Har du pladen fuld ?

17. marts 2018
Perlesjov

Lige så længe jeg kan huske tilbage, har jeg fundet glæde i at se og lave mønstre. Nogle mønstre kan være så smukke i ballance,at de giver mine lykkeendorfiner et skub og humøret stiger. Det er ofte matematisk smukke linjer, der opfylder dette hos mig som fx fra tegner- og videnskabsmanden Escher. Jeg har fundet nogle gratis tegnesider, hvor et par af hans er lige HER.

 

Escher

 

 Andre typer

Af andre typer mønstre er også et færdigt mønster til selv at udføre et lignende produkt. Det kan være et mønster til at sy en kjole eller brodere et lille billede. Mandala bøgerne er klart også noget der giver ro i hjernen ved at arbejde med mønstre. Noget jeg er meget betaget af er også mønstre fra Håndarbejdets Fremme. De fine gamle broderier med blomster, nisser, små dyr og soldater osv er så smukke. I mange år har Håndarbejdets fremme udgivet bøger med motiverne lige til at brodere efter. Man kan imidlertid også bruge disse fantastisk veldesignede mønstre til noget helt andet end broderi. Herunder er et broderimønster til påskeæg ( dog ikke fra HF)  fundet på Pinterest.

 

Hamaperler og mønstre.

Mønstrene er perfekte til at lave Krea med Hama perler også nemlig. Her er gitteret til en firkantet perleplade, der er motiv i fin ballance og farvekoder. Det er en kæmpe bunke af inspiration til at lave perlearbejde ved at kikke på gamle som nye broderier og broderibøger. Jeg har også brugt det omvendt, da jeg underviste i Håndarbejde i Folkeskolen på mellemtrinnet. Der brugte jeg inspirationshæfterne fra Hama perler til inspiration til broderi for børnene . De var vilde med det. Alle broderede på livet løs og mange tog det med hjem og broderede i fritiden. Det kan meget nemt differentieres med forskellige typer grove som fine broderistoffer og de der havde sværest ved det motorisk, fik glæden ved et meget åbent broderistof og syede med bomuldsgarn.

Nye perlesjov bøger.

Anja Takacs har netop udgivet endnu en fantastifuld smuk bog med ideer til at arbejde med Hama perler. Bogen Perlesjov er lige udkommet i her i 2018 på Forlaget Peoples Press og er spækket med sjove ideer. Alle kan være med her, for der er grundige instruktioner til både farvekoder, motiver, strygning osv.

 

Perlesjov

Og hvad med de her æsker ? De er da sjove.

 

Hama perler perlesjov

 

Min datter har testet bøgernes vejledning og nogle af motiverne som fx den super søde kat og frøen. De er nemme at gå til, siger hun og man kan nemt ændre på farverne som hun fx har valgt at gøre på kattens hale her. På Hama perler’s hjemmeside kan du finde Club Hama, som er en bruger-club spækket med masser af ideer til at arbejde med Hama perler. Det er godt for fantasien, roen i sjælen og ikke mindst finmotorikken at arbejde med perler. Man kan differentiere ved at give forskellige størrelser perler, alt efter hvor der er bedst succes. Vi har fx startet med de store maxi perler da børnene var helt små.

Konkurrence.

 

Perlesjov

Stor tillykke til de 2 heldige vindere som denne gang blev @miss_kaare på IG og Vivian Stolberg på FB.

 

2 heldige kan nu vinde følgende:

– Bogen Perlesjov, sponsoreret af People’s Press.

– Bogen Perledyr, sponsoreret af People’s Press.

– 10 poser blandede farver Hamaperler, sponsoreret af Hama Perler.

– 4 store perleplader, sponsoreret af Hama Perler.

– 1 pose strygeark, sponsoreret af Hama Perler.

Samlet værdi for præmierne er ca. 1.000kr

 

Der trækkes 2 vindere ud fra alle deltagere på henholdsvist bloggen, min IG@annekakadu samt FB.

 

For at deltage i konkurrencen på bloggen, skal du skrive en kommentarer om hvem du gerne vil lave perler med, hvis du vinder. Derudover skal du også være tilmeldt mit Nyhedsbrev.

Konkurrencen slutter på onsdag og meddeles her på siden efterfølgende. Vinderne skal melde tilbage med sin adresse på min mail april24@live.dk inden 3 dage.

 

Held og lykke og rigtig God Weekend.

 

Du kan måske også lide

25 Kommentarer

 • Besvar Lou 21. marts 2018 at 22:33

  Min veninde

 • Besvar Eva 21. marts 2018 at 20:06

  Mine drenge ville elske det

 • Besvar Britt Stampe 21. marts 2018 at 8:41

  Vil hygge med min datter og nevøer ?

 • Besvar Signe 18. marts 2018 at 7:00

  Jeg vil lave perler med min skønne niece som ELSKER at lave perler og kan bruge mange timer på det hvis jeg er så heldig at vinde ?

 • Besvar Mette 17. marts 2018 at 22:21

  Jeg vil lave perler sammen med mit dejlige barnebarn Ellen ❤️.

 • Besvar Pia Rotbøl 17. marts 2018 at 21:02

  Mine to kreative piger❤

 • Besvar Kirsten Aakerman 17. marts 2018 at 20:47

  Ville elske at hygge med mit barnebarn

 • Besvar Lene P 17. marts 2018 at 19:59

  Jeg vil lave perleplader med min niece. Krydser fingre og håber på held ??

 • Besvar Line Sørensen 17. marts 2018 at 19:43

  Mine to døtre og jeg elsker at lave perler og alle de fine muligheder hamaperlerne giver. De ville blive ellevilde med denne præmie, hvis de er de heldige??

 • Besvar Maibrith H. Poulsen 17. marts 2018 at 18:51

  Min niece og nevøer

 • Besvar Lis Vinter 17. marts 2018 at 17:31

  Jeg hygger med alle mine børnebørn, det kan de godt lide 😉

 • Besvar Majbritt Birkebo Ravnholt 17. marts 2018 at 17:13

  Jeg vil lave perler sammen med Henriette Mikkelsen og Dorthe Nielsen, når vi til sommer skal lave sommerskole for kreative børn og unge! 🙂

 • Besvar Marlene Høj 17. marts 2018 at 16:27

  Jeg vil lave perler sammen med min datter Laura på 6 år – Hun elsker at lave perleplader både hjemme og i SFO’en… Og hun er dygtig til det!
  Hun og jeg vil blive glade for nye udfordringer… Og nye perler til perlelageret ?

  • Besvar Majbritt Birkebo Ravnholt 17. marts 2018 at 17:07

   Jeg vil lave perler sammen med Henriette Mikkelsen og Dorthe Nielsen, når vi til sommer skal lave sommerskole for kreative børn og unge! 🙂

 • Besvar Tania 17. marts 2018 at 15:37

  Jeg vil være kreativ sammen med min mor.

 • Besvar Tina 17. marts 2018 at 14:40

  Hvor dejligt alt det kreative du har fundet frem til:-)
  Og flot kat din datter fik lavet:-)
  Vi elsker også at være kreative her på gården og var jeg et heldigt asen ville jeg lave perleplader med mine 4 børnebørn:-)
  Ønsker du og familien en dejlig weekend!

 • Besvar Natascha Appel 17. marts 2018 at 13:58

  Med min datter og mine små søstre på 9 de elsker at være kreative

 • Besvar Lise Kaltoft 17. marts 2018 at 13:54

  Hov, jeg skrev forkert mailadresse! ?

 • Besvar Lise Kaltoft 17. marts 2018 at 13:53

  Jeg ville elske at lave med mine unger! Men jeg ville helt sikkert også snige mig til at lave nogle, når de var puttet, helt alene. For sådan hele alene krea-tid er noget af det bedste og mest luksus-agtige, jeg ved ❤️ Meeeen jeg skal nok love MEST at dele med ungerne ?

 • Besvar Anette Ninon 17. marts 2018 at 13:09

  Mine børnebørn er vild med at lave perleplader.

 • Besvar Pia Eriksen 17. marts 2018 at 12:41

  Med yngstedatter

 • Besvar Teresa 17. marts 2018 at 12:17

  Jeg elsker perler! Jeg havde aldrig set dem før jeg blev barnepige for en dansk familie i Seattle. Og nu elsker jeg krea-hygge med min søde bonus datter ???

 • Besvar Yrsa Andersen 17. marts 2018 at 12:02

  Med mine børnebørn, Kristine og Cecilie.

 • Besvar Malene Kjul Fiil Paetch 17. marts 2018 at 12:00

  Med min lillesøster <3 for vi er begge vilde med at lave perleplader 😀

 • Besvar Maria Seidelin 17. marts 2018 at 11:56

  Med mine to børn, Liv på 2,5 år og Bastian på 8 år. Begge elsker at lave perleplader <3

 • Skriv en besked