Hvor dansk skal det være ?

30. oktober 2018
Aalborg Akvavit
Indeholder produkter sendt til test.

 

Hvis det kniber med at holde varmen de her dage, så er der varme garanti i det her indlæg. I hvert tilfælde hvis du bliver fristet til at prøve produkterne selv. Min familie er jeg opvokset med at der kom Snaps og Gammel Dansk på bordet, når der skulle nydes en sjælden brunch i familien, til en lækker frokost i weekenden med gæster eller til hygge med gæster en aften med smørrebrød. Én ting er dog 100% sikkert og det er at der altid er snaps på bordet til familiens julefrokoster. Endda snaps flere forskellige varianter. De serveres både kølige efter en tur i fryseren eller stuetemperatur alt efter variant. Snakken går lystigt om de forskellige smagsnoyer og hvad man nu skal smage, for de som ikke skal køre bilen hjemad. Snaps har vi taget med som gave på flere rejser til værtsfamilier, fordi det er så dansk i mine øjne.

Julefrokoster er en fast tradition i vores familier og det samme er altså Aalborg Jule Akvavit. Den nye julesnaps 2018 er smukt pyntet med design af Jette Frölich. Hun har designet juleklip igennem 45 år og især de fine glas og flasker for Holmegaard hun har designet er meget kendte. Jette har en særlig sans for detaljer og historier i sine klip syntes jeg og derfor er jeg vild med den nye Julesnaps i år. Selve flasken har også fået en ny form. På min Instagram @annekakadu lavede jeg en miniumdersøgelse om hvor mange der drak snaps. Det gjorde ca 20% af deltagerne og 60% svarede at snaps skulle serveres iskoldt. Det er jo en smagssag, men juleakvavitten anbefales at servere på en temperatur imellem -18 til + 7 grader. Brug den til smørrebrød , silden, den lune flæskesteg og til en kop gløg. Så er der julestemning garanterer jeg for.

1/2 snaps er god at sætte på bordet til dem som også gerne vil nyde en snaps med smag af citrus og appelsin. Den er især god når der serveres rejer, sild,og fisk til fx julens forretter tænker jeg. Det gør der altid hjemme hos min egen mor. Den anbefales at blive serveret på temperaturer imellem 7 til 21 grader og kan derfor smages mere syntes jeg, i forhold til de helt kolde snaps der hurtigt skal ned. Det er en mere mild snaps, som også er egnet til begyndere i snapsenes verden tænker jeg.

 

 

Gammel Dansk, Ny dansk eller måske Chili & Lakrids shot Gammel Dansk ? Der er kommet et nyt barn på gaden fra de populære flasker med Gammel Dansk. Chili & Lakrids shot hedder den og den er i mørke klæder denne her shot. Godt design i min optik. Vi værne om det danske i både DK og når vi er på rejser, men hvor dansk skal det være ? Den her nye Gammel Dansk er stadig med de grundlæggende smagsoplevelser vi kender bare tilsat lidt mere spas;)

 

Kan man lider krydderier, er der også rigtig god chance for, at man vil nyde en bitter som Gammel Dansk og jeg har af flere omgange set og hørt om folk der har den med på jagt eller til løbeklubben om søndagen, når der er rigtig koldt med frost og de skal have varmen. Et lille hurtig glas Gammel Dansk sætter gang  i stemningen, benene og fællesskabet. Den nye dreng i klassen er stadig med den genkendelig grundsubstans i smag fra den Gammel Dansk vi kender, men der er tilføjet noget nyt: rålakrids og chili. Førstnævnte smager man straks som et blødt element og derefter kommer smagen af chili, som giver et ekstra lille skud til varmen i kroppen. Den passer fint til både frokostbordet, en tur med løbeklubben eller vinterbaderne og måske også til den yngre generation her i familien. Oplagt julegaveide også.

 

Om et par dage kan du herinde på bloggen deltage i konkurrencen om både denne nye Gammel Dansk samt Aalborg Juleakvavit, så hold godt øje.

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 30. oktober 2018 at 9:06

  Gammel dansk shot lyder virkelig spænende i sin smag:-)
  Vi får også lidt snaps til julefrokost, påskefrokost mv. den er ren hygge og lækkerhed også!
  Jeg er jo vokset op i Vendsyssel og der blev der ofte serveret gammel dansk, men efter at være blevet fuld i denne har jeg holdt mig fra den i mange år. Dog lyder den nye shot spændende, så den bør da prøves af.
  Gode varianter du fremviser og gode billeder, som altid:-)
  Lun dag er på vej, så jeg tænker at vaske vinduer en sidste gang udenfor i år og så plante lidt ud i haven.
  Ønsker dig en smuk dag:-)

  • Besvar Anne 31. oktober 2018 at 15:12

   Ha ha ha Tina, sådan har jeg det med Jägermeister. Det drikker jeg aldrig mere. Den nye her fra Gammel Dansk er helt fin især fordi jeg elsker lakrids. Hav en skøn dag i haven 😉

  Skriv en besked