Opskrift på karameller

17. december 2016

 

Ofte mangler man lige en gave til bedsteforældrene, til en veninde eller måske til en man bare rigtig gerne vil glæde. Der findes mange opskrift på karameller, men den her er perfekt blød og  stadig med lidt bid i.

 

At lave karameller selv er noget af det lettede i verden og kan laves mens man står og laver aftensmaden på komfuret. Man kan tilsætte lige den smag man bedst kan lide, hvis man syntes der er behov for det. Jeg er vild med smagen af havsalt, chokolade eller lakrids. Andre kan lide smagen af appelsin eller kaffe måske. Følge opskriften herunder og du har garanti for succes. Denne opskrift er revet ud af et juleblad sidste år.

 

2 dl fløde

100 gr sukker

50 gr. grykosesirup

1 nip salt

samt evt

40 gram fint hakket chokolade eller andet med smag

 

Fløde, sukker, glykosesirup og salt kommes i en tykbundet gryde og bringes i kog ved middel varme. Tilsæt den finthakkede chokolade og lad blandingen koge sig tyk og gyldne i ens du rører jævnligt i gryden især tilsidst. Når karamelmassen har en temperatur på 120 grader skal den hældes op i en lille skål som er foret med bagepapir . En form på 8 x 16 x 3 cm er passende. Skålen sættes til afkøling ved almindelig stuetemperatur til dagen efter hvor massen skæres ud i passende stænger eller små firkanter. Har du lyst kan de pakkes fint ind i folie hver for sig. Pynt evt med en fin pakkesnor i bomuld.

Har du et glas du ikke bruger mere fra fx marmelade er det oplagt at putte de indpakkede karameller heri og give glasset med indhold som en fin gave. Jeg er sikker på at de vil bringe smil og lykke ved modtageren.

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked