Lock-out og autisme er NO-GO.

8. marts 2018
NUXE detox
Indeholder test af sponsorerede produkter.

Jeg ved godt at du har masser at lave Heidi Pernille Thamestrup( formand for Landsforeningen Autisme)  – men kan du ikke lige ringe til BUPL og Lærernes forening og sige, at de skal friholde specialskoler fra strejken …. jeg husker hvor lang tid det tog for min Laura at komme tilbage ‘på sporet’ efter sidste konflikt. Vi forældre skal nok klare udfordringerne, men det går HÅRDT ud over Laura. Er der andre der har samme udfordringer??” – sådan står der på FB i Landsforeningen Autismes gruppe, skrevet af en bekymret forælder.

Vil man lave en lock-out der virkelig rammer hårdt, ja så lock-outer man fx skoler og opholdssteder på autismeområdet og det er desværre varslet igen i år. Klasser for børn med autisme, der hører under Folkeskoler bliver ramt igen i år. Det lader til, at de der udvælger lock-out områderne ikke helt forstår, at det for mange børn og deres familier kan vælte hele læsset i mange måneder ja måske år. Det er ikke det samme som med en lock-out på et almindeligt gymnasium med Neotypiske studerende, suk …langt fra.

At lave lock-out på skoler hvor der er børn med autisme, er at vælte hele deres hverdag med struktur og den samles ikke sådan bare lige op dagen efter. Man kan heller altid ikke lave nødplaner. Forudsigelighed og stabil hverdag er alfa omega for de her børn og unge.  Jeg håber sådan at de finder en løsning, så vi undgår strejker, for det virker meningsløst i min verden. Find dog løsningerne sammen som voksne mennesker tænker jeg.

Bliver du ramt af konflikten ? 

NUXE

Løsninger skal findes.

Nogle løsninger er nemmere at finde end andre, heldigvist. Jeg har fået tilsendt nogle skønne NUXE podukter til test og de skuffer mig ikke. NUXE har eksisteret siden 1957 og er inspireret af naturen.

NUXE Detox Anti-age Night er en udrensende ( detox) og genopbyggende serum med over 92% naturlige, botaniske i gredienser, som man kan bruge under sin natcreme eller alene. Dens fokus er at fremme cellernes egen udrensning og samtidigt øge fornyelsen af nye celler. Smart. Beholderne er på hele 50 ml og hygiejnisk producere med pumpesystem. Dette serum er lidt tykkere end andre jeg har testet, og minder lidt mere om en tynd lotion i konsistens. Det har den fordel, at den er meget nem at fordel i ansigtet. Jeg bruger 2 pump til min aldrene tørre hud må jeg indrømme, men så er den også fugtmættet hele natten. Dette serum udglatter og blødgør huden smukt. Et meget lækkert prisvenligt produkt til ca 410 kr.

NUXE detox

Nuxellence Eclat Anti-age Day er serum / dagcreme til om dagen. Denne her arbejder målrettet på at reparere og øge celle aktiviteten for at opnå en mere reduceret og udglattet hud. Cremen indeholder over 90 % aktive botaniske ingredienser. Den indeholder også hyaluronsyre som er så nødvendigt for vores huds trivsel. Konsistensen er meget let syntes jeg, og jeg kan rigtig godt lide denne konsistens. Igen et godt pumpesystem som holder cremen ren og frisk. Well done NUXE.  Jeg er godt tilfreds med den og kan godt lide også at serien er ret duft neutral for mig. Den koster 410 kr og igen for hele 50 ml. God pris.

NUXE Nuxellence Detox øjencreme er også med anti-age effekt. Det er en udrensende serum med over 92 % naturlige botaniske ingredienser, der arbejder målrettet på at udglatte, blødgøre og give nyt liv til huden omkring øjnene. Dette produkt har jeg testet som brug under mit natcreme om natten. Jeg har masseret min hud omkring øjenen let med den aplikator der er på tuben. Det køler dejligt mine øjenomgivelser og mindsker hævelserne. Den er klart en ny favorit. Prisen er 335 kr for 15 ml.

Alt i alt en meget lækker og naturlig serie der er let at arbejde med, dufter minimalt og i hygiejniske beholdere hvilket også betyder meget for mig, når jeg kikker på produkter til mine hylder. Mine bedste anbefalinger herfra. Den er udviklet så den passer til alle hudtyper. Serien kan købes landet over i både hudplejeklinikker, Matas og Magasin osv.

P.S. Den nye parfumeduft Lady Emblem L’eau fra Mont Blanc er et næsten befriende skud af forårsfornemmelser. Et strejf af lemon, roser, mandarin og musk med fersken og cedar tilsat. Smuk flakon i diamantform og moderigtig tyrkisfarvet duft. En fin blød og frisk feminin duft der passer til alle aldre. Løb ud og find den i butikkerne fra 335kr for 30 ml.

Bliver du ramt af konflikt?  

  Tak fordi du læste med idag igen

Det glæder mig altid når I læser med og skriver en lille kommentar.

