Musselmalet julestjerne DIY

15. november 2017

På min Instagram @annekakadu har mange spurgt mig om, hvordan jeg laver de fine 3D julestjerner af gavepapir. Så her kommer en enkel og hurtig gennemgang.

Du skal bruge:

– Smukt papir ( jeg har brugt gavepapir fra Royal Copenhagen Japan)

– lim

– målebånd eller lineal

– papirssaks

 

Sådan gør du:

 

Klip 2 stykker kvadratisk papir som måler fx 15 x 15 cm , men alle mål kan bruges. Det ændrer kun på den færdige stjernes mål. Det er smukt at kombinere stjerner i forskellige størrelser syntes jeg.  Fold begge stykker papir som på billedet ovenfor.

 

 

Mål knap halvvejs ind på midten af de lodrette foldningen (4 ) og sæt en blyantsstreg.  Så hvis der er fx 7 cm fra kanten af papiret og ind til midten så er knap halvdelen 3,3 cm . Så mål og regn ud fra hvilken størrelse dine papirer har – dette er kun et eksempel.

Klip nu  fra kanten og ind til de 3,3 cm hvor mærket er alle 4 steder på begge stykker papir du har foldet.

 

 

Bøj og fold nu papiret ind i trekanter som vist ovenfor 8 x på begge stykke papirer. Der bliver derved 4 spidser på papiret

 

 

Lim på den ene side af en spids,  på alle 4 spidser på hvert papir. Derved har du nu lim på 4 halve spidser så at sige. OBS det er her og nu du skal sætte en foldet snor ind i en af stjernens spidser hvis du ønsker den skal kunne hænges op, men du kan også gøre det med en synål bagefter.

 

Fold den trekant der ikke er lim på, ovenpå den anden trekant som der er lim på x 4 – se foto. Så har du nu en 1/2 stjerne der er klar med 4 spidser

 

Lim derefter i kanten rundt ved åbningen / hullet og en smule op ad siderne .

 

Press de 2 stjernehalvdele let sammen og hold dem sammen et øjeblik til limen fæstner stjernen.

 

Wupti har du en smuk stjerne som du kan variere i det uendelige med både forskellige slags papir g forskellige størrelser .

 

Håber du kan bruge ideen til nogle skønne timer med papir og saks. Skulle du bruge denne ide og deler den, vil jeg gerne at du henviser til min blog og IG. Det giver mig mulighed for at få lyst og energi til at lave flere ideer, jeg kan dele med dig her på bloggen.

Vil du være sikker på at få flere vejledninger DIY, så husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev nederst på denne side eller ude i sidebaren af bloggen.

 

Du kan måske også lide

1 Kommentar

  • Besvar Helle K 24. november 2017 at 20:39

    Hvor er den fin ?

  • Skriv en besked