Et par fantastiske nyheder er landet.

3. oktober 2018
Indlægget indeholder reklame

Det er onsdag og solen har strålet ind på fineste vis af vores ret støvede og beskidte vinduer. Men pyt, for lyset har været så velkommen her hos os. Dagen har været lidt svær. Jeg bagte kanelkrans idag, efter samme opskrift som jeg bruger til kanelsnegle. Jeg havde varslet familien om, at de ville se anderledes ud idag.  Autismen er en hård nød at knække, når det både drejer sig om noget der ser anderledes ud end forventet og stress omkring tid. Det er total NO GO her hos os. Så der blev ikke spist kanelkrans idag desværre.

Bogen vi har ventet på.

 

Når det drejer sig om piger/kvinder  og autisme er det nogle gange vanskeligt for andre inkl. fagpersoner ( psykologer, psykiatere, lærere, pædagoger etc), at se ind “bagved” den adfærd, som piger med autisme har – og måske især – i det offentlige rum, når de ikke er hjemme. Ofte er de nemlig særdeles skarpe i at tilpasse sig de sociale forventninger og adfærd , men brænder sammen af udmattethed hjemme bagefter. Jeg læser det igen og igen og igen på FB grupper om autisme. Vi kender det herhjemme. Bogen Aspergirls af Rudy Simone er nu blevet oversat til dansk ( med forord af Anne Skov) Den er en kilde til stor indsigt i emner som :

 • Sanseudfordringer
 • Venskaber
 • Uddannelse og arbejde
 • Skyldfølelse
 • Nedsmeltninger og misforståelser
 • Fejldiagnosticering

Bogen bygger på interview med 36 kvinder, som lever med Aspergers Syndrom og autisme og kan i høj grad give læserne materiale man kan spejle sig i eller emne man kan genkende som pårørende. Som neotypisk kan man få stor indsigt i hvad og hvordan udfordringer opleves som kvinde med autisme. Rudy Simone er forfatter, underviser og konsulent med speciale i Aspergers syndrom og autisme. Hun har skrevet adskillige bøger om emnet og driver International Aspergirl Society. Hun ved hvad hun skriver om. Køb den, lån den og LÆS den, så vil du helt sikkert blive klogere på kvinder og autisme. Husk dog at ikke alle kvinder er ens så bogen er ikke en vejledning i hvordan alle kvindernes autisme har det. Bogen kan købes hos landets boghandlere og er udgaver af Forlaget Frydenlund.

 

Prøv lige at se her.

Aldrig har jeg modtaget et pressepakke med så mange vildt flotte læbestifter i på én gang. Det er helt VILDT at stå med de her smukke smukke farver at vælge imellem og nyde synet af. Det er Jane Iredale som har sendt mig deres seneste kollektion Triple Luxe Long Lasting Naturally Moist Lipstick. 

Jane Iredale er kendt for sine høje krav til smuk og naturlig makeup som er sikker at bruge på vores kære hud. Det er første gang jeg tester nogle af hendes produkter og jeg er bestemt nysgerrig på at lære mere om hendes produkter.

 

Hver enkel læbestift er i smuk rosa-guldbeholder så den er super flot at have med på farten i en taske eller lomme, men også hjemme på hylden i badeværelset. Mit førstehåndsindtryk er derfor særdeles positivt og mine forventninger store. Vi taler om luksus læbestift i 15 flotte farver der er flotte naturlige i farverne og som er fugtgivende samt indeholder en unik blanding af plantevoks og -olier. Tahiti-vanilje og brombær-ekstrakt der giver en lille smule sødme og duft samt antioxidantrig moringaolie der plejer og nærer læberne gør disse læbestifter ekstra tiltalende for mig.

 

 

Farverne er smukke til både ung, som moden kvinde for min datter på 19 har kastet sig over dem også. Det er luksus af fornemme dem på læberne for de fugter og alligevel holder de farven virkelig godt oplever vi begge. Ren luksus.

