Bagestål eller bagesten?

4. marts 2018

Her i familien er vi glade for brød. Især NYBAGT brød er noget der trækker alle ned i køkkenet. Det er både grovboller, fødselsdagsboller, franskbrød, rugbrød eller pizza for den sags skyld. Pizza spiser vi ofte til aftensmad og bruger de eventuelle rester til madpakken dagen efter til drengene. Et Bagestål er fristende at afprøve, for har i mange år brugt en billig Pizza bagesten. Ikke med den helt store WAUW effekt,  som jeg skrev mere om i dette her indlæg. 

Pizza og bagestål.

Fornyligt læste jeg på Instagram om et  Bagestål til at forbedre varmefordelingen 18 gange, når man bager i egen ovn hjemme.  Altid har jeg sukket over dem som har en proff ovn, der kan komme højt op i varmegraderne for at lave de helt rigtige sprøde pizzaer og skorper på brød generelt. Det er jo det der er med til give en god smagsoplevelse af maden. Så jeg kontaktede  firmaet og spurgte om jeg måtte teste deres Bagestål.

Bagestålet

 

Det kom an på en prøve.

På Bagestålets hjemmeside kan man finde fine vejledninger og tips til at bruge bagestålet. Jeg har testet det både til grovboller, flutes og pizza ind til videre og ved at følge en af opskrifterne HER. Sammen med brug af dette bagestål, så garanterer jeg jer, at vi fik vildt sprøde italiensk pizzabund herhjemme også. Bagestålet skulle lige have lidt olie på sig de første 3 gange inden brug og så er det ellers brugt efter deres vejlednin. Stålet ind i ovnen 40-50 min før brug på fuld varme 250 grader. Det er smart på deres hjemmeside for der er 3 nemme opskrifter på pizzabunde, alt efter hvor god tid man har.

 

Stålet virker.

Her er sejrs jublen helt klar i hus. Alt det vi har test-bagt på Bagestålet spist og vi har oplevet sprøde skorper sammen med dejlig perfekt bagte brød med fugt inden i. Bagestålet skriver på deres hjemmeside om stålet:

“Et bagestål kan pga. sin større massefylde (vægt) indeholde meget mere varme end en bagesten, og har derfor nok varme på lager til at varme dejen op uden at gå kold. Samtidig er stålet hele 18 gange bedre til at optage ny energi/varme fra ovnen, så resultatet bliver en flot opbagning og en sprød bund. ..og fordi dejen kræver mindre varme fra dit bagestål i sidste del af bagningen, “genoplades” stålet automatisk, så det er parat til at tage imod en ny dej, når den første portion er færdigbagt.”

Her er det deres pitabrød-opskrift jeg har fulgt og igen et perfekt  bagt luftig brød efter at have fulgt deres opskrift. Kik ind på deres website og læs og lær. Nedenstående er fra deres egen hjemmeside.

Pizza på bagestål

Vandt du CLEAN ?

Det kan du se på det oprindelige opslag lige HER. Stort tillykke til vinderen.

 

Konkurrence

 

Vinderen blev @mettefoerby der har deltaget på Instagram denne gang. Tak til alle som har deltaget.

Bagestålet vil gerne forkæle en af mine følgere på enten bloggen eller Instagram ( der findes 1 vinder ud fra alle deltagere samlet). Du kan vinde et bagestål i valgfrit mål fra deres webshop, så det passer til din ovn. Alle skal have mulighed for at lave gode pizzaer på Bagestål i min optik, men der er kun 1 vinder af konkurrencen dog;)

 

For at deltage skal du:

– Være tilmeldt mit nyhedsbrev. Det kan du gøre lige HER.

– Skrive en kommentar om dit ynglingsfyld på pizzaer.

 

Man må gerne deltage både her på bloggen og på min Instagramprofil @annekakadu for dobbelt chance. Konkurrencen slutter på fredag. Vinderen skal vende tilbage inden 3 dage og sende mig sin adresse på april24@live.dk da der ellers trækkes en ny vinder. Held og lykke. Vinderen offentliggøres på denne side her.

Du kan måske også lide

24 Kommentarer

 • Besvar Maibrith H. Poulsen 7. marts 2018 at 18:21

  Jeg er vild med salat pizza, så på med salat, tomater og agurker ovenpå kebab og med lidt dressing, uhm?

 • Besvar Marlene Høj 7. marts 2018 at 17:38

  En god tomatsauce er alfa og omega for mig 🙂 Og så er jeg glad for pepperoni og champignoner ?

 • Besvar Charlotte 7. marts 2018 at 7:33

  Nøj, en fantastisk præmie? Min mand ville elske at eksperimentere med at lave pizza på en ny måde og han ville lave min yndlingspizza fyldt med hans egen krydrede tomatsauce og revet ost på bunden og som fyld ristede champignon, ananas, store rejer, snackpeber i strimler, et par skiver seranoskinke og frisk mozzarella??

