En helt særlig 1. Skoledag.

13. august 2018

Egentligt var skabet til min søn. Han er vild med retro og mangler faktisk et teaktræsskab til at have sine vinylplader i samt skolesager fra gymnasiet, så jeg har været på udkik nogle måneder, for at finde et der passede i størrelse og pris. Det fandt jeg i sidste uge på Facebook´ s Markedsplads og fik sørme også sælger til at levere det til os. Men så stod det der i stuen…og kikkede så fint på mig. Praktisk med de store skabslåger, så man ikke kan se rodet inde bag ved. Jeg må indrømme, at jeg er pænt lun på det skab og sønnen har faktisk ikke plads til det for tiden på sit værelse.

Nu står det her en rum tid. Der er gemt lidt af mit garn og en stak blade og bøger der ikke er plads andre steder, syntes jeg. Det passer ikke helt til rammen på mit nye litografi, så det ender måske med at sønnen for det hurtigere op på værelse alligevel. Der må tiden vise.

I skabet fandt jeg en del små overraskelser i form af rester fra tidligere projekter af højlandsuld fra Garnudsalg i Gug. Jeg har strikket utroligt mange trøjer og sjaler i mit liv, siden jeg var barn. Der er en grund til, at jeg er uddannet håndarbejdslærer, for jeg elsker blandt andet uld i mine hænder. Men et styrt på et løbehjul for nogle år siden, ja det så lidt pudsigt ud i min alder måske, medførte at min rodknogle i tommelfingeren blev ødelagt og jeg derfor har meget svært ved at skubbe maskerne fremad på pinden. Æv. Så nu kan jeg kun strikke i meget kort tid og det ser bumlet og kedeligt ud. Alligevel blev jeg fristet til at nyde lidt garn imellem hænderne, da jeg så bunken her, så nu er der snart en lille pung lavet ud af det eller 3.

Jeg har i de sidste par uger også lavet nogle projekttasker i det smukke klassiske Liberty of London stof, som jeg er så forhippet i. Det er jeg langt fra den eneste der er, for speedstrikkeren Liselotte fra Slagtenhelligko.dk har en svaghed for printet her over: Strawberry Thief. Nu er der for 2. gang en strikketaske på vej til hende og jeg håber virkelig den når frem til hende denne gang, for den første hun bestilte, forsvandt på mystisk vis ved DAO. Æv at nogen kan få sig til det derude i landet. Håndarbejde jeg har brugt timer på at lave, sidder der nu en anden og har glæde af kvit og frit. Simpelthen så surt for mit håndarbejde at lavet med omtanke og ikke på en tilfældig fabrik i Kina etc. Vi krydser fingre Liselotte og jeg, for at denne her når frem til hende. Ellers laver jeg nr. 3 og afleverer personligt. Der er ikke så langt til Gug herfra trodsalt.

1. Skoledag er helt særlig.

Tirsdag er en helt særlig dag her i huset. Der begynder mine børn igen i skole og hverdagen kommer til at rulle. Hverdagen er godt for os.

Onsdag starter min søn også på gymnasium og det bliver på nedsat tid fremover. Han er optaget på MGK i Aalborg og skal derfor de næste 3 år køre 2 uddannelser sideløbende. Han glæder sig vildt til MGK. Evnen til at arbejde målrettet er lige så høj hos ham som hos storesøster, især når det gælder musik ;). Endelig musik på højt niveau med konservatorielærer 2-4 gange om ugen i snit. Det bliver så fedt for ham, men også nogle virkelig travle år med musik 10-14 timer om ugen oveni gymnasiet.

Tak fordi du læste med igen idag og hav en skøn uge, med regn og blæst eller hvad end den må byde dig.

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

 • Besvar Tina 14. august 2018 at 8:31

  Uha så håber jeg din datter får en god stabil skolegang på gymnasiet, det fortjener I alle:-)
  Imponerende at din søn vil klare begge dele, han skal nok komme frem med den vilje han besidder:-)
  Det er et smukt skab du har fået købt der, så må vi se om det bliver stående eller ender hos sønnike.
  DAO er der rigtig mange som har problemer med, de som sender har vist ingen forsikring og det tror jeg desværre svage sjæle som arbejder i DAO udnytter.
  Vi har mistet mange pakker og klaget, men de er ligesom ligeglade og synes bare den som har sendt forgæves, kan sende en ny pakke af sted. Ganske uhørt, så vi bruger dem ikke mere. GLS har billige priser og de har aldrig fejlet her i vores område.
  Og ellers er der jo det noget dyrere post nord.
  Jeg kan godt forstå dig, at du har været kreativ og brugt tid på håndarbejde og så er det væk.
  Du kan læse på deres trustpilot og FB at mange har klaget over netop samme sager.
  Ønsker du og familien en god skoleopstarts periode og sensommer:-)

  • Besvar Anne 14. august 2018 at 20:49

   Tak Tina, det håber jeg virkelig også for hende. Mange mange år uden skole har kostet på mange områder, så hun fortjener om nogen nogle gode år nu. Det lykkedes ikke helt idag desværre, men vi prøver igen imorgen. Tak for info om DAO, jeg har faktisk aldrig haft bøvl med dem her i Nordjylland og har ellers sendt over 200 pakker med dem, kan jeg se på min profil hos dem. GLS er dobbelt så dyrt for mig da jeg måtte købe en pakkelabel igår faktisk til 70 kr. Det er for dyrt for en lille pakke på 500 gram syntes jeg. DAO dækker op til 1.000 kr og mener det er nogenlunde det samme med GLS ? Måske du ved en måde at købe GLS billigere ? Hav en skøn dag Tina. De bedste hilsner Anne

 • Besvar KirstenLN 14. august 2018 at 7:42

  Uh, den slags kan godt give en mor sommerfugle i maven også! det lyder som en god, holdbar plan, og med viljestyrken og fokuset på plads , er der også plads til at være fortrøstningsfuld, læser jeg ud af dine linjer. Så dejligt!
  Fint skab – Måske du “bare” skal finde en ny plads til litografiet 😉

  • Besvar Anne 14. august 2018 at 20:44

   Tak Kirsten, der har været en ualmindelig hård morgen og formiddag og langt fra alt gik som håbet, en en ny dag begynder i orden heldigvist. Litografiet er kæmpe stort og vi har ikke andre store vægge i huset til det, så det er købt til den væg 😉

  Skriv en besked