Kransekagehjerter med chokolade og lyserød glasur.

29. december 2016

 

 

Igår bagte jeg Kransekage-hjerter efter ide fra dygtige Louise fra  Sukkerhjerte er super fine og nemme at lave og jeg har brugt Louises ide med at forme som hjerter og lyserød glasur, men brugt en lidt anden opskrift. De røg i fryseren i nat og idag blev de så dyppet i smeltet chokolade og fik fin glasur på, så de var klar til servering, da vi piger fik tøzer på besøg. De smager himmelsk og opskriften kommer her:

 

375 gr. Ren rå Marcipan ( den i sølvpapir fra Rema1000 da den smager skønt af mandler )

1-2 små æggehvider

200 gr. Sukker

 

Sukkeret piskes med æggehvide til sukkeret er opløst. Lad det evt stå en 1/2 time og blive opløst før du tilsætter marcipan. Jeg putter det hele i min køkkenmaskine og lader det blive æltet sammen til en ensartet masse. Hvis massen er meget lind så læg det i køleskabet i en pose en times tid. Marcipanen rulles ud på køkkenbordet med en smule flormelis i 1 1/2 cm tykkelse og udstikkes med hjerteformen.

Bages i ovnene 10-12 minutter på 200/220 grader men hold goldt øje, så du når at tage dem ud når de er fint gyldne. Afkøles og lægges i fryseren gerne til næste dag hvor de så er klar til at blive dyppet i lækker chokolade og pyntet med glasur :

200 gr. Flormelis

Max. 1/2 tsk eddike

1 stor æggehvide men hold lidt tilbage

Piskes godt sammen så det får en konsistens som er lidt sej og blank glasur. Tilsæt evt lidt

pink pastafarve.  Sprøjtes ud på hjerterne ligesom du måtte ønske det.

 

 

Pynt evt yderligere med lidt frysetørret hindbær som Louise også har gjort på hendes opskrift og en lille chokoladeperle som jeg har her. Den er fra Valhrona chokolade og trillet i guldstøv.

 

 

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

 • Besvar Dorte Hansen 5. oktober 2019 at 16:44

  Hej

  Har kigget på din opskrift på kransekagehjerter. De ser fine ud. Hvormange hjerter bliver der ef denne portion.

  Med venlig hilsen
  Dorte Hansen

  • Besvar Anne 6. oktober 2019 at 19:09

   Hej Dorthe , der må jeg være dig svar skyldig , da det også afhænger af hvor stor en hjerteform du bruger. De smager til gengæld fantastisk uanset størrelse så lav rigeligt.

  Skriv en besked