 • Besvar Pia Rotbøl 6. marts 2018 at 17:00

  Mit favorit fyld er en pizza Marguerita med braceola, ruccola og parmasan ost, og den er allerbedst på en café i Italien?

 • Besvar Natascha Appel 6. marts 2018 at 6:16

  Tomater, parmaskinke og mozzarella

 • Besvar Kathrine Eriksen 5. marts 2018 at 18:03

  Lyder lækkert! Favorit er ost skinke tomat løg rucola og dressing ?

 • Besvar Annette Aarre Dalsgaard 5. marts 2018 at 16:51

  Cremefraichetopping med kartofler og rucola så er jeg lykkelig 😀

 • Besvar Tania 5. marts 2018 at 15:29

  Alt mulig forskelligt?

 • Besvar Leafysmoothie 5. marts 2018 at 14:50

  Jeg har vist allerede delt mit favoritfyld på instagram, men trekantede skiver af manchego (spansk hårdost) som kommer på efter pizzaen er bagt (eller lige i slutningen så den ikke smelter helt), sammen med ruccola salat er min favorit. Den ost er så god når den får lidt varme, sådan en skøn konsistens og smag! Lækkert med et bagestål til alt det jeg bager fra surdegsbrød, boller og pizza, virker helt fantastisk at bruge!

 • Besvar Elin Buus 5. marts 2018 at 12:27

  Mine kære nabobørn, ville elske at få en mere sprød bund på mine pizza…og derfor ønsker jeg at være med i konkurrencen.
  Pizzaen skal helst være med kylling, annanas , salat og tomat…

 • Besvar Gitte 5. marts 2018 at 12:07

  Kartoffel, mozzarella og rosmarin er min ynglings. Hvert familiemedlem har deres favorit, men vi prøver at få lavet en kvadrat til hver, så alle for ‘deres’ fyld samtid med, at vi opfordrer til at smage de andre slags.

 • Besvar Birna Lambaa 5. marts 2018 at 11:30

  Jeg er næsten ligeglad med hvilket fyld er på min pizza – bare der er ekstra ost og pepperoni?✨??❤️

 • Besvar Pernille Skov Thorsted 5. marts 2018 at 10:36

  Krydrede hjemmelavede små kødboller, mozzarella kugler, feta, tomatskiver, og peberfrugt. UHM!?
  Lyder fantastisk med bagestålet. Krydser så meget fingre. ??

 • Besvar Teresa Mello 5. marts 2018 at 10:17

  jeg er en af de kedelige….en almindelig margarita pizza er lige mig.

 • Besvar Kirsten Aakerman 5. marts 2018 at 10:04

  Det bedste er Skinke , ruccola salat og ost

 • Besvar Therese christensen 5. marts 2018 at 9:35

  Parmaskinke og soltørrede tomater er min favorit på pizzaen.. mums 🙂

 • Besvar Line 5. marts 2018 at 9:08

  Svampe, løg og min mands hjemmelavede tomatsovs ??❤️

 • Besvar Yrsa Andersen 5. marts 2018 at 9:02

  Jeg elsker pizza med ganske almindelig lækker kødsovs og masser af ost og salat, ikkr på pizzaen men ved siden af,

 • Besvar Anette Ninon 5. marts 2018 at 8:44

  Kylling, artiskok og ost?

 • Besvar Gitte Frigaard 5. marts 2018 at 8:34

  Vi er vilde med pizza med serrano skinke 🙂 uhm 🙂 og så må der gerne komme lidt Tabasco-sauce på når man skal spise den

 • Besvar Ulla 5. marts 2018 at 8:24

  Vi laver ofte pizza, da min søn helst spiser ” rigtig” mad til frokost. I går lavede jeg med pesto, mozzarella og hjemmestegte kyllingestrimler. Efter bagning putter jeg hvidøgsolie på. Jeg ville elske lidt sprødere bunde.

 • Besvar Pia Eriksen 5. marts 2018 at 8:13

  Pepperoni

 • Besvar Tina 4. marts 2018 at 22:42

  God aften Anne,
  sikke en fantastisk gave de vil forkæle med:-)
  Jeg elsker at bage og forkæle mine kære herhjemme.
  På pizza er jeg mest til tomat med chili, peber, oregano smurt ud, pyntet med kødstrimler tyndt skåret, løgringe, lidt sorte oliven skåret fint og så en rigtig lækker ost med smag og som smelter godt.
  Men før alt fyld kommer på, da prikker jeg altid pizzabunden med en gaffel og smører god olivenolie ud over – så fyld og til slut den lækre os, det synes jeg gør underværker.
  Glæder mig til at læse de andre læseres hit.
  God aften og sov godt, ny uge er klar:-)

 • Besvar Mette 4. marts 2018 at 21:17

  Jeg elsker pizza med kyllinge fyld. Og en masse frisk salat drysset over

 • Skriv en besked