Masken af og på, hjemme og ude.

20. februar 2018
Peter Thomas Roth
Sponsorerede masker fra Peter Thomas Roth.


At holde masken også med autisme.

Det er ikke fastelavn endnu, men at bruge masker er nu heller ikke årstidsbestemte for mig og min datter. Tværtimod. Året rundt holder jeg masken i forskellige sociale situationer når snakken fx går på autisme. Det kan være svært at holde masken til alle de holdninger andre har om et menneske med autismes adfærd, så der kommer masken på. Den overbærende maske, den overraskende maske eller en helt anden. Det er roller der skal spilles på helt præcist samme måde, lige som rigtig mange mennesker med autisme tager en maske på, når de færdes uden for de trygge rammer i hjemmet.

 

Tony Attwood fra bogen “Én fod ude - én fod inde.”


Vi har i mange år oplevet skolepersonale og fagpersoner sige “ Eleven ser helt almindelig ud lige som de andre i klassen og der er intet i dennes  mimik der viser, at der skulle være i tvivl om hvad der skal foregår eller være stresset, ked af det osv. Vi kan slet ikke genkende det I fortælle om der hjemme”. Sandheden er imidlertid at eleven holder masken. At lærere, fagpersoner og familien måske ikke kan aflæse kropssprogets små tegn. Masken holdes måske lige indtil barnet er hjemme i trygge rammer igen og kan falde sammen eller slappe af. Nogle mennesker med autisme holder så meget på masken, at de får en nedsmeltning når de kommer hjem og det kan være meget svært for skolens personale eller en sagsbehandler at forstå, at det kan være helt helt naturligt at reagerer sådan og at man kan holde SÅ meget på sin maske i skolen, at ingen opdager at de skal hjælpe. Men sådan er det og Tony Attwood har skrevet om det mange gange i hans bøger. Der ligger et kæmpe oplysningsarbejde i at få omgivelserne til at stole på forældre og børn omkring dette emne. Trænger du til en god fagbog om autisme kan du bla læse mere om autisme i denne fantastiske bog HER.

Peter Thomas Roth og maskerne.

De mere behagelige masker er dem der kan købes for penge og her er Peter Thomas Roth virkelig en mester at holde øje med. Jeg har fået lov til at teste Mask-A-Holic 5 pc set som lige er kommet på det danske marked i fx Magasin lige HER. Peter Thomas Roth er endnu en i rækken af dygtige iværksættere, som  startede med at løse et af sine egne hudplejeproblemer og derfra startede sin udvikling af denne serie. Hans hudplejeprodukter sælges idag i over 80 lande verden over.

Sættet består af 5 masker på 50 ml hver samt en  applicator.

Maskerne kan også købes enkeltvis og der er mange flere at

vælge imellem.

Prisen på denne æske er 795 kr. i Magasin.

GULD masken 24K Gold Mask, var den første jeg stak fingrene i, for hvem vil ikke gerne forgyldes ? Dette er den  ultimative luksuriøse følelse af at forkæle min hud. Masken kom jeg på i et pænt lag, på den rene tørre hud og lod sidde i 5-10 minutter, imens jeg fik mig en kop dejlig te. Man føler ret hurtigt at huden “løfter sig” på en rar måde. Ikke noget med at huden svier eller noget andet ubehageligt. Så skyllede jeg den af med en lunken våd vaskeklud og betragtede mit ansigt i spejlet: GLØD, udglattet, gennemfugtet hud og SMIL var det jeg så. Virkelig en maske jeg bliver glad i låget af at bruge. Selvfølgelig fjerner den ikke alle mine rynker, det havde jeg heller ikke forventet for intet kan det, men den fylder dem mere ud så huden synes mere jævn især ved øjnenes kragetæer. Masken er virkelig lækker cremet og huden suger herlighederne til sig. Den giver intens fugt og forbedrer hudens spændstighed kan jeg skrive under på. Kan bruges af alle hudtyper.

Peter Thomas Roth

De 2 gennemsigtige masker

Cucumber Gel Mask er masken som giver din hud en mere udglattet overflade imens den også minimerer porer og tilfører din hud glans. Den har en meget lækker  kølende effekt, og jeg har med fornøjelse brugt den efter en omgang peeling, men den vil også være top lækker efter en tur i solen tænker jeg. Den er derfor den perfekte maske til at berolige og lindre huden.

Blue Marine Algae Mask er masken til intens fugt i dybden. Den her gør min hud meget meget blød uden at være fedtet. En rigtig rar fornemmelse af beroliget hud ( har prøvet den efter en omgang allergiudbrud pga nødder) Den skal sidde på i 10 minutter og skylles af med koldt vand.

Black Mask og Pumpkin

Peter Thomas Roth har også lavet en helt sort Iris Moor Mud Mask. Masken er til dybderensende maske med irsk mosemudder. Jeg blev lige lidt skræmt af den beskrivelse men fik ro på. Den er nemlig eminent til at dybderense og fjerne overskydende snacks og fedt i dybden på huden samtidigt med at den tilfører fugt. Jeg har brugt den på min T-zone hvor jeg , trods min alder, ofte oplever en udfordring. Masken  kan bruges helt efter behov 1-2-3-4 x om ugen om du vil.

Pumpkin Enzyme Mask dufter af jul og kanel. Hele huset dufter når den er i brug. Masken er en 3-i-1 virkende exfolierende enzym maske. Den både  fjerner de kedelige døde hudceller og giver  en mere jævn hudtone med en strålende glans. Derfor er det en MUST have i min optik for her sparer man tid og penge ved at klare det på én gang istedte for 3 forskellige masker. Win win.

Fælles for maskerne er, at de er lækre i konsistens, luksuøse, virker effektive og samtidigt fugtgivende og milde på huden. De er lette at tage af igen og huden føles lækker blød og med glød. Kan tilmed bruges af alle hudtyper. Mine bedste anbefalinger herfra bloggen. Køb æsken med din veninde og gå i SPA mode og del oplevelserne sammen. Der er rigeligt til flere behandlinger i en krukke på 50 ml.

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Liss Jepsen 9. marts 2018 at 20:26

  Masken der minimere porer vil jeg have stor brug for.
  Det er dejligt at følge dig og dine erfaringer med autisme. Jeg er i forbindelse med mit job indimellem i kontakt med forældre til børn med autisme og dejligt at høre dine meninger ?

 • Besvar Tina 20. februar 2018 at 9:22

  Som folkeskolen fungerer i dag og med nye uddannede lærer uden speciale C og uden ekstra psykologi mv. så er det lidt bekymrende for alle elever, som har brug for lidt anden tilgang.
  Jeg ville til enhver tid vælge en dygtig god privatskole, idet her er færre elever og lærere at forholde sig til, alle kender hinanden og strukturen er god.
  Men det er svært at forklare andre om f.eks. det at holde masken, eller holde på sin krop og ånd og undgå at “knække”, i dag har mennesker svært ved at se bag, ser man ikke syg og besværlig ud, så må man være rask.
  Det er igen, tror jeg, manglen på uddannelse med rigeligt psykologi.
  De andre masker du skriver om virker gode og virksomme, jeg kender dem ikke, men vil da gerne prøve dem:-)
  Håber på gode dage for du og familien og ikke mindst for din datter!

 • Skriv en besked