 

Her har min datter linet farverne op på sin underarm og det ses nu at flere er indenfor Nude-spektret med pift af rosa eller gyldne farver. Nogle er mere dækkende end andre, de har alle søde pigenavne og jeg er selv blevet vild med farverne : Tania, Molly, samt Jackie til olivenfarvet og sort tøj de her sidste par dage. Du kan finde kollektioner landet over hos udvalgte kosmetologer, spacentre, apoteker, lægeklinikker, makeupartister og hudplejeklinikker i over 40 lande samt på webshoppen HER.

Min begejstring er måske let at læse her igennem skærmen, og jeg kan stå indenfor hvad jeg skriver: de er top lækre og farverne spiller perfekt ind til min hudfarve uanset sæson og uanset om det er til hverdag eller fest. De er cremede og til den lidt matte side, hvilket passer mig perfekt da de giver et smukt naturligt look. Målgruppen er klart både til de unge, de ældre og os midt imellem. Perfekte til alle os der kan lide god kvalitet der holder. Prisen er 250 kr.

 

Konkurrence

NY og sidste vinder er nu Ulla Wolther, da hverken Karina eller Christina har valgt at skrive tilbage for at få deres præmie. Dette er sidste vinder der udtrækkes her på denne magiske bog.

NY vinder udtrukket da den 1. ikke har kontaktet mig for at få sin præmie desværre. Så ny vinder er Karina Ahrensbach. Send mig en mail på april24@live.dk inden torsdag med din adresse.

Stort tillykke til Christina Winther som har vundet bogen . Send mig en mail på april24@live.dk med din adresse og så får jeg Forlaget til at sende dig bogen . 1.000 tak til alle jer som har kikket ind på bloggen og deltaget.- annulleret da vinderen ikke skrev tilbage efter sin præmie desværre.

 

Én heldig læser kan vinde bogen Aspergirls her på bloggen og én kan vinde på FB.

For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar om hvorfor bogen er interessant for dig at vinde. Det er Forlaget Frydenlund som er så gavmilde denne gang, hvilket jeg er meget taknemlig for.

Konkurrencen slutter på søndag.

Du kan måske også lide

45 Kommentarer

 • Besvar Birgitte Tolstrup 7. oktober 2018 at 21:38

  Jeg vil bogen som støtte til mig, når jeg forsøger at støtte min 17-årige datter som har Asperger og ADHD 🙏🏼

 • Besvar Eva Minamishima 6. oktober 2018 at 16:24

  Den vil jeg gerne vinde. Jeg er en af de “gamle”, der først fik sin AS-diagnose som 40-årig. Jeg er tovholder for en gruppe af voksne kvinder med autismediagnoser, og det ville være fantastisk at have den her bog at kinne låne ud til de mange nydiagnosticerede, der kommer til møderne.

 • Besvar Tine Due Bluhme 5. oktober 2018 at 17:42

  Min datter på 11 år har asperger, og det er min erfaring, at der er meget lidt viden om autisme og især piger med autisme i både det kommunale system og skolesystemet. Derfor må jeg være autisme- eksperten og min datters advokat i alle relationer og situationer.
  Jeg er sikker på, at bogen Aspergergirls vil kunne bidrage med værdifuld viden og indsigt og på den måde være til stor gavn for både min datter og mig selv <3

 • Besvar Rikke Madsen 5. oktober 2018 at 14:49

  Vil rigtig gerne vinde bogen til min datter som fik sin aspergerdiagnose som ung 19 årig kvinde og som ELSKER bøger ❤📚❤

 • Besvar Yrsa Andersen 5. oktober 2018 at 8:41

  Hold da op, hvilken bog den kunne jeg alså så gerne læse.

