Jeg sover Nænsomt

6. december 2018
Nænsomt
Indeholder produkter givet i gave til test.

 

 

Kan man det ? Sove nænsomt ? Jeg har de sidste 5 år især haft vanskeligt ved at sove en hel nat igennem uden at vågne mange gange. Helt vågen faktisk. Det er trættende og pænt irriterende. Overgangsalderen startede med at spille mig et puds sidst i 40’erne med hedeture og det var ikke kun om dagen. Det gjorde søvnen endnu mere vanskelig faktisk. Læg så lige dertil allergi som har hele livet fulgt mig. Nætterne lå jeg ikke stille og sov, men rullede rundt i mørket med skift at dyner, åbne vinder og afkøling. Husstøvmider og et gammelt hus er heller ikke nemt. Soveværelset blev nærmest saneret for dimser, billeder etc for at have glatte flader overalt det var muligt.

 

Nænsom

 

Min gemal har i mange år også lidt af en udefinerbar form for allergi med hævede, kløende røde øjne samt tæt næse især om morgenen og i græspollen sæsonen. Energiforladt var ikke det vi havde brug for. Han er også testet hos lægen, uden at de præcist kan sige hvad det kan være udover husstøvmider og græspollen især der driller. Min datter har ligeledes haft allergiske reaktioner som startede allerede i børnehavealderen. Det hjalp på ingen måde hendes i forvejen udfordrede søvn. Da vi bruger ca 1/3 af vores liv i sengen er det umådeligt vigtigt at få de bedste vilkår for søvn, syntes vi.

Vi går ned i gear.

Vi har derfor haft vendt problematikkerne til god søvnhygiejne. Gode vaner som:

 • Ingen skærmtid 1 time inden sovtid
 • Undgå kaffe inden sengetid
 • Undgå meget energiholdig mad inden sovetid
 • Bevæg dig i løbet af dagen (fysisk mere aktiv)
 • Luft ud og hold temperaturen nede i soveværelset
 • Hold en god tidsrytme om at gå i seng samme tid hver dag

Det hjalp på den indre ro i hjernen helt klart, at vi nu havde en rytme og gode vaner, men alligevel hjalp det ikke helt på en rolig nat med god lang nattesøvn. Derfor kikkede vi på nye dyner. Jeg fik købt en lækker dundyne i Salling. Elsker, elsker, elsker at putte mig i en lækker dundyne simpelthen. Problemet blev dog på ingen måde løst, da den var for varm midt på natten og øjnene stadig var hævede.

 

Nænsom.

Da jeg blev kontaktet af Quilts of Denmark i sommers, fik jeg pludselig helt ny viden om dyner. Dyner kan nemlig også være “grønne” og nænsomme for naturen og os 2-benede på samme tid. Win win. Serien NÆNSOM  er en kollektion af dyner og puder udviklet til at give nyt håb for alle os som lider af støvallergi og så er de særdeles naturvenlige. Dunene er nemlig garanteret indsamlet på bedste etiske og forsvarlige vis. Alle produkterne er derudover  Svanemærkede. Alt er udviklet, testet og produceret efter de højeste kvalitets standarder.

 

Nænsom

 

NÆNSOM  er udviklet så serien ikke indeholder formaldehyd, optisk hvidt, parfume eller lign i dynerne, hvilket man ellers kan opleve i de konventionelle vi har brugt tidligere. Det anede jeg faktisk ikke.  Alle materialer og fremstillingsprocesser er nøje vurderet for at sikre en minimal risiko for allergi og luftvejsirritationer. Astma Allergi Danmark har givet serien fuld opbakning via deres blå krans for godkendt.

 

Nænsomt

 

Fakta om NÆNSOM.

Svanemærkede – bedst for dig og naturen.

Alle vår er tætvævet så husstøvmider ikke kan trænge igennem våret.

100 % ØKOLOGISKE vår. Kan vaskes ved 60 grader.

Alle dun er varmebehandlede så de ikke indeholder husstøvmider. Det er varmebehandlede moskusdun der bruges hos NÆNSOM.

