Chokoladetrøfler er ikke så ringe endda.

9. december 2016

 

Når det er december, bruges der ekstra meget chokolade her i huset. Jeg elsker chokolade og jeg elsker lakrids. Disse chokolade-lakridstrøfler smager himmelsk. Intet mindre. De opfylder mine drømme om en blød og lækker cremet bid af himmelsk smag. Jeg opbevarer dem på køl, for ellers bliver de lidt for bløde og smagen for fed efter min smag. I går aftes brugte vi dem til en omgang god flødeis fra Vebbestrup.

Opskriften kommer her:

 

15 gr rigtig smør hakket i tern

110 gr fløde

10 gr fast honning

1 spsk Raw lakridspulver fra Bülow Lakrids

125 gr mørk chokolade af god kvalitet

50 gr kakao

 

Honning og fløde gives et kort opkog i en lille gryde. Chokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad (eller i microovnen ) ved svag varme. Tilsæt lakridspulver til den smeltede chokolade og derefter ca 1/2-delen af den varme flødeblanding imens du vender chokoladeblandingen med en grydeske eller dejskraber til en blank ens masse.

Tilsæt den sidste halvdel af fløden og rør igen ckoloademasen til en fin blød og blank masse før du tilsidst tilsætter smør. Blandingen samler sig nu til en lækker blank chokolademousse og man må gerne smage den til, om der evt skal mere lakridsgranulat i.

Find en lille form og læg bagepapir i inden du hælder chokolademassen i skålen og sætter den på køl i køleskabet. Når massen er stivnet tages den ud af formen og skæres med en varm skarp kniv til mundrette tern eller laves til kugler h is man hellere kan lide det. Stykkerne drysses med god cacaopulver på alle siderne , eller med lakridspulver hvis man er mere til den ekstra smag af lakrids.

Så er stykkrne klar til servering eller ind i køleskabet til de skal bruges. De er perfekte til en god kop the eller kaffe og hver gang man er lidt lækkersulten nu man kikker ind i køleskabet.

 

 

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

  • Besvar Helene L 19. december 2017 at 15:30

    Disse vil jeg inspireres af under juleweekenden, lyder så gode! Glædelig jul!

    • Besvar Helene L 19. december 2017 at 15:31

      Forresten, de 50 g kakao er at rulle dem i, det skal ikke med i blandingen, vel?

    Skriv en besked