“Derfor hopper jeg” – boganmeldelse.

3. januar 2017

Bogen er en af de bedste vi har på vores boghylde med bøger om autisme. Den er helt klart i en klasse for sig. Den er en gave at læse rent ud sagt. Egnet til forældre, lærere, børn, bedsteforældre, socialrådgivere, pædagoger, skolepsykologer, taxichauffører der kører med børn med autisme ja kort sagt ALLE der er berørt eller interesseret i at lære om autisme. Når det er sagt, så skal man huske, at mennesker med autisme også er meget forskellige. Det er et spektrum (autisme spektrum forstyrrelse) og at de naturligvis også har forskellige måder at udtrykke sig på, forskellige typer for styrker, forskellige syn på hvad der er rart eller svært osv.

Når man åbner bogen bliver man først introduceret til baggrunden for bogen af forfatteren Naoki Higashida, som er en dreng fra Japan, der ikke har et traditionelt mundtligt sprog, men istedet kommunikerer med skrift alene. Det at den fortælles af et barn med autisme, gør den absolut både næsten dragende at læse og også meget hurtig at komme igennem.

Naoki har valgt at skrive bogen med inddeling i 58 afsnit, som alle starter med et spørgsmål. Kapitlerne forklarer, hvordan Naoki oplever livet og giver hans forklaringer på hvert spørgsmål.

Mennesker er forskellige, og som nævnt tidligere er mennesker med autisme også forskellige.

Bogen ER en musthave. Selvom jeg vidste meget om autisme inden jeg læste bogen, er jeg alligevel blevet beriget med en god læseoplevelse og rigtig meget ny god viden. Den er virkelig god til at forklare de tanker og handlinger der ligger bag mange af hverdagens oplevelser og udfordringer med autisme og aller vigtigst er, at den er skreve med barnets stemme.

Bogen kan købes Her

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked