Festligt skal det være.

5. juni 2018

 

Indeholder varer sendt til test.

Idag er det Grundlovsdag og der er nok at fejre i det alene. Vi har en Grundlov, som på mange måder tager hånd om god etik og praksis for vort land. Det fejres landet over med Grundlovstaler, fællessang og hygge. Mange tager en madkurv og et par kolde flasker væske med til Grundlovsmøder i parker og andre steder. Der er anledning til at fejre og samles. Her i huset gør vi ikke så meget ud af dagen i den anledning, men tager istedet et smut ned og ser Skoleskibet og en tur til Mariagers Food Marked.

Det må gerne være pænt.

På Food Marked har jeg tidligere år købt spændende nyheder af delikatesser her fra Mariagerfjord og omegn. Vi har mange gode virksomheder, store som små, der kan leverer mad, drikke og råvarer til os forbrugere. Jeg har altid haft et dillema med at det skal både være hyggeligt at dele et måltid, men det må saft suseme også gerne være pænt. Det påvirker helt klart både mit humør og min appetit. Se her på dette festlige bord:

Pæn dug, fint flag, hyggelig have …og så stopper festen for mine øjne. Sodavand og øl i plastik og metalflasker er bare IKKE kønt i mine øjne og de viste heller ikke noget at råbe hurra for at drikke, hvis man endelig skal have noget sødt at drikke. Jeg ærger mig hver gang over de grimme emballager og smage. Men se så her:

Jambul

Meget pænere ikke ?

Jambul

 

Ikke nok med at de grimme plastik og metalflasker er skiftet ud med gode fine gammeldags glasflasker, men smagen er også i den grad en vidunderlig forandring.  Jambul.dk sælger endeligt de eksklusive læskedrikke til os forbrugere og ikke kun til hippe restauranter og caféer landet over. I deres Nye webshop lige HER kan du finde eksklusive drikkevarer online. Jambul forhandler alt det lækre til stunder hvor drikkevarerne gerne må være lidt ud over det sædvanlige: venindehygge, konfirmation, studentergilde, rund fødseldag, barnedåb, jul og påskehygge, bryllups, receptioner osv osv.. Jeg har forelsket mig i de 3 varianter i kurven og især Luscombe har væltet benene væk under mig. Den er en lækker smagstæt citronlemonade uden brus lavet på verdens bedste økologiske citroner fra Sicilien. Den har vundet et hav af fødevarepriser! Findes lige HER. Rabarbersaft fra vores lokale Bies Bryggeri er helt helt sin egen skønne rabarbersaft. Virkelig lækker frisk og næsten cremet tæt smag af rabarber og den er at finde lige HER i webshoppen. Jambul sender over hele landet til kun 39kr i pakkeporto.

Mortensnu

 

Vin og bobler skal man heller ikke nødvendigvist køre langt efter for hos webshoppen Mortens, fandt jeg et udvalg af både hvidvin, rødvin og bobler som bestemt indløste vores forventninger til gode produkter til fornuftige priser. Mortens er også en webshop som hurtigt leverer til hele landet. Vi har prøvesmagt en Miks kasse, der indeholdt en blanding af vine, der matcher vores sommermiddage med gode salater, kød på grillen og så er lykken gjort. Kassen indeholder :

 

Merlot Rosé ( skøn boblende drink også til pigehygge), Pinot Blanc ( en fin tør hvidvin ), Riesling ( perfekt til kylling og salat hos os ), Pinot Grigio ( sød og perlende vin der også kan bruges til velkomstdrink syntes vi) samt en Pinot Noir ( let smag af kirsebær og brombær). Dertil kan man købe en flaske sprudlende bobler fra Pierlant, der har lavet den frække og festlige pink flaske “Fantasi Night” som du finder i Mortens webshop lige HER til kun 149 kr. for en kæmpe flaske.

 

Haven bruges også til andet.

Vi sidder ikke kun og griller og drikker skønne og ikke mindst PÆNE læskedrikke i haven dog. Jeg får læst en del bøger for tiden og er igang med den ny fra Jo Nesbø. Jeg savner helt klart Harry som hovedperson i den fortælling og har liiidt svært ved at komme godt ind i fortællingen af den grund. Derudover får jeg syet lidt nye Fanny Packs og denne gang har jeg købt kernelæder til remme. Det er vist blevet helt godt tænker jeg. Du kan nogle gange finde dem på min lille hobbyprofil @anneskiosk på Instagram.

Fanny Pack

 

Tak for alle jeres søde svar på DET her indlæg. 

Jeg tænkte nok at der ville komme positiv respons fra jer og tak for jeres hilsner om både søn og datter. Hold øje med bloggen, for konkurrencen starter meget snart op.

 

Ønsker jer alle en skøn Grundlovsdag. Hvad mon I skal lave ?

 

1.000 tak fordi du læser med igen idag . Bedste hilsner

 

Anne

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

 • Besvar Tina 5. juni 2018 at 14:09

  Rigtig dejlig Grundlovsdag til du og familien og alle dem I skal være sammen med:-)
  Og du har ret, det skal også være pænt når vi skal spise og drikke noget godt.
  Mange dejlige drikke og jeg skal lige tjekke dine henvisninger, om jeg kunne fristes.

  • Besvar Anne 5. juni 2018 at 20:11

   Tusind tak Tina og tak for dit tip med vitaminer og mineraler ogs på det tidligere opslag. Det havde jeg slet ikke tænkt på at vi kunne købe. Jeg tager en snak med knægten om det. Håber at du havde en dejlig dag og kan klare de varme dage vi har. BH Anne

 • Besvar Marlene Høj 5. juni 2018 at 12:11

  Glædelig Grundlovsdag ?
  I dag står den på afslapning (eller dvs. der skal skiftes sengetøj, støvsuges, vaskes tøj mm), inden min dagvagt k morgen fra kl. 7-17.

  • Besvar Anne 5. juni 2018 at 20:10

   Sikke en lang liste med gøremål Marlene ..Py ha…håber du også nåede ud i solen og følte du havde fri lidt.

  Skriv en besked