Jordbærtyve og blomsterdufte.

5. april 2018
Projekt bag projekttaske

De sidste par dage har solen kikket frem og det har været skønt at høre fuglene kvidre oppe i skoven og i vores have. Jeg er ikke den store fuglekender, men så længe de ikke bygger redder i vores tagrender, og derved vækker os meget tidligt i sommermånederne, så er de absolut velkomne her hos mig.

Jordbærtyvene er frække.

Når først fuglene i haven får øje på de meget få jordbærplanter vi har i haven, ja så er jeg knap så vild med fugle mere. Vi har derfor plantet store røde rabarber i bedet og dem glæder jeg meget til at trække de første stængler af igen i år. Et glas frisklavet rabarbersaft med vanille smager fuldstændigt magisk syntes jeg.

Til gengæld kan jeg godt lide designet af disse her jordbærtyve lavet af William Morris, for over 100 år siden. 

William Morris

De smukke linjer i fugle, jordbær og et mix af blomster og blade er utroligt veldesignet. Det er trykt  i flere farver som sælges hos Liberty i både et stort samt en lille mønstertryk.

 

Jeg har syet en strikketaske, eller projekttaske som de kaldes på de sociale medier, til en sød følger på IG. Den skulle være magen til den blå på billedet øverst, som jeg lavede sidste sommer. Bundfarven er flot blå og kvaliteten mere kraftig end Tana Lawn fra Liberty. Jeg har været heldig også at finde stoffet med de store jordbærtyve i andre farver i udlandet igennem årene. Herunder er en projekttaske eller toilettaske om man vil, syet af Tana Lawn fra Liberty. Til en stor box som denne her, har jeg brugt et stykke stof på ca 50 x 40 cm. Derudover quiltevat, spraylim, foerstof, en fed lynlås på 35 cm og en læderstrop samt lædersnip.

Liberty toilettaske

 

De er nomineret til DBA.

Det er ikke Den Blå Avis jeg mener, men selvfølgelig Danish Beauty Award 2018 som 100 BON er nomineret hos i katagorien Årets nye Brand ! 

 

100 BON

100 BON er et fransk firma, som laver skønne 100% naturlige dufte. 100 BON har hjertet med i deres produktion og tænker på både miljø og økologisk bæredygtighed. Det alene kan medføre en nominering i mine øjne næsten.

De er netop kommet med deres nye serie: Concentré som består af 5 forskellige kompositioner med er højt indhold af parfume (13-15%), for en mere holdbar og intens duft. Priserne er utroligt fornuftige og du kan finde dem fra kun 120 kr. i Magasin.

100 BON

Duften  CARVI ET JARDIN DE FIGUIER dufter af sommer, blomster og frugter. Den har naturlige ingredienser: Kommen, mandarin, roser, blodappelsin og hvid cedertræ. En sød men skøn duft til en sommerdag. AMARETTO & FRAMBOISE POUDREE er en lidt anden sag. Dens duft er et miks af sødme, friske frugter og med et vanilje strejf, med fokus på roser, orangeblomst og vaniljen.

Perfekt til at forkæle dig selv, din datter, en sød veninde eller kollega og din svigermor. Find dem i Magasin, Salling og mange kosmetologer og livsstilsbutikker også.

Jeg har brug for et råd af dig.

Det gode vejr i weekenden skal udnyttes, men jeg har virkelig ikke  grønne fingre, men vil så gerne have lidt salat og blomster i haven hele sommeren.

Hvad skal jeg så nu ude eller inde i små Potter ?

Skal du også i haven i weekenden ?

De lover op til 18 graders varme på søndag for pokker …

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Christina ulrikka jensen 6. april 2018 at 9:01

  Sidste år havde jeg sådan et kit sæt fra Urban garden Company, med frø og tørvepotter, så såede indenfor og senere kom de i jord og så ud til sidst, men frosten skal være væk. Har heller ikk de vildeste grønne fingre? men det lykkes sidste år og jeg havde krydderurter hele sommeren??
  Sidste år fik jeg latyrus frø af min mor, som jeg såede udenfor i en stor potte i maj måned, jeg havde dem i månedsvis hele sommeren og de var så smukke, plus at man kan tage frø fra igen og gemme til næste år, så det er jeg spændt på?
  Ønsker dig en herlig weekend

  • Besvar Anne 7. april 2018 at 16:28

   Tak for svar , jeg har fluks kikket på Urban Garden og de har godt nok mange fine pakker man kan starte med. Jeg aner ikke om vi kan satse på at frosten er væk og er også helt på herrens mark om der skal nyt frisk jord i mine højbede …tænke tænke. Du kan godt læse at jeg er lost ikke ;)? Rigtig god weekend til dig også Christina .

 • Besvar Marlene Høj 5. april 2018 at 20:02

  Jeg læser lige med her for jeg har absolut ikke grønne fingre… Og ville ønske at haven passede sig selv, men samtidig var smuk ?

  • Besvar Anne 5. april 2018 at 20:46

   Ha ha …sådan drømmer jeg også om at der foregår i haven Marlene. God aften til dig.

 • Besvar Tina 5. april 2018 at 12:48

  Jeg har en growcamp, der kan jeg forspire både salat, kartofler osv.
  Af blomster kan du sætte morgenfruer, ærteblomster, lupuner og hvad du ellers har. Vi har bestilt billige frø hjem fra kina via ebay 🙂
  Jordbær tyve har vi også, både harer, rådyr og alle slags fugle, så har lidt i krukker tæt stuehuset og med net over.
  Du ønskes en skøn weekend med varmen.
  Jeg beundre virkeligt dit håndarbejde 🙂

  • Besvar Anne 5. april 2018 at 19:44

   Growcamp…det er altså nyt for mig Tina 🙂 er det en lille mini planteskole hjemme i vinduskarmen ? Eller noget mere proff. mon ? Det lyder spændende med de frø fra Kina, mon de spirer ? Har du prøvet det før med frø derfra ?
   Tak for dine søde ord og rigtig god weekend til dig også

  Skriv en besked