Hvad finder man på ?

12. oktober 2018
Indeholder produkter sendt til test.

 

Min gemal havde fødselsdag i denne uge. Det betyder traditionen tro, at vi fejrer det ligesom fødselaren ønsker det hvis muligt. I år var der dog ikke samling på tropperne i huset hverken til fælles morgenmad, eftermiddagskage eller aftensmaden for den sags skyld. Så løsningen blev lidt hurtig fælles morgenmad for gemalen og jeg. Varm chokolade med flødeskum for os alle på nær yngsteguldet, som var ude at spille på MGK og så aftensmad bare os 2 gamle.

Gaver er der ikke så mange af i vores alder mere og ønskerne var forbavsende få: en hat, et headset og en deo. Thats it. Hvad finder man så på ? Det kan jo betyde, at han har stort set har alt hvad han kan ønske sig i forvejen ? Dog er det sådan at både gemalen og yngsteguldet ofte gerne vil have en lækker herreduft, gode nærende shampo eller stylingsprodukter, en god lille dram eller gourmet slik. De køber det bare ALDRIG selv.

 

Hvad skal der til ?

Det har derfor sat mig igang med et større afdækningsbehov, for hvad jeg skal finde på til mine 2 “drenge” her i huset til jul også. Jeg vil være i GOD TID i år.

Hvad skal der til, for at en gave er god og bruges med glæde, uden at de selv har ønsker sig det? Udvalget af headset er stort, men der melder jeg lidt pas, da Bose QC er det eneste vi piger i huset kan holde ud til at bruge pga dets støjreducerende funktioner, så manden sendte mig et link til præcist det han ønskede sig, og fik. Hår og hudpleje vil jeg til gengæld gerne ind over og det samme med gourmetlækkerierne. Det kunne jo være jeg selv kunne bruge af det også i det mindste, tænker en snu ræv. Det kunne fint være de her lækre vi gummier fra danske Wally and  Whiz. 

 

Gourmet vingummi fra det danske firma Wally and Whiz

 

 

Flere brands har serier målrette til mænd, selvom mænd jo sagtens kan bruge de samme produkter som kvinder ofte, men alligevel ikke altid når det drejer sig om hudpleje etc da deres hud er anderledes opbygget og mænd ofte har andre præferencer end os kvinder. Ikke at dette blogindlæg skal handle om dem og os, men mere om hvad jeg er faldet over som interesant og som mine drenge har testet og bruger pt.

 

De grønne til mænd.

 

Nej, det er ikke pilsnere jeg tænker på, men hudpleje med grønne tanker bag som Fx Ecooking, Weleda, Green People samt Omoi Skincare. Disse serier har det til fælles, at de alle har et værdisæt om en høj grad af naturlige ingredienser og ofte også om fx allergi test, veganske eller om emballagens genanvendelighed. Gode grønne tanker, som især min mand holder af, på det tankemæssige plan for IRL kan han også rigtig godt lide DET DER VIRKER uanset næsten hvor eller hvad det kommer fra. Sådan er der så meget.

 

Der er vigtigt for begge “Drenge” her i huset, at produkterne ikke er for romantiske at se på ( lyserøde eller andre pastelfarvede emballager og masse af blomster og romantik på designet ). Ej heller dufte af roser er populært og slet ikke produkter der føles fedtede eller er besværlige at bruge. Suk det skal være enkelt for at de vil bruge det de gerne vil have. De har lagt tålmodighed og krop til test af flere produkter, som jeg syntes I skal høre mere om. Dem de ikke kan lide har jeg valgt ikke at bruge min gode tid til her.

 

Weleda Men

 

Weleda har jeg selv tidligere skrevet om, og deres holistiske tankegang passer gemalen fint, da han faktisk har arbejdet i England på et Rudolf Steiner hjem for unge. Vi har modtaget den økologiske Shower gel der er udviklet med øje for det mandlige publikum. Denne gel er fugtighedsbevarende, mild og dufter ganske svagt af citrus og rosmarin. Prisen er kun 79 kr for hele 200 ml og den er godkendt af husets herre. Den kan ikke anbefales til hårvask 😉 som ellers er typisk i en fart om morgenen: samme produkt til hele kroppen. God og billig julegaveide.

Men 24h deodorant fra Weleda er et godt bud på en deo uden aluminium salte og som kan holde huden frisk under armene. Det er igen rosmarin der er dominerende i duften. Her er det en Roll-on  funktion der klarer opgaven og den klistrer ikke skulle jeg hilse og sige. Denne deodorant er unisex ligesom ovennævnte brusegel også kan bruges af begge køn. Billig pris til kun 69 kr. Weleda forhandles over hele landet også i Matas.

Når det skal dufte af mand.

 

 

Min søn på 17 faldt for en deo fra Mont Blanc´ serie Legend Night i Magasin for nogle måneder siden. Den er tidløs til både hverdag eller fest, til de unge eller de der kunne være deres forældre aldersmæssigt 😉 når der skal være duft af mand! . Duften er til den klassiske side med både friske undertoner blandet med en let varm krydret duft. Legend Night er nyeste skud på stammen fra Mont Blanc´ serie, som er inspireret af The Gentlemens Club. Prisen er ca 200 kr for en deo stick og 500 kr for en 50 ml duft. Serien findes bla. i Matas samt Magasin og mange mindre butikker. En duftvinder her i huset og igen en god gaveidé også til teenage-søn der snart bliver myndig.

 

Når der skal styr på håret.

 

Når det kommer til hårvask og styling, så er metoden her i huset åbenbart den at drengene bruger den shampo der står nærmest og hvis det går stærkt, så bare den bøtte der er indenfor rækkevidde, uanset om det er en bodywash eller shampo. Balsam er en by i Rusland. Jeg lavede for sjov en lille undersøgelse i min Story på Instagram @annekakadu, som viste at kun 18 % svarede ja til at deres mænd/drenge i familien brugte balsam efter hårvask . Omvendt var det så til gengæld med stylingsprodukter næsten. Her var det ca 70 % . Efter mange års brug af ID hårvoks har jeg endelig fået husets hankøn over på andre produkter og her er Davines med i puljen. Du ser her nedenfor hvilke produkter Davines syntes kan være et super godt bud til hår for mænd og unge fyrre. Serien NATURAL TECH fra Davines har fokus på at skabe en sund og god ballance for både hovedbund og håret. Super gaveidé også til mænd i alle aldre.

 

 

Well-Being Shampoo er god til alle hårtyper, da den er meget mild og giver ekstra fugt til håret og indeholder C vitaminer, der styrker håret samt virker antiinflamatorisk. Det er perfekt nu vi haft 3 måneders hedebølge næsten samt mandens konstante arbejde med renovering i kælderen= Mega tørt hår og plaget hovedbund.  Well-Being Conditioner er det produkt mine drenge helst springer over. Ikke pga dets gode egenskaber men mere fordi de mener det er spild af tid. Jeg er målløs. Jeg ved hvad det betyder på mit eget hår at huske eller glemme balsam. Husker de denne balsam giver den et tydeligt mere sundt og glansfyldt hår at se på. Den indeholder også C vitamin. Detoxifying Mud er Davines bud på et produkt til håret, der hjælper på udfordringer med hovedbunden. Denne her indeholder en speciel type italiensk ler, som hjælper med at rense hovedbunden ekstra godt for støv , fedt og overskydende tagl.

 

Davines More inside har i serien en super lervoks This is a strong moulding clay,  giver et perfekt mat og pjusket look til herrefrisuren her i huset. Den giver et stærkt hold og bliver ved med at holde godt hele dagen er deres erfaring med den. Meget lækkert produkt til det løse look. Lervoksen varmes op i hænderne inden brug og fordels straks meget nemt og hurtigt. Dette er den med lysegrønne emballage. En anden de har testet er: This is a forming pomade fra samme serie. Emballagen er mere mørkeblågrøn. Denne giver mere glans og lidt mindre hold end den anden. Det gode er at de ikke hverken klistrer eller lugter men faktisk hilder frisuren hele dagen.

ALLE produkterne fra Davines som er afprøvet her i huset er godkendt og bruges. At de er kønne med deres design er kun et plus for mig. Deres priser ligger fra ca 200 kr og opad.

 

Den mere kreative og personlige gave.

Jeg fik også syet en måske mere personlig gave til ovennævnte. En toilettaske i et mere enkelt og råt look end dem jeg plejer at sy af Libertystof. Denne model er syet af stof jeg længe har haft liggende, da jeg næsten ikke har turdet klippe i det. Ikke fordi det er vanvittigt dyrt, men mere fordi der RIGTIGE skulle findes at lave. Det er Dry Oil skin, i bedste kvalitet fra Merchant & Mills i England.

 

 

Jeg har valgt den klassiske boxmodel og foret med en meget kraftig naturfarvet lærred der også er vandafvisende. Dertil en lækker rå lynlås,og læderdetaljer. Oil skin er vandafvisende og ser med tiden mere og mere rå og maskulin ud. Jeg er vild med det stof og det findes i flere farver hos Fx Metermeter.dk. Tasken er utrolig enkel og nem at lav.

 

Rigtig god weekend. 

 

Anne

P.S. – kunne I tænke jer at høre om den nye CLEAN duft og måske en konkurrence på den ?

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Yrsa Andersen 12. oktober 2018 at 10:50

  Hvem vandt bogen, som du søger vinderen til, for jeg har ikke set det opslag, hvir vinderens navn oplyses.
  Yrsa.

  • Besvar Anne 12. oktober 2018 at 10:59

   Yrsa der er kommet mail ud til alle som er tilmeldt mit nyhedsbrev om det, måske du ikke er tilmeldt? Vinderens navn står på opslaget med konkurrencen som altid 🙂

 • Besvar Tina 12. oktober 2018 at 10:28

  Stort tillykke med gemalen 🙂
  Smukt håndarbejde du igen har udført!
  Tak for god inspiration og en smuk weekend ønskes!

  • Besvar Anne 12. oktober 2018 at 11:00

   Tak Tina, en stille og rolig dag på sin vis. Hav en skøn og smuk weekend hos jer også .

 • Besvar Helene 12. oktober 2018 at 10:07

  Gode tip til de mandige og andre som vil have nemme produkter, tak! Og for at huske på at starte med julen lidt tidligere i år <3
  Mont blanc duftene er fine og har de lækreste tunge flaconger, den hvide gav jeg til en begejstret herre for lidt tid siden, virkelig lækker, nu skal de du nævner tjekkes ud. God weekend!

  • Besvar Anne 12. oktober 2018 at 11:02

   Selv tak da Helene. Nemme produkter er et godt udtryk for det er nemlig det mine søger efter. Og så skal de virke selvfølgelig . Jeg må prøve at dufte til den hvide Mont Blanc for den er jeg faktisk ikke stødt på. Tak for tippet og god weekend til dig også.

  Skriv en besked