Et nyt år er på vej.

29. december 2017
Kransekage sukkerfrit

Det er slutningen af december og Nytåret står på spring. Hvad mon det byde min familie ? Kommer datteren endelig ind på hendes højt ønskede ungdomsuddannelse ? Kommer sønnen ind på MGK ? Og hvordan skal hans uddannelse i givet fald strikkes sammen så ? Mon vi tør tage på en lille udlandstur igen ? Sammen ? Der er mange nye ting i vente til os er jeg sikker på. Vi klør på. Juleferien har ladet vores batterier op igen og der er stadig fridage at tage af. Skolen begynder ikke før på torsdag for begge børn.

Sukkerfri marcipan

Sukkerfri kransekage

Først skal vi fejre Nytårsaften alene hjemme. God mad er vi alle 4 enige om er et must. Derefter Kransekage og jeg elsker bare Kransekage. Jeg bager det selv og former det ikke altid som kranse, men også som små rosetter, stænger eller hjerter som i indlægget HER hvor opskriften også er at finde.

 

 

Marcipanen i min kransekageopskrift kan sagtens byttes ud med ovenstående sukkerfri marcipan fra EASIS ( og det er ikke et sponsoreret indlæg, men mine helt ærlige erfaringer og tips)  Da min mand har diabetes, har jeg bagt af det flere gange og det smager bestemt også lækkert. Det bliver gyldent, har en lækker naturlig mandelsmag og nem at forme også til fx et kransekagetårn. En anelse mindre sprødt syntes jeg. Hvordan laver man et kransekagetårn ?

Det kan du fx se i denne film fra Odense Marcipan

 

 

“EASIS Marcipan med 60% mandler kan bruges til de hjemmelavede godter og julekonfekt. Produktet er uden tilsat sukker, har et højt fiberindhold og samme lækre smag og konsistens som traditionel marcipan. Brug den evt sammen med EASIS Mørk belgisk chokolade.Indeholder sødestoffer. Uden tilsat sukker, men med et naturligt indhold af sukker. “ – skriver EASIS på deres egen hjemmeside. Jeg har selvfølgelig også brugt deres sukkerfri mørke chokolade på bagsiden af kransekagen.

 

 

Rigtig skøn weekend til dig og skriv endelig hvis du har gode tips til lækker mad en

Nytårsaften, for vi ved stadig ikke helt, hvad vi skal have købt ind til.

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Annette N 29. december 2017 at 22:28

  Det ser lækkert ud! Jeg har ikke prøvet at lave kransekage selv før – men i år skal det være. Skal de fryses ned, hvis man laver dem dagen i forvejen eller kan de holde sig i en kagedåse eller lignende? Vores menu står på sushi til forret, oksemørbrad med ovnstegte kartofler a la Jamie Oliver, rødvinssauce, bønner og en tomatsalat. Desserten er cheesecake 🙂 Og menuen i januar er så masser af motion og grønt 😀
  Rigtig godt nytår til dig.

  • Besvar Anne 30. december 2017 at 17:33

   De kan sagtens holde sig flere dage i en kagedåse, men bliver en smule mere bløde ned alm marcipan syntes jeg. Smagen fejler intet, de smager skønt. Nu har jeg også købt mørbrad Annette, tak for ideen og rigtig god Nytår.

  Skriv en besked