Juletræ der kan spises

29. november 2016

 

Pinterest er en tidsrøver for min, men det er ikke så skidt at det ikke er godt for noget , som fx lækkersultne maver.

Jeg faldt for nyligt over et kreativt forslag til et spiseligt juletræ lavet efter samme opskrift som kanelsnegle. Den er nem at lave og ryger hurtigt i maverne her i huset.

Når dejen er hævet deles den i 2 eller 4 og hver rulles de ud i en spids trekant med form som et juletræ. På det ene lag smører du smør/kanelblandingen på og den anden lægger du oven på. Tryk let på dejen så det hænger let sammen end fyldet. Marker en “stamme” på ca, 5 cm lodret ned fra toppen af træet til bund og skær strimler på tværs, fra stammen ud til kant af dejen, til “grene”. Hver gren drejer du 2-3 omgange. Dreje alle “grene” samme vej. Skær kanterne pænt til i en lige linje så træet får en fin form og pensl med æg. Lad hæve og bag i ovnen. Afkøl og pynt med glasur.

 

 

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked