Mel fra markerne tæt på hvor jeg bor.

4. maj 2018

Jeg kan godt lide ting med sjæl og historie. Man kan kalder mig gammelromatisk eller andet, men for mig handler det også om, at se ting have været berørt at kloge hænder og at der er en afsender på med en tanke for hvad og hvorfor. Sådan har jeg det også med god mad og som I måske husker fra dette indlæg, arbejder jeg vedholdent på brød af god kvalitet til familien.

 

Falslevgaard Mølle

Mel skal der til.

Her i Mariagerfjord kommune hvor jeg bor, har vi et fantastisk ØKO mølleri med mel, der er frisk malet, når det afsendes fra deres webshop. Helt frisk som i…malet få dage før afsendelse! Melet fra Falslevgård Mølle kommer hovedsageligt fra deres marker omkring møllen og er malet på bedste vis  for at bevare flest mulige næringsstoffer og sunde skaldele til vores brød. Deres fokus er at dyrke de gamle kornsorter, økologisk –  da næringsindholdet er større og fordi det giver en bedre smag. Falslevgård Mølle er stedet! Du finder det lidt udenfor Mariager og ellers på webshoppen. 

 

Surdejs Grydebrød uden gryde

Jeg besøgte Niels på Falslevgård Mølle.

Jeg besøgte Niels i sidste uge på gården nogle få kilometer fra hvor vi bor. Vi fik os en god snak om kvalitetsmel, ØKO, hjemmebagning og godt brød. Vi fik også vendt verdenssituationen om meget andet, for Niels er et menneske, man gerne lytter til og hurtigt kommer i dialog med. Så fandt han et blandet udvalg af hans guld til mig, som kom med mig hjem. Kornsorter jeg aldrig har hørt om før, men jeg er nysgerrig og kan næsten ikke vente med at bruge.

Se lige det brød her over teksten. Virkelig flot hævet op. Du kan se alt det lyse midt på bagepapiret. Det var der dejen startede med at ligge, da den kom i ovnen. Så kan du se hvor meget det har hævet sig opad og ind mod midten. Fantastisk bageevne. Brødet var fyldt med smukke luftbobler, svampet og lækkert med en skøn smag i skorpen også . Perfekt til at nyde med koldt smør og en kop varm the. Eller bare brødet alene. Det dufter himmelsk, når det er bagt af mel af denne her type. Kan slet ikke sammenlignes med mel fra industrien. Jeg  har bagt det af Falslevgård Mølle mel, det som hedder Grydebrød. Jeg valgte så at bage uden gryde ( og med 100 gram af min surdej) men istedet på mit elskede Bagestål. Dejen er kørt på min Kenwood køkkenmaskine som klare alt brøddej.

 

Falslevgård Mølle grydebrød

Vil du bruge din fritid på noget fornuftigt brød, så brug kvalitetsmel som er friskmalet. Mit øko-grydebrød indeholder  både spelt, gotlandshvede og stava.  Det var stadig frisk og saftigt på 2. Dagen. Falslevgård Mølle sender flere tons mel ud løbende til både Københavnere, Fynboer, Vestjyder og alle os andre. Frisk malet mel. Jeg anede ikke der var så stor en forretning i øko-mel på gamle kornsorter her hvor jeg bor. Det gør mig glad, nu jeg ved det.

Falslevgård Mølle

Hvis du vil forkæle dig selv med andet end godt mel, så husk at du stadig kan nå at deltage i DENNE konkurrence.

Måske du skal bage med økologisk mel i weekenden  ?

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Tina 4. maj 2018 at 8:06

  God formiddag Anne,
  hvor ser det dog lækkert indbydende ud:-)
  Jeg prøver også købe mel fra vores gamle mølle.
  Jeg er selv historisk minded og elsker naturen og mit nærmiljø.
  Nyd jeres gode sunde brød:-)

  • Besvar Anne 4. maj 2018 at 20:05

   Hej Tina. Brød bagt af ordentligt mel smager jo magisk. Lige fra man laver dejen kan man mærke hvor godt det bliver. Hvilket Møllemel har du glæde af hos dig? Jeg er altos nysgerrig på gode råvarer, og ja historien bag. God weekend til dig 😉

  Skriv en besked