Kager og Kenwood på en snevejrsdag.

16. februar 2018
Kenwood Chef Titanium
Sponsoreret af Kenwood.

 

Der kom sne i aftes her i Himmerland. Den smukkeste bløde hvide sne faldt ned fra himlen og landede lige på vores vej. Hurtigt fik mand og ældstebarn en aftale om, at efter opvasken skulle de ud og kaste med sne og lave snemand. Det bliver man aldrig for gammel til her i familien nemlig. Som sagt så gjort og mens de boltrede sig ude, boltrede jeg mig med at teste den store luksus køkkenmaskine fra Kenwood: KENWOOD KVL8300S CHEF TITANIUM XL.

Kenwood titanium XL

Mine ønsker for en køkkenmaskine.

Vi bruger køkkenmaskine 4-5 gange om ugen her i huset. Det er både til at piske flødeskum, lave fars til aftensmaden, gærdej og kager. Derfor skal en køkkenmaskine også matche både vores behov til dette og ikke mindst være enkel at betjene..og rengøre. Her kommer Kenwood Chef Titanium XL ind i billedet, for jeg har fået lov til at teste denne maskine. Vi har de sidste 15 år haft en Kitchen Aid, men efterhånden som børnene er i den alder, at de spiser lige så meget som vi voksne, så var skålene i min KA ikke store nok. Dertil larmede den meget og rengøringen ikke specielt praktisk.

Kenwood titanium

Smart og gennemtænkt

Nu gennemtester jeg en Kenwood Chef Titanum XL og jeg glæder mig over de mange moderne fordele den har: Øverst hvor jeg kan udskifte de 5 medfølgende røreredskaber lavet i rustfrie stål, hvor de andre Kenwood modeller er lavet af aluminium, er der en beskyttelsesplade/stænkplade der er lige til at vippe af og nemt rengøre efter brug. På min gamle Kitchen Aid sad der altid en del strint fra dej og mel fast lige her på maskinen, det problem er jeg fri for ved Kenwood. Derudover har maskinen LED lys øverst i maskinen, som lyser lige ned i min skål. Den store skål på Chef Titanium XL har håndtag og indvendige mål, så det er nemt at måle af og håndtere og min rummer hele 6,7 liter. Dertil er denne model også udstyret med lys i drejeknappen.  Se det er virkelig en fordel, især når man også kaster sig over at bruge maskinen i vinterhalvåret og om aftenen hvor der er halvmørkt, selvom lyset er tændt i køkkenet.

Kenwood titanium

En anden fordel er den lille gummimåtte, som sikrer både en stabilt stående røreskål under arbejdet, men bestemt også letter rengøringen. Dertil kommer at al piskeudstyr kan højdejusteres, så det når skål og indhold lige som du måtte have behov for.

 

Den er især god til store portioner gærdej.

Kenwood oplyser at maskinen kan arbejde med op til 4,5 kg dej til rørte kager som fx muffins, 1-16 æggehvider til fx når jeg laver marengs og op til 2,5 kg gærdej til brød. Især ved gærdej har jeg ALTID brugt min køkkenmaskine og vi bager meget brød. Herover ser du en portion grovboller hvor jeg lod dejen stå natten over i skålen og satte den på køl, så der var lækre langtidshævede boller til morgenmad dagen efter. Selv en stor tung gærdej klarer den uden problemer pga den store motor. De 1700 watt der ligger i denne motor gør at den snildt kan røre en gærdej til en perfekt blank spændstig brøddej, der giver et godt bageresultat. Der er forøvrigt 10 års garanti på motoren. Hopper og danser den på bordet, som den gamle maskine gjorde ? NEJ, denne her maskine står helt fast og roligt og gør sit arbejde uden at jeg er bekymret for at forlade den, ved at gå over til fx. vasken En kæmpe fordel når nu man multitasker i køkkenet og gærdejen skal røres i 10 minutter. Du kan finde opskrift på godt brød bla. HER.

 Citronkage

Citronkagen der kom frem fra mørket.

I mørket i aftes fik jeg min nye ven Kenwood Titanium chef XL,  til at røre denne her dej sammen til en frisk citronkage. Maskinen skulle både lave grunddejen og den luftige marengs, hvilket gik nemt og let selvfølgelig. Selvom der kun er 3 æggehvider i den store 6,7 liters skål var det ingen problem at få det pisket. Du finder opskriften på kagen lige her hos The Food Club.

 

 

Maskinen er sendt til test og jeg er blæst bageover af dens effektivitet og brugervenlighed. Kenwood har stået i mange hjem i flere generationer ved jeg og nu er jeg en ny fan. Den har vundet mange test rundt omkring i verden og det forstår jeg til fulde. Du kan læse mere om maskine på Kenwoods hjemmeside lige her.

 

Er du vild for at prøve en Kenwood køkkenmaskine ?

Så kan du følge med her på bloggen,  for der starter en konkurrence om en Kenwood Køkkenmaskine på søndag. Man skal som altid være tilmeldt som fast læser og du kan tilmelde dig lige HER.

Rigtig god fredag til dig og tak fordi du læste med. Håber du får en skøn weekend. Måske skal du bage ?

Du kan måske også lide

19 Kommentarer

 • Besvar Manja Lykke 10. marts 2018 at 23:04

  Nu har jeg siddet og søgt på hvilke køkkenmaskine jeg bedst synes om…
  Havnede pludselig her på din fine side ?
  Og du beskriver jo så godt, alt der jeg også ønsker i en køkkenmaskine.
  Jeg bare fast hver søndag, og bruger den gamle håndmixer. Og med 3 børn som også elsker at hjælpe til i køkkenet, så ville en stor køkkenmaskine virkelig gøre det hele meget nemmere og sjovere.

  • Besvar Anne 11. marts 2018 at 10:38

   Dejligt du fandt mig her Manja og velkommen. Tilmeld dig evt mit nyhedsvåbrev ud i sidebaren så du ikke går glip af andre nyheder. Køkkenmaskinen fra Kenwood er fantastisk, jeg bruger min mange gange om igen til både at rørre fars, piske flødeskum og til dej.

 • Besvar Zita 25. februar 2018 at 20:09

  Har overvejet længe at anskaffe en køkkenmaskine, håber sådan at kunne få mere overskud til at lave mere hjemmebag etc. Med sådan en maskine.

  Og har været tilmeldt et stykke tid nu ?

 • Besvar Rikke Rasmussen 18. februar 2018 at 16:07

  Har en køkkenmaskine der absolut ikke kan leve op til mit krav om størrelse og kvalitet. Vil elske denne. Den jeg har nu, kan slet ikke røre uden at melet står ud til alle sider. Har kun hørt godt om Kenwoods maskiner.

 • Besvar Leafysmoothie 16. februar 2018 at 22:42

  Åh, du frister med mange kager efterhånden, ser så lækkert ud med det marengs. Jeg elsker også at bage og gerne storbagning 😉
  Good weekend! <3

 • Besvar Tina 16. februar 2018 at 18:16

  Dejligt brød og kage du har bagt og så lækker en effektiv køkkenmaskine:-)
  Rigtig god weekend ønskes.

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:44

   Tusind tak Tina og rigtig dejlig weekend til dig også 😉

 • Besvar Tine 16. februar 2018 at 16:58

  Hvordan er lydniveauet? Jeg har selv en Kenwood, men den lamper noget, synes jeg.

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:43

   Jeg har ikke noget måleapparat til at måle lyd med, men den larmer ikke en brøkdel af hvad min søn gør når han spiller elguitar kan jeg fortælle:). Nej pjat, den larmer mindre end min Kitchen Aid, helt klart . Dertil er lyden mere behagelig blød, fremfor Kitchen Aids mere rå lyd. Det er jo forskelligt hvad man kan lide eller ikke lide med lyde og min egen datter kan ikke lide lyden af noget overhovedet næsten, heller ikke køkkenmaskiner.

 • Besvar Maria Seidelin 16. februar 2018 at 15:49

  Den lyder lovende – og det samme gør brød og kage ?

  God weekend!

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:41

   Den er god den her Kenwood og det kommer lige fra hjertet af. Nem at betjene, rengøre og pæn pæn pæn også 😉

 • Besvar Annette N 16. februar 2018 at 13:34

  Hvor ser den god ud – kunne helt sikkert godt bruge sådan en 🙂 Det bliver dog ikke til bagning denne weekend, hvor vi fejrer, at det er blevet tid til vinterferie og derfor er gået ned med forkølelse/influenza alle tre…
  Så vi er gået i weekend-hi, har shoppet nem mad, masser af juice, lækker te og lidt godter og så står den ellers på nattøj og afslapning. Vi håber at tage det i opløbet. Rigtig god weekend.

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:40

   Nej for pokker, hvor er det uheldigt for jer. Håber ikke det er mandeinfluenza og I hurtigt vil komme ovenpå istedet. Rigtig god weekend til jer og god bedring

 • Besvar charlotte krog sørensen 16. februar 2018 at 11:44

  Wauuuu, lækker maskine 🙂 Ville elske at lave mit bagværk i en røremaskine, hænderne kan ikke helt klare den tunge dej. Og tænk alle de kager og brød jeg ku eksperimentere med ….. Lækkert

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:39

   Den her er super god må jeg indrømme. Kenwood ROCKS 😉

 • Besvar Britt stampe 16. februar 2018 at 11:29

  Lækker røremaskine, hvis jeg vinder skal min gamle skiftes ud ? God ferie

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:38

   Du må holde ekstra øje og være med i konkurrencen når den starter, helt klart. God weekend Britt til dig også

 • Besvar unikarina 16. februar 2018 at 11:09

  Skønt med køkkengrej, som virker. Jeg har arvet min mors gamle Kenwood – en skøn orange sag. Desværre løfter armen sig op, når man rører på den. Så man skal stå og holde ved den. Jeg overvejer at få den repareret, så jeg kan komme i gang med nogle af de skønne opskrifter, hvor der står at man skal røre i 100 år. Men samtidig så holder jeg så uendeligt meget af at have hænderne i dejen og ælte den…

  • Besvar Anne 16. februar 2018 at 20:37

   Ærgerligt din gode gamle maskine ikke funker helt, mpske du kan få den repareret ? Med reservedel fra en anden ? Jeg ser tydelig forskel på lufhullerne i dej der er æltet godt i maskine 10 minutter eller jeg slår det sammen med håndkraft ( nok fordi jeg er for doven til at stå med det i 10 minutter især ).

  Skriv en besked