NÆNSOM bruger de blødeste bomuld så selv sart hud kan bruge det.

Deklareret i samarbejde med Astam Allergi Danmark – Blå krans markerede.

Downpass kontrolleret for bedste dyrevelfærd.

 

Hvilke  størrelse?

NÆNSOM har lavet 3 forskellige størrelser hovedpuder i deres serie: lav, medium, høj. Alt efter hvad du sover bedst med, kan du altid finde en højde som passer dig. Deres dyner laves i 3 forskellige tykkelse. Sval, lun og varm. Alle fantastisk bløde og fyldige så du sagtens kan sove med en dundyne på alle årstider nu. Jeg har sovet med den tyndeste udgave i sommerhalvåret og skiftede til den lune i oktober. Lige tilpas til mig og min alder. Min datter sover med den varme og knus-elsker dens blødhed og fylde. Gemalen bruger også den lune, til stor fornøjelse.

De er lige kommet på markedet for få uger siden og du finder dem i de fysiske butikker hos stormagasinet Salling, samt i Drømmeland.dk. Om ikke så længe kan du også finde serien i  Magasin og Bootz.com.

 

Hvad syntes vi om dem ?

Nænsomt

 

Vores nye puder og dyner fra NÆNSOM  er blevet vores bedste venner til natten. De har reduceret de hævede øjne, nys og rindende næse hver morgen. Vi har langt bedre temperaturregulering af varmen, da hver dyne er tilpasset den enkeltes behov. Ingen “larm” fra vår der er stift eller dun der er stive og super bløde i både vår og fyld også efter vask på 60 grader. Bedst af alt er at de også er perfekte dyner og puder for miljøet og dyrevelfærd, når nu vi vil have dundyner at putte os i. Og det vil vi her i familien.

Her er en dyne- og pudeserie der vitterligt er NÆNSOM. Læs mere på deres hjemmeside.

 

Husk lige at det er sidste change for at deltage i konkurrencen om en skøn duft fra 27-87 i DETTE her opslag.

 

Kunne du tænke dig at prøve en NÆNSOM dyne og pude selv ? Så har jeg måske en ekstra mulighed for at tilbyde en heldig det nemlig ?

 

 

Du kan måske også lide

7 Kommentarer

 • Besvar Helene 9. december 2018 at 12:55

  Ja, det lyder fantastisk, jeg har endnu ikke fundet en dyne som jeg var rigtig glad for.

 • Besvar Joan Østergaard 6. december 2018 at 17:03

  Rigtig fin læsning, jeg bruger mange timer i sengen, og derfor er det også vigtigt at have noget ordentligt, så dejligt at læse om Nænsom 🙂

 • Besvar Natascha Appel 6. december 2018 at 15:33

  Det kunne da være alle tiders at prøve, lige nemlig selv af allergi overfor husstøvmider

 • Besvar Birna Lambaa 6. december 2018 at 14:15

  Åhja! Det kunne jeg virkelig godt tænke mig???
  Mange tak for muligheden, kære Anne❤️

 • Besvar Eva P 6. december 2018 at 12:02

  Ville Jeg elske at prøve da jeg lider af støvallergi og får det for varmt med min vinterdyne og for koldt med min sommerdyne og sover uroligt om natten. Lyder som lækre produkter

 • Besvar Tina 6. december 2018 at 11:28

  Glædelig 6.december Anne,
  Det lyder spændende med jeres nye rytme og Nænsom:-)
  Jeg har selv store problemer med at sove ordenligt om natten, føler jeg vågner hele tiden, eller slet ikke sover dybt.
  Jeg er også gået i overgangsalder og det kan jo være det som spiller mig et puds!
  Så ja jeg ville da meget gerne prøver Nænsom:-)
  Ønsker jer en god dag:-)

 • Besvar Teresa 6. december 2018 at 11:25

  Det kunne man være lækkert at prøve! Både min ældste dreng og jeg har allergi. Han vågner med røde, kløende øjne, og jeg får astma anfald dagligt…

 • Skriv en besked