Barndommensland.

14. marts 2018

Det er 19 år siden præcist idag, at hun kom til verden. Min datter havde ladet vente på sig i 14 dage ekstra, så jeg var godt “bagt” og klar må man sige. Jeg nåede lige at komme en tur på dansegulvet til mandens band, der spillede på den lokale, og så lå jeg ellers på Randers Sygehus nogle timer senere. Der var helt booket op, så jeg landede med min datter i et vaske- og rengøringsrum blandt spande og vaske den første nat alene med hende, men pyt med det. Jeg var træt og lykkelig.

Sange der betyder noget.

Lige fra min datter kom til verden blev der sunget for hende og det samme for hendes lillebror, der kom et par år efter. Nogle sange er mere vigtige end andre og kan fortælle en del om livet, som ellers kan være svært at forklare med ord. I mange år sang vi med børnene hver dag og det gav nogle dejlige timer. Tænk sig at de slet ikke kan huske det den dag idag. Rystende med al den sjæl jeg har lagt i det næsten. Ironi kan forekomme her. “ Kære Linedanser” er en af de meget vigtige sange for lige min datter og os forældre.

 

 

En anden af de første sange var “Jeg vil male dagen blå” . En let og mere legende sang. Den blev senere også en godnat-sang sammen med “Barndomsland” og “Livstræet”. I det hele taget kom der mange sange fra Højskolesangbogen ind med modermælken til mine unger.

Vi fejrer denne dag.

Vi fejrer dagen med lidt varm chokolade og flødeskum samt kage med mine forældre. Hun har stort set ingen ønsker, og uønsked gaver eller oplevelser er som oftest NO GO her. Til gengæld glæder jeg mig til at give hende de 2 beskedne små  gaver, samt nogle små mere eller mindre aftalte småting.

Kagefoto fra sidste år.

Den største gave fik jeg.

Den dag hun kom til verden for idag 19 år siden, fik jeg den største gave i mit liv og en magen til i en anden udgave, da min søn blev født 2 år senere. Livet ER en gave, og det lyder forlorent her på skrift, men trods mange mange år med massive udfordringer , så er hun et helt fantastisk menneske, jeg har lært så uendeligt meget om livet af. De er til låns børnene, nogle år endnu, men pludselig er de klar til at flyvere videre ud i livet, er jeg klar over.

Barndommensland blev sunget for mine børn fra de blev født i mange mange år og har fulgt dem til både dåb og konfirmation/nonfirmation. Den er sunget på lyse dage så vel som mere mørke dage. Den fortæller så meget, stiller spørgsmål og Poul Dissing synger den, trods svigtende stemme og tone, dog med lige den stemning og dybde der skal til.

 

Måske har du også nogle sange du har sunget for dine børn fra dag 1

Måske har du andre glæder du har givet dem med fra start af.

Tak fordi du læste med, nu vil jeg fejre min datter.

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Natascha Appel 14. marts 2018 at 15:07

  Vi fik læst højt da vi var små og det gør jeg også for min datter på 1,5 husket det som noget hyggeligt og som alenetid med min far især.

  • Besvar Anne 15. marts 2018 at 15:54

   Det er også enormt hyggeligt og intimt på en måde ikke ? At læse bøger med sine børn. Der skabes en samlet tryg ramme som holder ved i minderne nemlig. Hav en skøn aften Natascha.

 • Besvar Tina 14. marts 2018 at 9:23

  Stort tillykke med datteren jeres:-)
  Jeg håber hun får en dejlig rolig dag.
  Jeg sang og spillede meget Kim Larsen for min datter og da hun så kom til verden og havde ulykkelige dage, så satte jeg Kim Larsen på og sang med, så slappede hun af og kunne klart genkende det fra, da hun lå inde i maven:-)
  Nyd dagen i dag og tillykke:-)

  • Besvar Anne 15. marts 2018 at 15:52

   Tak , en meget rolig dag, men alligevel en dag der trækker på kræfterne da den ikke er som en hverdag jo. Kim Larsen sange for børnene YES, det kan jeg lide at læse. Hav en dejlig aften .

 • Besvar KirstenLN 14. marts 2018 at 9:12

  Stort tillykke med din datter!
  Vi havde et lille “medley” med tre børnesange, som vi sang i det uendelige for særligt vores ældste, da han var lille og ny (og havdekolik, der krævede sang og gåture op og ned af guvet). Ellers har jeg meget brugt at syne hjemmedigtede sange for børnene med tekst der handlede om dagens oplevelser – det har været en god måde at få bundet sløjfe på dagen på – særlig hvis den havde været lidt foroplevelsesrig.

  • Besvar Anne 15. marts 2018 at 15:51

   Tusind tak Kirsten. Den med kolik kan jeg også huske, suk. Begge vores havde kolik og de er født ret tæt på hinanden så det var enormt opslidende. Sikke en kreativ god ide at synge opdigte sange Kirsten, det gjorde min mand en lille smule men ikke ret meget.

  Skriv en besked