 • Besvar Mette Dahl 5. oktober 2018 at 4:10

  Jeg ville meget gerne vinde bogen! Til hverdag arbejder jeg med mennesker på Spekterrt – og ser flere og flere unge kvinder som ikke bliver mødt på den måde de har brug for, fordi fagpersonerne omkring dem ikke ser “ind bag facaden”.. Bogen skulle, i første omgang, læses hjemme hos mig, men skulle senere sættes lidt i rotation blandt nogle unge kvinder jeg ser, som ikke selv ville have mulighed for at købe den..

 • Besvar Marisn Pedersen 4. oktober 2018 at 22:42

  Jeg vil gerne vinde da jeg har 2 niæcer og som har autisme , bogen kan måske lærer mig lidt mere om hvordan jeg kan” takle” dem

 • Besvar David 4. oktober 2018 at 21:03

  Vil gerne vinde den til min mor, det vil være en god fødselsdagsgave til hende 😊

 • Besvar Anja Andersen 4. oktober 2018 at 20:20

  Jeg mangler en god bog der kan ‘fange mig’ og det tænker jeg, at lige præcis den bog kan. Samtidig er jeg sikker på, at der er rigtig mange ting der vil ‘falde på plads’ hjemme ved os, efter at have læst bogen.

 • Besvar Christina Winther 4. oktober 2018 at 20:19

  Jeg vil meget gerne læse den, jeg har for få uger siden, fået Aspergers diagnosen, så jeg tænker bogen vil være rigtig god til mig.

  • Besvar Anne 8. oktober 2018 at 6:25

   Kære Christina, stort tillykke du har vundet. Send mig en mail på april24@live.dk med din adresse.

 • Besvar Margrethe Præstholm 4. oktober 2018 at 20:11

  Jrg tror selv jeg er aspergirl, måske jeg kan blive klogere, om ikke på mig selv, så på min aa datter❤️

 • Besvar Stig rudolfsen 4. oktober 2018 at 19:57

  Jeg vil gerne vinde bogen, min kone har Aspergers.

 • Besvar Marianne rudolfsen 4. oktober 2018 at 19:54

  Jeg vil rigtig gerne vinde den bog, for jeg er ved at blive udredet for aspergers, og jeg vil gerne læse den og ha min familie til at læse den.🙌

 • Besvar Ida Jerlebrink 4. oktober 2018 at 19:32

  Den vil jeg gerne vinde da jeg, sidste år, på min 45 års fødselsdag, fik Aspergerdiagnosen. 👍

 • Besvar Hanne Kristensen 4. oktober 2018 at 18:53

  Den vil jeg rigtig gerne vinde da min datter din sin diagnose meget sent og tror den vil kunne hjælpe os til at forstå nogle ting👍🏻😊

 • Besvar Karina Ahrensbach 4. oktober 2018 at 18:42

  Den ville jeg gerne vinde, da jeg er mor til to piger med Asperger. 🍀🤞🙏🍀

  • Besvar Anne 14. oktober 2018 at 21:26

   Kære Karina , tillykke du har vundet bogen da den først vinder ikke er vendt tilbage . Skriv til mig på april24@live.dk med din adresse inden torsdag og vi får bogen sendt til dig .

 • Besvar Hanne Rebekka 4. oktober 2018 at 18:42

  Det er altid dejligt at læse om andres oplevelser og viden, om de udfordringer der er vores hverdag.
  Jeg vil læse den og derefter sende den i rotation, hos dem der mangler viden😉

 • Besvar Mettefie 4. oktober 2018 at 18:32

  Jeg vil rigtig gerne vinde bogen. Min søn er udredt med atypisk autisme og min datter er under udredning efter 5 års kamp. Jeg er slet ikke i tvivl om hun også får diagnosen. Men men datters autistiske træk er så meget anderledes en min søns og eksmands, så jeg vil rigtig gerne læse noget mere om piger og autisme🍀🍀🍀

 • Besvar Louise 4. oktober 2018 at 18:31

  Den ville jeg rigtig gerne vinde. Jeg har selv Aspergers Syndrom. Den diagnose fik jeg sidste år, efter 5 år med en fejldiagnose. Så kunne familien også få lov at læse den, så de bedre kan forstå hvad jeg kæmper med, for de ved ikke så meget om diagnosen. Måske den også kan hjælpe mig selv lidt.

