver med op på værelset og pakke ud i ro og fred i vores familie, hvis man føler det er bedst. Ingen forventningspres hos os. Det blev en både hyggelig og sjov aften på vores måde.

Dybt nede i kælderen.

Der sker ting og sager dybt nede i kælderen hver eneste dag her i ferien også. Gemalen knokler fra morgen til aften og vi har fået sat tapet op, malet og valgt gulv der nu skal lægges. Derefter kommer opgaverne: loftlag nummer 4 , montere trægulv, lave dørkarme og monter de 2 lyddøre og så el samt vindueskarm.

Vi har akut brug for det her værelse i kældere til sønnen og alt hans musikgejl, for det der måske lyder som skønmusik for ham og det modsatte for os andre . En elguitar med forstærker lyder pænt højt skal jeg hilse og sige.  Så det bliver fedt at få kælderværelset færdigt, så lyden fjernes et par etager, uden det dog helt forsvinder.

De andre værelser står total RÅ, som det ses her over. Rom blev ikke bygget på én dag, og slet ikke når man ikke er uddannet håndværker, men er skolelærer. Så en meget rå kælder omkring et enkelt nyt værelse i første omgang.

Nu er det tid til at plyndre juletræet for pynt, få støvsuget 100-vis af nåle fra træet op og så pønser jeg på at kaste mig over et kreaprojekt med kernelæder. En dejlig julegave og fødselsdagsgave var nemlig nyt kernelæder til sjove timer for MIG.

Rigtig god fredag til dig, nu vil jeg på tur med sønnik nemlig.

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 29. december 2018 at 10:48

  Stort tillykke med din fødselsdagen kære Anne:-)
  God både I fik dig fejret og så fin en juleaften:-) – Glædelig bagjulllllllllll
  Vi havde også en stille og rolig jul med alle vores dyr.
  Vintage julepynt, det er bare så smukt:-)
  Nu må I nyde nogle dage inden nytår.
  Mange tak for et dejligt år her på bloggen, med mange gode indlæg og gode billeder til:-)
  Et fantastisk, godt, spændende, udviklende…… 2019 ønskes du og dine!

  • Besvar Anne 30. december 2018 at 21:35

   Tusind tak Tina. Rigtig glædelig Bagjul til dig og familien også. Håber I har hygget jer og haft nogle dejlige dage. Nu venter nytårsaften og ikke alle dur er lige begejstrede for fyrværkeri, men håber at det går stille og roligt hos jer. Tak for dine altid søde og positive kommenterer, dme værdsætter jeg højt . Bedste hilsner og skønt 2019 til jer også.

  Skriv en besked