Chokolade Cookies der ligger godt i maven.

25. juli 2017

Sprøde og indvendigt seje chokolade cookies går man aldrig galt i byen med. Idag havde jeg en pakke Lurpak smør der var tæt på sidste dato, så den blev forvandlet med lidt mel, sukker og div til en stor portion kæmpe cookies. De er hurtigt væk her i huset, hvis ikke jeg passer godt på dem. Opskriften er ca sådan her:

 

 • 250 gr god smør
 • 200 gr farin
 • 200 gr rørsukker
 • Det bløde smør og ovennævte sukker røres godt sammen i en skål 
 • 2 små æg eller 1-11/2 store samt
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • korn fra en vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
 • Ovennævnte blandes godt ind i massen til en samlet dej 
 • 250 fra hakket chokolade eller chokoladeknapper
 • Chokoladen tilsættes dejen 

Sæt dejen på køl i en frysepose en times tid eller et par dage – det er ikke så vigtigt hvor lang tid syntes jeg. Faktisk er mine bagt lige med det samme idag. Super nemt at have lidt ekstra dej til friskbagte cookies en dag.

Dejen sættes på en bagerist med 2 store spiseskeer. Lav god plads imellem hver. Jeg har ca 12 på en plade. Bag i midten af ovnen på 175 grader med over- og undervarme i ca 15-17 min. Hold øje lige før de 15 min. Tages ud og afkøles på en rist så snart de er bagt færdige. Wupti er der knas til en kop god the eller kaffe.

 

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked