Læderetui DIY-1

24. oktober 2018
Annes strikkeetui i læder

Der er købt kernelæder ind i forskellige tykkelser til min store fornøjelse. Et skønt materiale at arbejde med, men det kræver øvelse før stingene ligger smukt på en perlerække. Det arbejder jeg på. Flere har sendt mig søde beskeder om mit eget udkast til et strikke- eller hækleetui i kernelæder. Tak for det. Endnu flere har spurgt om jeg vil lave en DIY til det, og det vil jeg gerne, men det tager tid og jeg er ikke heeeelt tilfreds med at det laves på symaskinen, men til gengæld er det nemt og hurtigere end i hånden for mig pt. Så der kommer en DIY i etaper og første del er her.

 

 

Materialeforbrug

Det færdige må på dette etui udfoldet er 40 x 22 cm og sammenfoldet ca. 15 x 22 cm.

Jeg har syet det i tyndt kernelæder fra http://læderiet i 1,o-1,2 mm tykkelse. Et læder i ca. str 45 x 60 cm som på billedet herunder kan passe til alle lommerne og bagstykket. Andre mål kan også bruges bare puslespillet går op.

Dertil skal du bruge en god symaskine med en ny nål i str 90 og en god kvalitetstråd. Ikke en billig polyester der er så tynd at syningerne ikke kan ses.

En kraftig lædersnor med en længde på ca. 80 cm x 3 mm.

Skarp rulleskærer eller kniv til at skære læderet ud med.

Skæreplade + metallineal + blyant.

Smalt dobbeltklæbende tape.

Evt lædercreme/voks til at polere med til sidst.

 

Annes strikkeetui læder

Udskæring i læderet

Jeg har valgt at klippe alle mine dele ud i papir og så rykke lidt rundt på det på læderet til det udnyttes bedst muligt. Hold øje med evt ar eller mærker på læderet, som naturligt forekommer i dette materiale. Delene tegner jeg meget blødt op med en lys blyant på bagsiden ( den ru side ) og skærer så alle delene ud med rulleskærer og metallinealen. Delene jeg skærer ud til denne model måler:

1 stk af hver:

30 x 22 cm ( bagside af der du syr lommer på )

12,5 x 13     –        12,5 x 10      –     12,5 x 7  (lommer yderst til venstre )

14 x 7     –     14 x 10     –     14 x 13  ( lommer i midten )

22 x 6     –     22 x 9  ( lommer på tværs ude til højre )

Ialt 9 stykker + evt et lille stykke til lommeklap yders til venstre

 

Annes strikkeetui læder 3

 

Flere gaveideer til mænd.

I fortsættelse af dette her indlæg, kommer der her endnu nogle tips og ideer til produkter til mænd. Når det er fødselsdag eller jul, kan det være svært at finde gaveideer og derfor er der samlet en række i de sidste 4 blogindlæg, som du frit kan blive inspireret af.

 

 

Peter Thomas Roth er ikke kun maskekonge, men laver fx en rigtig god grøn serie der også tiltaler det mandlige køn tænker jeg. For der første er emballagen tiltalende frisk at se på. For det andet dufter produkterne ikke sødt eller tøset, for det tredje er de ikke “klistrede” og for det fjerde virker de, som de forventes og skal! Det kan ikke være bedre.

Cucumber De-tox serien forhandles i Magasin, og har udnyttet agurke ekstrakts gode egenskaber med at gennemfugte huden, samt berolige den, øger cellefornyelsen og holder huden mat. Foaming Cleanser skummer blødt op, når den pumpes ud af beholderen og der skal ikke meget til at rense ansigtet med den. Super til at stå lige ved håndvasken eller i brusekabinen. Koster 355 kr og den holder længe. Cucumber De-Tox Bouncy Hydrating Gel er en dagcreme, der er perfekt, til dem der ikke ønsker en creme der er fedtet. Typisk også mænd. Det gør mine mænd her i huset og derfor er denne her et super bud på nye rutiner med at huske at bruge dagcreme. Den her gel er næsten gummiagtig ved første indtryk ( Magasin kalder det for bounce-back konsistens), men når du tager den på fingrene er den blød som smør. Meget let at fordele i ansigtet. Den både beroliger huden samt opfrisker den og den optages af huden i samme øjeblik den lander der næsten. Anbefales til alle hudtyper, men den er dog for ” tør” til min 50+ hud. Prisen er 475 kr og kan selvfølgelig også anbefale til kvinder. Jeg tænker den er optimal til unge der især søger en creme der holder huden sund, frisk og mat, samt mænd der ikke har ekstra tør hud. Måske en gave-idé til din søn eller svigersøn.

 

Sachajuan

 

Styling er prikken over iˋet

Efter badet bruger både mand og søn her i huset lidt tid på at style deres korte hår. Det går stærkt og ser lidt tilfældigt ud, men det er det bestemt ikke fornemmer jeg. Igen er det noget med produkter, der ikke dufter af honning eller blomster der ønskes her. Det skal virke, men også være tiltalende for øjet. Her er SACHAJUAN et rigtig godt bud. Ikke blot er emballagerne pæne at have fremme på badeværelset, men de er også med på noderne om stylingsprodukter der virker. MATT WAX er deres bud på en voks til det rå look, idet den giver en mat effekt i håret og tilpas medium hold. Den kan både bruges lige efter badet i vådt eller tørt hår, samt til at opfriske med i løbet af dagen. FIBRE PASTE er til at give håret et ekstra stærkt hold, men stadig med bevægelse i. Den er fx god nu hvor yngstemandens hår egentligt er lidt for langt og skal bruge mere støtte af en voks. Denne voks har en smule glans i sig og det giver et helt andet udtryk end førnævnte MATT WAX. Den anbefales til kruset og kraftigere hår skriver Magasin. Prisen for dem begge er 145 kr stykket.

 

Huskede du DENNE konkurrence ?

 

Tilmeld dig gerne mit nyhedsbrev, så du sikrer dig fortsættelsen af denne DIY, opskrifter og nyt om projekt hus her på matriklen. Der vil selvfølgelig også altid være beautytips med blandede konkurrencer også. Du kan tilmelde dig via dette link.

 

 

 

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked