10 ting du kan lave når der er landskamp.

26. juni 2018
Brunsviger

Idag er der landskamp i TV og jeg ved ikke andet, end at Danmark spiller. Hvem det er imod og hvor i verden det er, interesserer mig ikke. Derimod interesser det mig, hvad jeg så kan udnytte tiden til. Det kommer der lige et hurtigt bud på her til inspiration for jer andre, som måske heller ikke ser fodbold de her dage.

 

10 ting at udnytte fodboldlandskampe til

 1. Solen stråler og den bedste havestol er ledig i haven til DIG. Helt uden kamp.
 2. Butikkerne har ofte langt færre kunder de her timer, så perfekt at handle ind nu.
 3. Tur til stranden, for der er helt sikkert god plads.
 4. Bage kage og spise det meste selv da familien næppe opdager det.
 5. Benytte sig af at bilen er ledig og køre ud i det blå – alene.
 6. Sove et par timer. Der er ro indtil Danmark scorer.
 7. Male en ny farve på vægen. Det vil ingen opdage før det er for sent.
 8. Se Netflix foran symaskinen et par timer. Jeg ser Seven Seconds lige for tiden.
 9. Net-shoppe. Der er udsalg. Køb rigeligt.
 10. Være tålmodig, lyttende og smilende hvis der, mod forventning, ønskes samtaler under kampen.

 

Opskrift på kagen

Den bedste brunsviger

 

 

Jeg startede med punkt 4 i morges, for så kan jeg nyde den under kampen. Min datter fik pludselig lyst til god gammeldags Brunsviger den anden dag, så det har jeg lavet med stor succes. Den er blød og svampet med sprød lækker topping på.

1 1/2 dl sødmælk lunes med

25 gr smør og

25 gr gær opløses heri sammen med

1 1/2 spsk sukker og

1 knsp salt

Derefter tilsættes 3-31/2 dl mel og det hele røres sammen. Jeg har brugt min Kenwood!

Dejen sættes til hævning 1/2-times tid og imens laves der topping:

Topping

75 gr smør smeltes i en gryde med

75 gram farin

1 spsk sirup

Blandingen skal lige op og koge så den bliver en sammenhængende pasta næsten.

 

Efter 1/2 time tændes ovnen på 175 grader og en rund springform på ca 24 cm fores med bagepapir. Dejen presses let ned i springformen og der laves lidt fordybninger med fingrene hist og her. Fyldet vil synke ned i disse små huler. Så hældes den lune topping af sukker og smør ud over kagen. Sørg for at hele kagen er dækket ud til kanterne og der er nogle gode fordybninger med fyld i også.

Bages i ca 15-20 min på 175 grader. Kan med fordel pyntes med slik og/eller flødeskum når den er afkølet, så smager den ekstra magisk.

Nyt læsestof.

Brunsviger

Sommervejret er perfekt til at drage ud i haven og gennemføre punkt nr. 1 med en god bog. Jeg har modtaget den meget anmelderroste De otte bjerge af Paolo Cognetti og glæde mig til at læse den. Bogen er en lille roman om de store emner i livet: venskaber og forhold igennem generationer. Sproget skulle være fantastisk og sådan noget er jeg fan er. Det betyder meget for min læseglæde.

Kriminalromanen Glasvinge af Katrine Engberg har også fået enormt gode anmeldelser, så den skal jeg igang med også. Handlingen foregår i København, hvor man følger politiassistent Jeppe Kørner , Anette som er på barsel men stadig har en finger med i politiarbejdet og på den måde kan mange sikkert identificere os med hverdagen ( job, familie, storby) for hovedpersonerne tænker jeg. Genkendelighed giver ofte en hurtig læseglæde for mange.

Begge bøger er udgivet fra Forlaget People’s Press og kan findes hos din lokale boghandler og online hos fx SAXO.

 

Tak fordi du læste med idag. Har du nogle gode tips til bøger der skal læses eller hvad man laver når der er Fodbold på TV, så skriv det endeligt i tråden herunder. 

 

Anne

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Tina 27. juni 2018 at 7:53

  Ha ha så søde idéer at lave mens Herrerne ser fodbold:-)
  Nr.9 kunne jeg godt tænke mig at benytte:-)
  Rigtig god solrig dag til dig.

  • Besvar Anne 27. juni 2018 at 16:59

   Jeg har sådan en lyst til at udnytte hans mentale fravær BIG time Tina. Der kunne jo nemt sprænge en bombe uden han opdagede det de timer ;). Skæn dag til dig, hold nu fast der er varmt de her dage igen nu.

 • Besvar Helle Klitgaard 27. juni 2018 at 6:59

  Måske skulle jeg vise dine ideer til min mand, han er nogle gange lidt utålmodig, når jeg absolut skal se fodbold 🙂

  • Besvar Anne 27. juni 2018 at 16:58

   Gør det endelig Helle 😉 og der burde måske stå “HØN” istedte for han og hun, da det naturligvist gælder for begge køn mit indlæg.

 • Besvar Marlene Høj 26. juni 2018 at 15:05

  Pkt. 11: Læse blogindlæg ?

  • Besvar Anne 27. juni 2018 at 16:58

   Ups…ja selvfølgelig ha ha Marlene og tak for ideen.

  Skriv en besked