Hindbærsnitter der jubler.

12. april 2018

Hvem elsker ikke en skøn frisk hindbærsnitte ? Både børn og voksne kan lide dem og man kan pimpe dem op eller ned helt som man har lyst eller tid til. Her kommer opskriften på hindbærsnitter lavet med gode råvarer som er vores favorit.

 

Hindbærsnitter
Opskrift på hindbærsnitter:

400 g hvedemel
100 g mandelmel
50 g flormelis
300 g smør
2 æggeblomme

De tørre ingredienser blandes i en skål ( jeg bruger min køkkenmaskine)og smørret skæres i tern og smuldres i melblandingen. Derefter tilsættes æggeblommerne så dejen samles. Stop med at rørre så snart dejen er samlet og fin glat. Pak dejen ind i en pose og læg den på køl 1/2-times tid.

Nu tændes ovnen (200 grader) og du deler dejen i 2 dele på et let meldrysset køkkenbord. Hver del rulles ud til en aflang firkant på bordet i ca 3-4 mm tykkelse med en kagerulle.

Den ene dej-del lægges på en bageplade med bagepapir på. Derefter smører du en lækker omgang hindbærmarmelade ovenpå dejen. Så lægger du den anden dej-del ovenpå marmeladen som en sandwich. Jeg prikker ofte lige den øverste dej med en gaffel let.  Nu skal det bages ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 – 20 min til dejen er en smule gylden øverst. Tjek om bunden også er bagt.

Du kan vælge at skære snittene ud, når kagen er halvt afkølet eller vente til den er helt kold og du har lagt glasur på. Jeg skærer den bagte kage ud i nogle rækker og så skærer jeg hindbærsnitterne ud i mindre stykker bagefter. Nogle gange skærer jeg almindelige firkanter, andre gange trekantede hindbærsnitter. Glasuren kan du vælge at lave klassisk hvid og så lidt krymmel på eller lave den fx lyserød og drysse med frysetørret hindbær eller smeltet chokolade i finurlige mønstre.

 

Rigtig god fornøjelse. Husk at du kan følge mig via mit nyhedsbrev og tilmelde dig lige HER.

 

 

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Karina 12. april 2018 at 21:23

  Det er jo en noget nemmere opskrift denne her ???????? Fordi normalt bager jeg begge bunder og så samler jeg snitterne.
  DET skal prøves.. Ser SÅ lækre ud ??

  • Besvar Anne 13. april 2018 at 6:25

   Sådan gør jeg også med en anden opskrift Karina. Prøv den her 😉 og rigtig god weekend.

 • Besvar Joan Østergaard 12. april 2018 at 18:06

  Jeg er også helt vild med hindbærsnitter, men har aldrig turde prøve at lave dem. Er det til at gå til??

  • Besvar Anne 12. april 2018 at 18:18

   Det er så nemt og enkelt Joan. Bare spring ud i det. Det kan stort set ikke gå galt. Køb en marmelade som er fast i det (og ikke løber ned at en skive franskbrød fx.) og så bare nyd kagen når den er bagt. Hav en skøn aften.

 • Besvar Mia // sortpastel.dk 12. april 2018 at 13:37

  Åh, jeg elsker simpelthen hindbærsnitter! Og så ser de så fine ud på dine billeder 😀 Må prøve at lave nogle selv på et tidspunkt.

  • Besvar Anne 12. april 2018 at 17:00

   Tak for dine søde ord Mia. De er super nemme at lave og er hurtigt spist også ;). Hav en skøn aften hos dig .

  Skriv en besked