Det har været en dejlig weekend.

8. oktober 2018

Det har været en dejlig kreativ weekend. Jeg har tidligere arbejdet meget med skind og læder i perioder. For 25 år siden syede jeg både lækre bløde skindbukser til mig selv, flere jakker og tasker. For 15 år siden var det så kernelæder jeg kastede mig over til at lave armbånd med tekst på i mange forskellige farver til venner og bekendte. Nu har jeg igen fundet mit værktøj frem, efter at jeg var på kursus i september og blev grebet lidt at duften der.

 

 

På Pinterest har jeg flere gange set nogle flotte etui til både frisørsakse, værktøj, og til strikkepinde og hæklenåle – alt lavet i skind eller læder. På Instagram her jeg også set flotte etuier hos 2 forskellige profiler, så nu har jeg leget med min egen version .

 

Den er ikke syet i hånden dog, fordi jeg er en utålmodig sjæl og ville prøve en ide af direkte på læderet uden at lave en papirskabelon først. Fornemmelse af materialerne i mine hænder er vigtig fra start af. Der er absolut plads til forandring og forbedringer, men hvor har jeg hygget mig med at regne, skære, måle og sy denne grundmodel.

Haveturen gav gevinst.

 

 

Denne weekend har jeg endelig kunnet samle mig en enkelt buket af dahlia til stuen. Jeg satte et hav af knolde i foråret, men pga den massive varme i den dejlige sommer vi har haft, så har de ingen blomster givet overhovet. Lykken var derfor stor, da jeg til min overraskelse kunne samle en enkel blomst ind fra 5 knolde. En haverunde der gav gevinst udover en god stak æbler. Ikke dårligt.

 

Støvler og efterårstøj skal der til.

Hvert år glæder jeg mig til at få støvler på i september oktober, men de sidste par år har det været svært at finde nogle som mine fødder kan gå i og holde ud af have på pga. min gigt i anklerne. Det er trist, surt og besværligt men ikke noget at råbe op om, for der er råd for det også. Faktisk har jeg kikket på flere gode modeller, som kan opfylde mine krav: god stødabsorbering, ikke for stramme bag på akillessene, nemme at tage af og på, PÆNE.

 

 

Skoringen Hobro fik jeg øje på disse støvler fra Green Comfort. Hurtigt var der en hjælpsom ekspedient ved min side og spurgte om hun kunne hjælpe mig. Det kunne hun, for jeg havde mange krav om et par støvler og hun smilede stort da hun hørte dem.

Hun viste mig lidt rundt i butikken og fremhævede 3-4 modeller hvorefter vi endte ved GreenComfort. Fordelen ved denne model ( Strike-17286) er at der er 2 lynlåse i, så min lidt stive ankel let kan komme ned i støvlen og af den.

Super nem at komme i og af støvlen pga de 2 lynlåse.

 

Der er en virkelig god stødabsorbering under ( og min dumme hælespore kan faktisk slappe af i den her støvle ) og den er ikke tung heller støvlen. Flot til både jeans, nederdel eller kjole syntes jeg. Den fik jeg med mig hjem. Jeg var solgt simpelthen.

 

Hurtigt fik jeg den givet en omgang imprægning og den er allerede ibrug. Idag til sorte jeans og en let kjole over. Støvlen er uden foer, men stadig tilpas lune til årstidens. Prisen ligger på ca 1.200 kr. Fordelen ved at købe i en fysisk butik er klart at jeg fik den gode rådgivning af personalet, at jeg kunne prøve forskellige modeller og størrelser med det samme og ikke mindst rådgivning om pleje og vedligehold af støvlen. Ren win win at handle her.

Håret forkæles også.

 

 

Davines har sendt mig en meget lækker serie hårprodukter og dem vil jeg lige fortælle jer om også, da det er en bred serie med højkvalitets produkter til de kræsne. Det er jeg!

Serien kan bruges af alle hårtyper, da den er meget mild ( sulfatfri)  og stadig efterlader mit hår med god luftig volume og masser af glans. Shampoen Davines Prep Shampoo skummer meget lækkert op ( det elsker jeg bare med shampo ) og indeholder heller ingen parabener. Dufter mildt men godt.

Davines Prep Mild Cream Conditioner er ren forkælelse til mit hår efter vask, da den giver godt med fugt uden at jeg føler håret bliver tynget eller klasket på nogen måde. En lækker afslutning på hårvask og gør det ekstra nemt for mig at rede mit hår ud bagefter. Springer jeg den over er det tydeligt for mig at håret er meget mere stift og tørt at se på.

 

Davines Definition Mist, Polish And Separation Spray bruger jeg til at give mit hår mere volume og “kant”. Denne Mist kan bruges i både vådt som tørt hår ( jeg bruger den i næsten helt tørt hår) og er med til at mine bløde krøller ikke kruser for mig, eller bliver elektrisk. Jeg bruger næsten altid føn, da mit hår ellers ikke fylder ret meget, men de dage jeg ikke bruger tid på føn, har denne her mist været perfekt for mig. En god Mist.

 

Davines Blowdry Primer, Anti-humidity and Bodifying Tonic er den jeg griber fat i når der skal bruges føn. Den er nemlig særligt god, når jeg vil sikre mig, at mine lokker på hovedet, skal have et naturligt hold og den har vist sig fuld effektiv de sidste uger hvor luftfugtigheden har været stor pga efterårsregnen også. Dertil er denne primer varmebeskyttende for håret under brug af min føntørre. Jeg bruger min ene hånd løst til at forme mit hår mens jeg tørrer det.

 

Davines Your Hair Assistant Silkening Oil Mist er en lækker oliespray som gør håret baby blødt og modvirker krus. Den kan bruges både i hele håret eller i spidserne hvor jeg fx lige krammer det ind før føntørring.

Davines Volume Creator – Texurizing Wood Powder + Refillable Applicator Brush. Sikke en lang beskrivelse, men det er kort fortalt en hårpudder der i den grad giver mit hår fylde og tekstur hvilket jeg elsker. Prisen er et mere mat look, men nogle dage er det bare fedt med et mere mat men fyldigere look syntes jeg og her er dette sæt perfekt. Produktet indeholder blandt andet kokosnød og bambus og anvendes i hovedbunden hvor det giver fylde helt nede fra hårrødderne. Det holder siger jeg bare. Fordelen ved børsten er, at jeg langt lettere kan styre HVOR jeg vil have fylde som fx i min tunge sideskilning og bag til ved baghovedet.

Davines kan du finde landet over hos udvalgte frisørsaloner, hos Matas og mange webshops.

 

Hvem vandt ?

Ja hvem vandt bogen Aspergirls ? Det kan du se i DETTE indlæg.

 

Rigtig dejlig mandag til dig.

Anne

Du kan måske også lide

2 Kommentarer

  • Besvar HelleK 8. oktober 2018 at 8:59

    Anne det er et superfedt etui til pinde. Har du mønster?

    • Besvar Anne 8. oktober 2018 at 18:51

      Tak Helle . Jeg har som skrevet selv brugt en del timer på at lave et udkast til et mønster, men der ligger pt ikke et klar til at udgave som sådan .

    Skriv en besked