Det er weekend og jeg mangler et godt råd.

25. november 2017
Bjoern Wiinblad
Dug er sponsoreret af  Bjørn Wiinblad.

Har du et godt råd ?

Jeg kan godt bruge et godt råd lige nu, for det her har virkelig drillet og irriteret mig i mange år. Med tiden har jeg samlet mig nogle smukke duge, som lægges på spisebordet ved fødselsdage, til juleaften og i december fra den 1. til den 24. hvor endnu en juledug så kommer på. Det er duge der både er modtaget i gave til fx fødseldag eller arvet fra min familie eller måske købt på DBA eller i en genbrugsbutik. Jeg syntes det er så pænt med dug på bordet når man dækker pænt op til gæster især.

Bjørn Wiinblad Bjoern Wiinblad

Ruller eller stryger du ?

Mine duge lægges til vask efter brug, hvis de er plettede og de har pletter som kan fjernes af mig selv, ellers ryger de til rensning hos vores lokale dygtige renseridame. Men de duge som IKKE nødvendigvist skal på renseriet, de vaskes og tørres og så…..kommer balladen. Rulles eller stryges ? Hvad gør I ? Alle har jo ikke et hjemmerulleri så at sige ?

Det bliver ikke nemmere med spørgsmål fra mig, for når dugene så er glattet fine, ruller I dem så sammen om et rør og opbevarer til de skal bruges eller folder I dem og i en skuffe ? Har du et godt råd her så skriv det endelig i kommentarfeltet til mig.

Jeg har været heldig at få min mor til at rulle mine duge nogle gange, men vi bor ikke så tæt på hinanden, at vi når at ses imellem dugene skal bruges, så ofte står jeg med et almindeligt strygebræt og stryger mine duge. Derefter foldes de og læges i en skuffe, for så at skulle glatte dem i folderne igen inden de kommer på bordet. Lidt bøvlet syntes jeg. Gode tips modtages hjertens gerne her.

Bjoern Wiinblad

Nye duge på bordet fra Bjørn Wiinblad

 

Idag har vi dug på bordet og det er en af de nye smukke fra Bjørn Wiinblad fra serien Circles  i dæmpet hørfarvet og “hvid” der fremhæver de klassiske smukke mønstre vi kender fra fx lysestagerne, skåle og andre tekstiler. Jeg har idag brugt mit hvidriflede Royal Copenhagen porcelæn derpå og så mine få ting i serie med guld på fra Bjørn Wiinblad. Dugen er fyldt med livsglade og fantasifulde motiver der matcher flot til fx hvidt porcelæn, men keramik kunne også se brand godt ud herpå. Du finder dugene i flere farver og  i mange butikker rundt om i landet og webshops som fx lige HER.

Jeg har også en hvid dug i en længere model fra mønsterserien Birds, som jeg glæder mig til at bruge i december som juledug i juledagene også. Den finder du lige HER i flere længder også.

Bjoern Wiinblad

 

Det er weekend og konkurrencetid.

Imorgen søndag trækker jeg de første vindere af mit Maxi Kinder æg som du kunne læse om lige HER. Gå ikke glip af at deltage i konkurrencerne lige HER hvor du kan vinde FOREO, samt denne HER hvor du kan vinde EYEKO, og alle de andre skønne julekonkurrencer.

 

God weekend.

Du kan måske også lide

3 Kommentarer

 • Besvar Birgitte 1. december 2017 at 15:47

  Jeg har altid dug på spisebordet og jeg stryger også lige inden 🙂
  Jeg leder efter en lilla dug, og har ledt længe, så hvis du falder over en, så sig endelig til 🙂

 • Besvar Leafysmoothie 26. november 2017 at 14:43

  Jeg bruger også duge til højtider, nogle gange også med tabletter ovenpå, især vintertid, det skaber hygge og lidt ekstra varme syns jeg med stof 😉
  Jeg pletfjerner og vasker og så hænger jeg duge til tørre så de bliver rimelig glatte. Når de er tørre folder jeg dem, uden at stryge og så stryger jeg med alm strygejern lige før de skal bruges. Har heller ikke en rulle tilgængelig hvor jeg bor nu. Men især hør synes jeg bliver så meget mere pænt med rulle…

  • Besvar Anne 26. november 2017 at 16:40

   Det var da en super god ide. Den vil jeg prøve og 1.000 tak for svar

  Skriv en besked