Skarpe øjne eller et “talent”?

12. marts 2018

Det klinger ikke altid så positivt, hvis man som lærer siger til en elev : “ Den fejl der fangede lige mine skarpe øjne ”. Heller ikke da jeg var barn og hjalp med rengøring derhjemme, klingede det med de skarpe øjne når min mor sagde: “ Anne, mine skarpe øjne ser du har glemt at tørre støv af øverst på reolen”. Andre siger måske, at man har et falkeblik i sådanne situationer, men det kommer ud på et.

Men vi kan ikke slå hende.

Det at evne at spotte afvigelser, fra det vi helst vil se som det rigtige ( hvad enten det er fejl i matematik eller støv på hylderne) er ikke det store wauw i min egen familie, for ingen af os kan slå min datter i at spotte afvigelser, fejl, markeringer osv. Hun har et særligt “naturligt talent”, som vi alle næsten er misundelige på. Også kun næsten, for det har også en ulempe at kunne dette. Mange mennesker med autisme kan se flere detaljer og “afvigelser” end os Neotypiske ( os uden Autismediagnose ) uden at der går ren Rainman i det. Nogle mennesker med autisme ser enormt mange detaljer og har svært ved at se helheden. Lidt ligesom at se alle puslespilsbrikkerne på et bord, men ikke at kunne se det samlede puslespil for sig som en helhed. Min datter har det sådan i nogle tilfælde som fx en analyse af en bog. Til gengæld er hun knagende dygtig faktisk til netop puslespil. Alle detaljer er lige vigtige siger hun. Medaljen har en bagside. Her kommer et eksempel:

 

Detaljer der er vigtige.

Når jeg modtager pressepakker til test, heldig som jeg er, så ser mine øjne: indpakning i postpakken, derefter produkternes indpakning, farver, former, dufter de, tekst på produkternes emballage osv. Det kan fx tage 5 minutter. Så kommer min datter måske tilfældigt forbi mig, nysgerrig og spændt. På 5 sekunder har hun spottet detaljer, som de helt små bogstaver ( som jeg næsten ikke kan læse på flaskerne ) bag på fx en læbestift og her spotter hun straks både genkendelige ord og…udløbsdatoer. På 5 sekunder groft sagt. Vi når hende ikke til sokkeholderne her i huset, i hendes evne til at se detaljer lynhurtigt

Tegnet af Nina 16 år, som har detaljet i TVudsendelsen “De skjulte talenter”.

Det er konstant.

Denne evne er jo rar, når far ikke kan huske hvor han igen har lagt sine nøgler eller mobil, eller jeg ikke kan finde en bestemt ting i stuen. Min datter kan lynhurtigt finde det oftest.

Det er konstant, den her evne er der for hende, beder hun mig lige skrive her på bloggen ( har selvfølgelig læst blogindlægget med hende ). Hele tiden fra hun vågner til hun går i seng, er hendes hjerne fantastisk til at se detaljer og afvigelser. Tænk jer hvis I sad inde i et kalejdoskop, hele dagen, og så detaljer. Jeg tænker det er sådan hun ofte har det, for alt suser ind hos hende og det udtrætter hjernen enormt. Den udtrætning betyder så at der er brug for hvile når hun har opholdt sig i nye eller forandrede rammer som fx et nyt klasselokale, familiebesøg osv. En time ude kan ofte betyde 2 timers hvile når hun kommer hjem. Ikke sove men hvile for hjernen med fx Netflix eller en god bog. Da hun var yngre kunne hun reagere med overtræthed og kvalme, let til gråd, ondt i maven osv.

 

Peter Thomas Eoth Eye

Øjnene som ser.

Da jeg fik min lækre  Pressepakke, med nogle af de nye produkter på det danske marked fra Peter Thomas Roth, der var min datter der fluks på pletten. Inden jeg fik set mig om sagde hun “Mor, den her Retinol Fusion PM Eye Cream, den tror jeg du bliver rigtig glad for, for den har alt det gode i sig du har brug for omkring øjnene!” . 

Hun har fuldstændig ret og nu er den prøvet på de sidste par uger. Peter Thomas Roth har lavet en Eye Cream i en 15 ml dyb blå beholder med pumpesystem. Fornuftigt lavet så produktet holder sig rent. Konsistensen er lidt mere fast end jeg er vandt til med øjencreme, men den smelter meget let ind i huden når jeg fordeler den. Jeg har testet den morgen og aften på min nyrensede hud og sat 5 små prikker af cremen rundt om hvert øje, som jeg så blidt fordeler og klapper ind i huden ganske let.

Retinol Fusion PM Eye Cream er mester i at give nyt liv i huden i øjenområdet ved hjælp af blandt andet mikroindkapslet retinol, som giver en mild langvarig frigivelse af retinol henover natten. Produktet skulle hjælpe med at mindske poser under øjnene, give en mere jævn hudfarve, minimere rynker og hvad kan man næsten forlange mere, før man vælger at komme under kniven måske ? Jeg kan rigtig god lide den her creme i brug, da den ikke fedter, som mange andre har tendens til på min hud. Jeg føler min hud om øjnene ikke klør af tørhed som normalt og denne øjencreme fylder lidt ud i huden også. Perfekt til min aldrene hud trodsalt. Den er målrettte produceret til os med mere moden hud, og kan bruges af alle selv med sart hud skriver firmaet. Du finder den online hos Magasin til 585 kr.

Jeg gad godt prøve..

Nu er jeg blevet ret meget nysgerrig fan af Peter Thomas Roth og hans produkter, så jeg drømmer om at få prøvet dem her engang:

 

HUSK at deltage i KONKURRENCEN, om et kit med masker.

Er du også fantastisk til at se detaljer? så har du sikkert forlængst set, at jeg mangler at sætte et hav at kommaer i mine tekster, men jeg har noget med et had/ kærlighedsforhold til det lille komma så tilgiv mig.

 

Tak fordi du læste med igen idag.

Du kan sikre dig mine nyheder ved at tilmelde dig

mit NYHEDSBREV.

Du kan måske også lide

6 Kommentarer

 • Besvar Leafysmoothie 13. marts 2018 at 10:22

  Interessant læsning, giver stof til eftertanke! Tak!

  • Besvar Anne 15. marts 2018 at 15:49

   Selv tak og god aften til dig.

 • Besvar Anette Ninon 12. marts 2018 at 9:50

  🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

  • Besvar Anne 12. marts 2018 at 10:02

   ☃️☃️☃️☃️☃️

 • Besvar Kristina Jørgensen 12. marts 2018 at 9:43

  Så “detaljet” var ikke en fejl? 😛

  • Besvar Anne 12. marts 2018 at 10:02

   Det kan det sagtens være Kristina 😉 og dem vil man falde over hist og her på bloggen. God mandag til dig, er sikker på at du er “en af dem” der er pænt god til at se detaljer i hverdagen ?

  Skriv en besked