Du kan måske også lide

11 Kommentarer

 • Besvar Helle K 8. marts 2018 at 15:15

  Sønnike ville elske ikke at komme i skole et par uger … han går dog på privat specialskole, så rammes ikke. Hvilket viber SÅ glade for, da de har brug eksamensforberedelsen i fred og ro!

  • Besvar Anne 9. marts 2018 at 6:22

   Det er heldigt at de er undtaget, for ja der skal være ro.

   • Besvar Helle K 15. marts 2018 at 16:00

    Ja. I hvert fald i hele forberedelsen. De kan vel nok risikere at mangle censorer i juni… men sålænge varer det vel næppe ?

 • Besvar Miatilda Andersen 8. marts 2018 at 8:42

  Jeg bliver ramt, fordi jeg er lærer. Men jeg regner ikke med at der bliver lock-out på min søns specialskole. Det var der i hvert fald ikke i 2013. Men som lærerbarn har han allerede ret godt styr på hele cirkuset. Jeg synes at det er vigtigt at informere / indoktrinere (lidt). Så tager vi det med.
  Men for rigtig mange børn med udfordringer er det absolut ikke fair at de bliver gidsler i denne kamp. Selvom jeg personligt er klar til kamp.

  • Besvar Anne 9. marts 2018 at 6:25

   Heldigt at dine børn “ kan tage det med “, sådan er det langt fra alle som kan. Vi er også begge læreruddannede her i huset, men det har intet at gøre med at hjælpe på strukturen ved en lockout jo, så vi håber det bedste. Selvfølgelig ønsker vi også gode arbejdsvilkår for lærerne men aldrig på bekostning af børnene med autisme.

   • Besvar Miatilda A 10. marts 2018 at 20:53

    Det er ikke spor ‘heldigt’ for min søn. Modsat jeres datter, kommer han aldrig til at have overskud til at navigere en NT uddannelses situation. Jeg bliver faktisk lidt provokeret af den måde du formulerer det på.
    Men jeg har altid holdt på at det var / er vigtigt at forberede ham på den verden der venter. Og jeg ønsker at han, trods sine udfordringer, forholder sig til de samfundsmæssige problematikker der opstår. For det mener jeg er en forudsætning for at være en del af vores samfund. Så derfor er det den eneste mulighed for ham – at ‘tage det med’. Der er ikke andre alternativer. Det er min pligt at sørge for at han får redskaberne til at skabe et tilfredsstillende liv.

    • Besvar Anne 11. marts 2018 at 10:43

     Mia, nu ved du jo ikke om eller hvordan min datter rent faktisk navigerer i en NT uddannelse, så lad den ligge. Min datters privatliv udpensles ikke i detaljer om støtte her på bloggen. Slet ikke. Heller ikke om det er specialskole eller ej hun er på, eller hvilken. Det var ikke min menig at provokere dig, så du må læse med en kontekst der gør udfaldet, men jeg er ikke enig i at det er bedst at hærde vores børn med autisme via fx en lock-out der knuser rytmen. Ligesom jeg aldrig ville tage en rollator fra min svigermor under en lock-out. Psykiske funktionsnedsættelser ligestilles med fysiske i min verden og som du kan læse om mig ude i sidebaren, er mit pædagogiske synspunkt altid – som i altid- barnets. Selvfølgelig guider jeg også om verden udenfor, selvfølgelig. God søndag til dig.

 • Besvar Tina 8. marts 2018 at 8:27

  Vi bliver nok alle sammen ramt eller påvirket af konflikten, lad os håbe de når til en forhandling inden.
  Det er synd hvis det skal gå ud over din datter, men jeg har hørt de især vil ramme hjemmeplejen, de handicappede osv. nok for at ramme hårdt. I så fald må du beholde hende hjemme og passe på hende der.
  Smuk dag ønskes:-)

  • Besvar Anne 8. marts 2018 at 8:34

   Tja, taktikken er god nok for dem /jer uden autisme, men lige præcist med autisme så kan man IKKE bare holde hjemme som sagt. Det er jo der man ødelægger den daglige struktur. Alt går i stykker. Det er essensen af autisme når rytmen og dagligdagen ændres desværre. Du kan gøre det uden problemer, men mennesker med autisme kan ikke som oftest.
   Skøn snedag til dig også.

 • Besvar Betina Frandsen 8. marts 2018 at 7:29

  Jeg frygter lockouten. Sidst der var Lock out blev min søn svær psykotisk. Min ældste søn har asperger og den uforudsigelig hverdag kunne han ikke holde til. Han blev så dårlig at vi måtte give ham medicinsk spændetrøje. Enten det eller tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling ??. Han prøvede flere gange at slå os ihjel. Så jeg frygter denne Lock out. Den yngste søn er infantil autist. Han vil heller ikke kunne holde til det.

  • Besvar Anne 8. marts 2018 at 8:37

   Jeg kan SÅ godt følge dig. Lock-outen sidste gang betød massiv mistrivsel og skolevægringen boomede total. Der er mange der rammes med selvskade, medicinering og dyb ensomhed ovenpå en lock-out når man har autisme. Vi glemmer aldrig det år. Pøj pøj til jer og lad os håbede de voksne mennesker der forhandler viser sig som voksne denne gang, så vi undgår lock-out.

  Skriv en besked