 • Besvar Vibeke Holm 4. oktober 2018 at 18:11

  Min top skønner veninde Susan arbejder med de skønne børn i den unge voksne udgave og her er begge køn, men vi deler tit job viden på tværs og jeg ved desværre intet her omkring perspektiv fra en kvinde vinkel, på mit job har vi mandelige ansatte med diagnosen og jeg vil gerne vide mere, både så jeg kan være klædt på til ansøger og klædt på til at forstå de skønne unge mennesker min veninde arbejder med og ikke mindst vil det være en fed bog til vores bogklub som vi alle 4 vil kunne lære af.

 • Besvar Eva Andreasen 4. oktober 2018 at 18:08

  Den skal jeg da vinde. Sammen med mine kollegaer kan vi gøre brug af viden fra bogen i arbejdet med vores borgere 🍀🍀

 • Besvar Kirsten 4. oktober 2018 at 18:03

  Min datter Agnes, på 15 år, er på spektret – og jeg tænker at bogen kunne være fantastisk for os begge at læse! Hun er virkelig bogelsker og vil have stor gavn ud af at læse om andres erfaringer…

 • Besvar Anja Skovbo Rønnebro 4. oktober 2018 at 18:01

  Jeg vil gerne vinde den. Og håbe på at jeg kan blive klogere på min egen datter. 🙏❤️

 • Besvar Christina 4. oktober 2018 at 18:00

  Jeg skal vinde den fordi det er godt at blive bekræftet i at man ikke er alene i hvordan med sin autisme som pige

 • Besvar Stella gissel 4. oktober 2018 at 17:59

  Ville ønske jeg kunne hjælp min datter på bedste vis.. vil så gerne kunne hjælpe, vejlede og forebygge nedsmeltninger, angstanfald og hendes følelse af utilstrækkelig…

  Men ikke mindst, ville jeg også ønske hun selv læste det, og fik et bedre indblik i hvorfor hun måske reagere anderledes – men stadig er helt igennem fantastisk..

 • Besvar Eva P 4. oktober 2018 at 12:57

  Jeg kender nogen stykker med diagnosen Aspergirl og vil elske at kunne forstå dem bedre – så Jeg bedre kan give dem positive redskaber så de accepterer sig selv bedre

 • Besvar Rikke Stokholm 4. oktober 2018 at 11:23

  Jeg har en datter som er på spektret, så jeg forsøger så meget som overhovedet muligt at lære hendes “sprog”

 • Besvar Tania Væggemose 4. oktober 2018 at 9:47

  Jeg tror, at jeg kan få glæde af at læse denne bog og få en større forståelse af aspergers og autisme.

 • Besvar Mette Olesen 4. oktober 2018 at 9:09

  Den bog vil jeg rigtig gerne vinde, da jeg selv tumler med de udfordringer, som det at have en autisme diagnose, kan give.
  Jeg har ladet mig fortælle at man, ved at læse bogen, får en følelse af ikke at være alene med de udfordringer som man kan have. Det i sig selv lyder jo helt fantastisk.

 • Besvar Mette bien 4. oktober 2018 at 5:11

  Jeg tror jeg kunne få glæde af at læse bogen.
  Min datter er har lige fået diagnosen aspberger. Hun er 14 år.
  Jeg er meget forvirret over det hele og det er min datter også, måske kunne bogen hjælpe os til at få svar på nogle ting…..

