Overdådig kage til Valentines

7. februar 2018

Det er den tid på året, hvor nogle er heldige at få eller giver blomster og gaver af / til deres kærester til Valentines dag. Sådan er det ikke her i huset dog, men jeg har bagt en kage efter stor inspiration fra Pinterest, som kan bruges til både Valentines, en fødselsdag , barnedåb, jubilæumsfest og meget mere. Du bestemmer nemlig selv form på denne kage. Samtidigt er jeg så heldig at have fået tilsendt en herlig køkkenmaskine til test: Kenwood Titanium XL, som jeg har brugt til det hele og vil skrive mere om alt det maskinen kan i et andet indlæg.

Valentines kage

Opskriften på herligheden kommer her.

Jeg har lavet kagen i flere step og fordelt arbejdsbyrden over et par dage, så udnytter jeg nemlig tiden bedst syntes jeg. Når jeg laver aftensmad er der ofte tid til liiige at lave fx marengs, bunde, creme osv imens jeg står i køkkenet med gryderne i kog. 

Dag 1 lavede jeg dej til de 2 bunde samt chokolade ganache og satte på køl

Dag 2 lavede jeg hindbærfløde fyld og bagte bundene

Dag 3 samlede og pyntede jeg kagen klar til servering samme dag.

Tips: Kyskager og Macarons kan købes færdiglavede ved din lokale bager eller i fx Lidl. De her Macarons er nemlig fra Lidl ( frostvarer ) og de smager skønt til prisen. Opskrift på kyskager finder du på min blog lige HER.

2 x Kagebunde laves sådan:

5 dl mel

1 1/2 dl mandelmel godt og vel

1/2 dl god kakao

1 knsp salt

125 gr blødt rigtigt smør

1 1/2 dl flormelis

1 stort æg

1 stor æggehvide

Mel, mandelmel, kakao og salt blandes i en skål. I en anden skål, her bruger jeg min Keenwood køkkenmaskine, piskes det bløde smør luftigt med sukkeret. Så tilsætter jeg først det hele æg og rører i smørblandingen til den er samlet  og derefter æggehviden i også. Sørg for at det er godt blandet sammen og ikke gryner.

Kenwood titanium XL

Maskinen sendt til test af Keenwood. Min køkkenmaskine er en Keenwood Titanium XL som jeg har til test og den er nem, stabil og ikke mindst praktisk at bruge i alle processerne her til denne kage, med alt dens gennemtænkte detaljer: lys ned i skålen, piskeris der når helt ud i kanterne af skålen, en skål der kan gå i opvaskemaskinen osv.

Sæt nu køkkenmaskinen på lav hastighed og put de tørre ingredienser i lidt efter lidt til dejen er samlet. Ikke piske for meget. Hvis dejen synes for tør, så tilsat en lille smule mælk eller fløde med en spiseske. Det er en let samlet dej lidt ligesom til hindbærsnitter. Dejen sættes på køl til næste dag pakket ind i en plastikpose. Tages ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Lagkage

 

Dagen efter rulles dejen ud i ca 4- 5 mm tykkelse og jeg ruller ud direkte på bagepapir. 

Formen på kagen bestemmer du selv. Jeg har valgt et stort hjerte, men det kan lige så godt være tal til fx en fødseldag og så lave fine kager til en mærkedag som fx fundet på Pinterest lige her:

 

Foto fra IG @adikosh123

 

Formen eller bogstaver og tal finder du på din computer eller iPad ved at forstørre et tal eller bogstav til MEGA størrelse og så printe det, klippe papiret ud, og så skære formen ud efter at du har lagt det printede tal, bogstav eller fx hjerte ovenpå dejen. Fjern skabelonen igen og dejen bages i ovnen på 175 grader ca 10-12 minutter.

 

Chokolade fyld og hindbærfyld

 

Chokoladeganache laves meget enkelt sådan her:

200 gr. mørk chokolade

4 dl fløde

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Imens skal fløde næsten op i kog i en lille gryde, og hæld 1/2-delen over den hakkede chokolade. Rør grundigt i midten af massen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Rør den sidste varme fløde i og saml ganachen til en ensartet masse.  Kom ganachen i køleskabet natten over, så den sætter sig. Næste dag skal den piskes let op til en fast creme med piskeris/røremaskine. Kom ganachen i en sprøjtepose med rund tylle ( åbning ca 1 cm – 1 1/2 cm).

 

Hindbærganache laves meget enkelt sådan her:

3 blade husblas

1 tsk god vaniljepulver elelr vaniljestang

50 gr sukker

200 gr hindbær evt frosne

4 dl piskefløde

Start med at udbløde husblas i rigeligt koldt vand i ca 15-20 minutter. Kog de frosne hindbær i en lille gryde med sukker og vanilje et par minutter til sukkeret er opløst. Nu skal den bløde husblas ned i den varme blanding og røres ud og gryden sættes til afkøling. I en anden skål piskes fløden til blød flødeskum og når hindbærlagen er en smule afkølet så blandes den med 1/3 af flødeskummet. Derefter kan du langsom tilsætte resten af flødeskummet og blande det nænsomt til en flot lyserød luftig masse. Sæt den på køl ( jeg gjorde til dagen efter ) og hæl den derefter i en sprøjtepose med en glat tylle ca 1 1/2 cm. Klar til brug nu.

Samling af kagen.

Smelt 100 gr. mørk chokolade til den øverste lagkagebund ( lagkagebund nr 2) .

Tag bund nr. 1 og smør den med lidt hindbærmarmelade og sprøjt derefter den skønne hindbær ganache ud i små dutter med en rund tylle i dine sprøjtepose rundt på hele kagen. Stil tilside.

Bund nr. 2 smøres med smeltet chokolade og derefter sprøjter du smukt din chokolade ganache ud på formen langs kanterne.

Bund 2 lægges nu forsigtigt ovenpå bund 1. Nu er kagen klar til det helt sjove: pynt.

Pynt af kage .

Kun fantasien sætter grænsen her. Alt kan bruges: slik, frugt, blomster og chokolade – vingummi osv. Lav din kage personlig med lige det gæsterne eller fødselaren kan lide. Jeg har valgt den nemme måde og brugt følgende:

Macarons købt i Lidl. De er fine, billige og smager helt ok faktisk.

Kyskager bagt fra egen opskrift og ellers køb dem færdig.

Lyserøde chokoladehjerter lavet af jordbærchokolade (og en form fra Søstrene Green)  lavet et par dage i forvejen.

Friske bær skåret i halve med stilken på, da det giver gode farver.

Friske blomster evt penslet med lidt chocolade på bagsiden.

Kagen skal spises samme dag som den pyntes,da kyskager og Macarons samt friske bær bliver kedelige og bløde dagen efter.

SÅ er det bare at servere kagen med varm chokolade , champagne ,

the eller en god kop kaffe til gæsterne.

Lagkage

God fornøjelse og TAK fordi du læste med.

 

Du kan måske også lide

17 Kommentarer

 • Besvar Mina 6. oktober 2018 at 21:36

  Hej super flot kage! Jeg er dog lidt i tvivl, fordi du forklarer at du bager dejen på dag 2, men du svarer så en af spørgsmålene at dejen skal bages samme dag bliver lavet??

  • Besvar Anne 7. oktober 2018 at 17:16

   Hej Mina, og tak for din søde kommentar. Når du laver dejen, så ja skal dejen bages samme dag. Men den bund du så bager ud af dejen, kan du sagtens vente med at lægge sammen til en lagkage til dagen efter.

 • Besvar Tina 26. april 2018 at 9:51

  Sikke en flot kage, er opskriften til to tal eller et? Vil nemlig prøve at lave den til en 15 års fødselsdag 🙂

  • Besvar Anne 29. april 2018 at 19:34

   Hej Tina, det kommer jo helt an på hvor store tal man laver, men vil tro at der kan være til 2 tal. God fornøjelse 😉

 • Besvar Camila 9. april 2018 at 19:56

  Jeg vil gerne lave denne lækre kage til min datters barnedåb. Men jeg er lidt i tvivl angående dejen til bundene; skal dejen bare stå ubagt på køl til dagen efter og så først bages på 2 dagen?
  og hvordan opbevarer du de bagte bunde til de skal bruges? 🙂

  • Besvar Anne 11. april 2018 at 9:53

   Nu du skal bage bundene samme dag du laver dejen og så gemme dem på fx et spækbræt med en stor pose omkring efter de er bagt og afkølet, så de bevares dejlig fugtige. Rigtig god fornøjelse

 • Besvar Anne 9. april 2018 at 10:23

  Jeg vil prøve at kaste mig ud i, at lave din smukke kage til min søns barnedåb…Hvor mange personer rækker opskriften til?

  • Besvar Anne 11. april 2018 at 9:54

   Nu er det forskelligt hvor meget man spiser af kage og hvad der måske ellers seerveres til (boller , småkager etc ) men der er til ca 10 personer hos os når vi har brugt den til kaffebord med biller også. Rigtig god fornøjelse Anne.

 • Besvar Natalie 17. marts 2018 at 11:35

  Hvor stor er kagen ca? Jeg vil gerne lave en kage med 2 tal og skal lige finde ud af om jeg skal lave en dobbelt portion ?

 • Besvar Leafysmoothie 9. februar 2018 at 12:24

  Wauw, har set den på Insta, men nu er jeg endnu mere imponeret og begejstret! Sikke et work of art! Love it!
  Tak for at beskrive hele processen!

  • Besvar Anne 15. februar 2018 at 20:35

   Hvor er du skøn…tak for din begejstring og rigtig god weekend

 • Besvar Tina 7. februar 2018 at 22:12

  Waou en flot kage, et mesterværk:-)
  Det er du altså god til.
  Der er mange processer i din smukke kage, et stort arbejde.

  • Besvar Anne 8. februar 2018 at 12:18

   Hej Tina, tak tak tak..har også glædet mig til at vise den her på bloggen må jeg indrømme. Sådan en kage bør alle prøve at lave en dag.

 • Besvar Lone H 7. februar 2018 at 18:43

  Tak fordi du deler denne skønne opskrift. Den skal helt klart laves snart?

  • Besvar Anne 8. februar 2018 at 12:17

   Selv tak Lone, det var da så lidt. Rigtig god fornøjelse.

 • Besvar Annette N 7. februar 2018 at 15:22

  Wauuv – hvor er den flot! Tror nu, jeg først vil kaste mig ud i at bage dine fastelavnsboller 🙂 Men så må denne kage være næste projekt.

  • Besvar Anne 8. februar 2018 at 12:16

   Tak for din sæde kommentar og begejstring, jeg var også selv pære stolt som en 15-årig da kagen endelig var samlet :):) Annette . God fornøjelse med Fastelavnsbollerne , den opskrift er en total vinder.

  Skriv en besked