Hverdagen Madopskrifter

Den dejligste lørdag aften.

28. oktober 2018

 

Der var en dejlig dejlig aften jeg havde igår Lørdag. Mine gamle søde klassekammerater fra Nøvling skole var præcist lige så rare og rummelige, som jeg huskede dem for 40 år siden. Ikke alle kunne jeg genkende, men det kom hurtigt, når der kom stemmer på også. Så skægt. Vi fik grinet med hinanden, hygget med dejlig mad og fortalt om livets glæder og udfordringer i ro og mag omkring bordet. Der var helt stille, når der blev fortalt om livet. Til gengæld blev der grinet og skålet højt der imellem. Lige som jeg kunne ønske mig. Dejligt. På turen til Visse, hvor det blev holdt, kørte jeg af de små veje og så det ene smukke landskab efter det andet, som jeg havde glemt fra min tid i området. Det gav sus i maven og minderne kom rullende ind over mig. Der var noget godt i vente.

 

Idag søndag står den på hvile af min gigtramte krop efter sådan en aften, men jeg har smil på læben og fik også lavet en portion lækker italiensk inspireret kylling til frokost. Frijsenborg Herregårdskylling ( som jeg altid køber nede i den lokale Coop Super Brugsen) har en rigtig god kyllingefars, som har smag og en fin konsistens til både små frikadeller eller burgerbøffer syntes jeg især. Du får lige min opskrift:

 

Opskrift på kyllinge frikadeller

 

400 gr Frijsenborg Herregårds kyllingefars ( SuperBrugsen )

2 tsk Chilisalt fra Mariager sydesalt

1 tsk stødt peber

1 dl sødmælk

1 æg

1/2 dl revet parmesanost

1 dl rasp

2 spsk Barbeque Sauce

2 finthakkede forårsløg

olie til stegning.

 

Det hele blandes i en skål og piskes let sammen til en fars, der kan holde formen, når de formes til små frikadeller med en ske. Ikke for lind og ikke for fast fast. Farsen formes til små minifrikiadeller og vendes jævnligt på panden hele tiden, så de bliver runde og fine. Har du ikke lyst til revet ost eller Barbecue i din fars, så kan du sagtens udelade det. Forårsløg kan også skiftes ud med fx hakket rød peber eller rødløg.

Denne gang har jeg valgt at koge spaghetti til og lave en let smørsovs med persille, som jeg lige vender den i. Super nemt. Det kan selvfølgelig også være en tomatsovs eller flødesovs hvis man hellere vil det.

Kyllingefrikadellerne er gode at have i køleskabet til madpakkerne imorgen også, hvis der er rester. De smager skønt med lidt agurk eller på en rugbrød.

 

Frijsenborg kyllingefrikadeller

 

Har du gode tips til hvad du laver af aftensmad af kyllingekød, vil jeg mægtig gerne inspireres af dig i kommentarfeltet.

 

P.S. I kommende uge kommer en MEGA konkurrence herinde. Hold godt øje.

 

Anne

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

  • Besvar Teresa 29. oktober 2018 at 8:38

    Dejligt med hyggelige aftener!

    Den opskrift må jeg prøve i denne uge….ungerne elsker kylling kødboller!

    • Besvar Anne 30. oktober 2018 at 6:00

      Man går næsten aldrig fejl af kylling til børn heller syntes jeg. Rigtig god dag Teresa

  • Besvar christina ulrikka jensen 28. oktober 2018 at 13:42

    Lyder til at det var en skøn og hyggelig aften👍🏻✨ dejlig søndag til dig

    • Besvar Anne 28. oktober 2018 at 19:01

      1.000 tak Christina og i lige måde.

    Skriv en besked