Vi har set på vinduer og farven blå.

24. september 2018
Indeholder produkter sendt til test.

 

Projekt kælder skrider stille og roligt fremad. Manden er blevet færdig med nogle af de tunge og mere drilske ting som udgravning og puslespillet med isolering af gulvet. Smeden har været her og lagt rør ud til gulvvarme i alle rum og nu venter vi i “spænding” på, at mureren får sat en dato, til at vi kan få støbt gulve i alle rum. Det skal være en af de aller nærmeste dage, for vi skal bruge uge 42 til at lave enten lofter eller vægge i vores ferie. Der er  mange ting at tage ekstra højde for i vores 100 år gamle villa. En af tingene er vinduerne.

 

 

Vi har valgt at vedligeholde de 100 år gamle fine vinduer med gammelt glas, hvor det er muligt. Det betyder at de skal slibes og have ny linolie på ca hvert 2. år og det er i år de trænger til det igen. Det står dog stille det arbejde som I kan se, for vi er nødt til at tænke os ekstra grundigt om i år. Lige under disse store smukke vinduespartier kommer der nemlig nye vinduer i hele huset rundt, fordi de gamle ikke kan restaureres mere. De er for dårlige i træet simpelthen. Problemet er valg af farve til de nye vinduer, for de skal være mere vedligeholdelsesfri for os. Linolie skifter farve med tiden og vores går fra den mere blå-grønne til mat blå på få måneder. De nye vinduer skifter ikke farve, så det er med at vælge en farve der matcher mest muligt året rundt. Lige nu er vi i tænkeboks med farven yderst til venstre, men det er svært at sige GO.

 

Vi tog en smuttur til staden.

Datterne og jeg smuttede fra byggemarked og rod til en tur til Staden – Aalborg – for at se den nye flotte udgave af Magasin. Der var vildt mange mennesker naturligt nok, en lørdag formiddag, men det værste var nu larmen i det fine nye stormagasin. Akustikken er larmende dårlig derinde i nederste etage. Alt runger og dertil kommer de evige høje toner fra popmusik i forskellige beautyområder blandet med en højtaler der jævnligt starter med en elektronisk kold stemme, der fortæller om taxfree etc . Et virvar af støjforurening. Hvor er det synd. Butikken er virkelig smuk i nederste plan, som var det vi nåede på en time. Beautyområdet er enormt flot og meget nemt at finde rundt i. Masser af ungt (meget ungt denne lørdag)  smukt personale, men som ofte sagde ” det kan jeg desværre ikke hjælpe med, for vi har endnu ikke fået træning i de produkter”. Fair nok, men vi savnede personale med mere viden hist og her. Det var der fx. hos Sensai heldigvist. Smuk stor stand også.

 

 

Jeg forkælede mig med DISSE masker ( der var tilbud i hele Magasin Beauty med 3 for2) fra Sensai

De fine Extra intensive Pads til øjenomgivelserne er rige på plejende ingredienser, som arbejder målrettet på følgende 5 alderstegn: fine linjer, mangel på udstråling, slaphed, tørhed samt rynker og produktet er tilsat den berømte Koishimaru silk, som Sensai er verdenskendt for at benytte. Det er ren luksus jeg oplever her efter bare 10 minutters brug lige under øjnene ( kan også bruges i siderne af øjnene eller furerne ved munden i stedet). Sensai har formået at lave en maske der er dejlig blød og flexibel at bruge, der giver flot fugtmættet hud og udstråling samt via Advanced Energy Charge Technology tilfører huden ny energi. Meget lækre og lige til at blive afhængige af. Pris 940 kr for en æske med 10.

 

Ondt i håret.

Denne uge er gået med lidt “ondt i håret” i overført betydning. At begå sig på de sociale medier kan være en udfordring har jeg pludselig oplevet og jeg er rystet i min grundvold over retorikken rent ud sagt. Til gengæld er hår og hovedbund de sidste uger blevet nusset om med disse nyheder fra Sachajuan, som også forhandles ved Magasin.

 

 

Sachajuan Scalp shampoo og conditioner der har fokus på at modvirke skæl og kløe i hovedbunden. Utroligt mange kvinder skriver og klager over det problem, har jeg læse mig frem til på fx FB og Instagram. Her er en serie der er værd at prøve og som er ret prisbillig også sammenlignet med mange andre jeg har testet. Shampoen indeholder blandt andet rosemarinolie, mentol, salicylsyre samt ingefærekstrakt der alle beroliger en irriteret, rødlig hovedbund. Lad shampooen sidde i det våde hår et par minutter imens du fx exfolierer huden og vask godt efter, for dernæst at bruge balsam fra samme serie. Priserne ligger på ca 150 kr og findes også i Magasin. Hovedbunden føles let og fri efter sådan en behandling syntes jeg.

Sachajuan Dry Shampoo Mouse er en anden nyhed der lige er lanceret. En tørshampo i mousseform. Man bruger den i en snæver vending, når man lige skal have frisket en måske halvklattet frisure op og ikke orker en hel hårvask og setting. Moussen er dejlig cremet og skulle fjerne rester af tidligere stylingprodukter lover firmaet. Koster 185 kr og fåes i både Matas, Magasin og Illum.

2 andre nyheder fra Sachajuan er Intensive Hair Oil samt Shine serum. Førstnævnte er fantastisk til at give glans til håret. Jeg har brugt den i mit tørre hår ved at tage et par dråber i mine håndflader og blidt kramme ind i håret. Olien indeholder blandt andet argan- og havtornolie. Prisen er 260 kr for 50 ml. Shine Serum er decideret til skadet hår eller træt hår, der trænger til behandling udover shine, da denne serum genopbygger spidserne i håret. Den giver også flot glans og koster 150 kr for 30 ml. Produkterne skal ikke skylles ud af håret før end du vasker  næste gang.

Jeg vil slutte med nogle flot fra Magasin Aalborgs nye Beautyafdeling for der var virkelig SMUKT og mange mange fristelser.

 

 

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

 • Besvar Helle Klitgaard 25. september 2018 at 7:47

  Jeg stemmer for farven til venstre, den er mest neutral og passer bedst til de originale vinduer.

  • Besvar Anne 26. september 2018 at 14:58

   Det er faktisk orginalfarven der er scannet ind der Helle, derfor passer den godt. Set fra den vinkel . Problemet er om den passer når den males på store lodrette flader i vinduer. Vi er noget så spændte. God aften til dig herfra de blæsende Himmerland

 • Besvar Tina 24. september 2018 at 12:52

  Det er godt I passer på jeres smukke gamle vinduer:-)
  Jeg har også fået malet nogle af mine i år ( de er dog ikke så smukke som jeres).
  Skøn dag til du og dine.

  • Besvar Anne 26. september 2018 at 14:57

   Vi er også lidt triste over at der skal nye i kælderen Tina, men du ved sikkert fra jeres ejendom hvor stort et arbejde det er at vedligeholde vinduer. Vi er glade for at kunne beholde dem i stueplan. Skøn dag til dig Tina, her stormer en pilikan idag.

  Skriv en besked