 • Besvar Lonni Karstrøm 4. oktober 2018 at 3:37

  Jeg vil så gerne læse den, så både jeg selv kan blive ( måske klogere) på mig selv..
  Få nogle A-ha oplevelse, så man kan se der er andre som en selv..
  Jeg er selv aspekt er og har også en søn med det
  Mvh Lonni

 • Besvar Signe Lassen 3. oktober 2018 at 21:23

  Vil simpelthen så gerne vinde den! Jeg er selv “Aspergirl”, og sent diagnostiseret, og jeg har og har haft meget svært ved at acceptere dét – det er og har været en hård kamp.
  Det var først sidste år jeg fandt ud af den eksisterede, men desværre ikke på dansk, men kort tid efter fandt jeg ud af, at Anne Skov skulle oversætte dén, og da blev jeg så glad! Jeg har ventet på den her bog i et helt år, og det har føltes som 10 😁🤪
  Jeg ville bare blive så glad hvis jeg skulle være så heldig at vinde – Selvom jeg ikke har læst den eller noget VED jeg med sikkerhed, at den vil komme til at gøre en kæmpe forskel for mig, og måske gøre at de “sidste brikker” falder på plads for mig, og den her rejse jeg har været på siden jeg fik min diagnose.🍀🍀

 • Besvar Annette N 3. oktober 2018 at 20:49

  Den ville jeg meget gerne læse. Min skønne 18-årige datter har ADD og social angst – og kæmper med utallige udfordringer dagligt. Jeg vil gerne blive klogere på emnet og blive inspireret af andre, der er i samme båd. På samme måde som jeg har fået flere gode fif ved at følge din blog.

 • Besvar Didde Sandorff 3. oktober 2018 at 20:11

  Min venindes datter på 16 har for nylig fået diagnosen. Mor er hårdt stress ramt og datteren kæmper for at navigere gennem livet og gymnasiet. De begge åbenbares gennem bøger, hvorfor denne bog vil være en fantastisk gave til dem.

 • Besvar Jette Due Mogensen 3. oktober 2018 at 19:58

  Det vil gøre mig til en endnu bedre mormor for mit dejlige barnebarn Laura på 11 år, som har Aspberger!
  Jeg vil dele bogen med hendes fantastiske mor/min datter Tine Due Mogensen

 • Besvar Lisbeth Maja Sørensen 3. oktober 2018 at 19:54

  Jeg vil gerne vinde bogen, da jeg selv har en form for Autisme og jeg vil gerne blive klogere på Aspergers og Autisme.

 • Besvar Ulla Wolter 3. oktober 2018 at 19:37

  Åh, den vil jeg gerne vinde. Både min 17 årige datter og jeg har Asperger, og vi kunne godt bruge nogle historier at spejle os i, og måske lære nogle mestringsstrategier 🙏🙏

  • Besvar Anne 19. oktober 2018 at 15:39

   Kære Ulla. Da de 2 tidligere udtrukne vindere ikke har meldt tilbage er du den nye vinder af konkurrencen . Send mig en mail på april24@live.dk med din adresse. Bedste hilsner Anne og stort tillykke og skriv lige her at du har set beskeden.

   • Besvar Ulla 19. oktober 2018 at 15:59

    Tusind tak Anne ♥️ Den vil min datter og jeg glæde mig til at læse. Jeg sender dig en mail.

 • Besvar Maria Seidelin 3. oktober 2018 at 19:15

  Jeg er sygeplejerske og har arbejdet mange år i psykiatrien. Nu er jeg på et misbrugscenter. Den er meget relevant i mit erhverv og personlig interesse 🙂

 • Besvar Kamilla Ramsøe Møller 3. oktober 2018 at 19:12

  Den ønsker jeg mig så meget!

 • Besvar Helle 3. oktober 2018 at 19:11

  Vil meget gerne læse den. Min mellemste søn skal udredes i næste måned, men tror den kan give mig noget selvindsigt.

 • Besvar Laurine Christensen 3. oktober 2018 at 18:55

  Den vil jeg SÅ gerne læse da jeg arbejder med handicappede børn deriblandt en pige med autisme. Så den er yderst relevant for mig.

 • Skriv en besked