Krea og dufte

7. marts 2018
Dofta
Delvist sponsoreret indlæg.

 

Pludselig blev det dejligt lyst her i vores gamle stuer, fordi Kong Vinter kom forbi og spredte læssevis af det fineste sne på vores matrikel udenfor. Det påvirker mit humør i den helt rigtige retning, sådan en kold dag, når lyset fra sneen kommer helt ind i stuen. Ikke at jeg var i dårligt humør, men jeg nyder virkelig at der er en uge med sne som det sig bør, om vinteren.

 

 

På den anden side sætter det også nogle udfordringer for min evne til at befordre mine lidt skrøbelige gigtramte ankler, og når der er tåget og varsler om isslag, så holder jeg mig væk fra bilkørsel. Det har så betydet, at datteren ikke kom i skole her mandag og tirsdag i denne uge, og de timer jeg plejer at være på skolen og vente på hun er færdig med sin undervisning, er blevet konverteret til mere kreative timer. Det passer mig svært godt.

 

William Morris og co

 

William og co.

Stoffet herover er med sort bundfarven og en farve jeg normalt ike syr meget i,men jeg kunne ikke stå for de grafiske kontraster i farver og form, så jeg købte et par meter i udlandet af dette William Morris og co. designede stof og er svært tilfreds. Måske der også skal eksperimenteres med at sy en stofbox til håndarbejde eller som toilettaske. Jeg syntes stoffet egner sig til firkant-syning.

Brændeovnen buldrer.

Når der er -10 grader udenfor, så er det ekstra rart med en brændeovn, der buldrer med en god varme. Desværre lugter det også lidt, når brændeovnen virkelig er igang. Skorstensfejeren har selvfølgelig tjekket den og godkendt på alle måder, men min gode lugtesans kan ikke heeelt lide den lugt. Derfor blev jeg ekstra nysgerrig da jeg så  DOFTE. DEN KATALYTISKE LAMPE DER FJERNER DÅRLIG LUGT OG SPREDER DEJLIG DUFT – står der på deres hjemmeside.

 

Dofta

 

Dofta sælger flere forskellige smukke flakoner til at have i hjemmet og jeg har valgt denne fine på billedet. Kronen tages af og beholderen fyldes med en speciel væske, der tændes øverst i en lille brænder i ca 20 sekunder. Derefter slukkes flammen igen og “røgen” der nu spreder sig efter flammen, spreder en skøn duft i stuen (der er 30 forskellige at vælge imellem), virke på denne måde her:

Dofta

 

Dofta

 

Der kan også vælges neutral “duft” hvis man ønsker det, men jeg er jo vild med både parfumer og duftlys, så selvfølgelig har jeg valgt en duft og det er den som hedder Champagne. Lidt bobler har man vel altid lyst til. Min oplevelse er, at den lille Dofta katalytiske lampe giver en frisk pust af ny duft i stuen, så luften af brændeovn, aftensmaden eller vådt fodtøj minimeres betragteligt. Det er en stor fordel, at den ikke skal stå og brænde, som man ellers skal med fx duflys, som man heller ikke må sammenligne dem med ellers. Jeg er ikke kemiker og aner intet om hvorvidt luften renses, men jeg kan skrive under på at duften er mild og fin og klart bedre end brændeovnslugt eller aftensmad-os.

 

Det er nu du skal huske.

Det er nu du skal huske at deltage i konkurrencen om et Bagestål. Livet er for kort til hjemmebag uden knasende sprød skorpe og masser af sej krumme inden i.

Kunne du tænke dig at vinde en Dofta katalytisk lampe ?

Lad mig høre om der er stemning for en konkurrence i kommentarfeltet.

Du kan måske også lide

22 Kommentarer

 • Besvar Leafysmoothie 8. marts 2018 at 19:54

  Spændende produkt jeg aldrig hørt om før!

 • Besvar Kristina Jørgensen 8. marts 2018 at 8:28

  Fantastisk smuk og hvor lyder det lækkert, at den ikke skal stå tændt. Så sæt i gang 😉

 • Besvar Maria Seidelin 7. marts 2018 at 18:36

  ALWAYS 😉

 • Besvar Maibrith H. Poulsen 7. marts 2018 at 18:18

  Ja helt klart, jeg har selv brændeovn og ja det lugter

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:39

   Skønt Maibrith at du også vil være med. Den er nu startet på min IG så hop over og deltag, jeg ved du er på IG også ;). Held og lykke og god aften til jer

 • Besvar Marlene Høj 7. marts 2018 at 17:36

  Ja, da 🙂 Men ved du om den kan bruges med en asmatiker (pga. husstøvmideallergi) i hjemmet?

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:38

   Aner det ikke, men jeg ville bestemt spørge Dofta først. Min mor er astmatiker så kender godt problemet. Konkurrencen er nu igang på min IG @annekakadu, held og lykke Marlene og rigtig god aften til dig også.

 • Besvar Annette Aarre Dalsgaard 7. marts 2018 at 15:37

  JA! Vi har et meget åbent hus med køkkenalrum nederst og stue ovenover, så madlugten hænger der altid….

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:37

   Så vil den bestemt kunne få en anden duft i rummet også. Du skulle prøve den. Konkurrencen er nu igang på min IG @annekakadu, held og lykke Annette og god aften til jer.

 • Besvar Berit Normann Overgård 7. marts 2018 at 14:36

  Kære Anne, ja det ville jeg da elske <3 Sådan en har jeg ikke tidligere set, og den ser så smuk ud. Min mand er ikke meget for duftlys, så denne ville være et godt alternativ ?
  Kh Berit

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:36

   Aå er det med at vælge den duft-neutrale udgave af olien hvis du køber eller vinder den Berit. Min mand er heller ikke altid vild med dufte. Konkurrencen er nu igang på min IG @annekakadu. Held og lykke og fortsat god aften Berit.

 • Besvar Tina 7. marts 2018 at 8:44

  Sikke en dejlig lille duft lampe, jo sådan en må du gerne udlodde:-)
  Med hensyn til din gigt, kender du så denne læges hjemmeside med gode råd:
  http://www.radiodoktoren.dk
  Hilsner og en dejlig dag uden for meget sne.

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:34

   Tak Tina, hvor er du betænksom. Ja jeg kender godt siden og er også medlem af gigtforeningen. Min gigt er drilsk da det er inflamatorisk gigt og dræner mig for energi samtidigt med mine led i ankelerne er angrebet. Konkurrencen er nu igang på IG @annekakadu så skynd dig hop derover og deltag. Vi har stadig smuk sne her hos os 🙂 God aften til dig.

 • Besvar Elin Buus 7. marts 2018 at 8:19

  God ide…det kunne være sjovt at prøve, og dejligt den ikke skal stå og være tændt hele tiden…

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:32

   Det er nemlig ret smart at den ikke brænder hele tiden men kun få sekunder. Konkurrencen er nu igang på min IG @annekakadu. Held og Lykke Elin.

 • Besvar Anette Ninon 7. marts 2018 at 8:02

  Selvfølgelig hvor er de smukke?

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:31

   De er SÅ smukke og konkurrencen er nu startet på min IG @annekakadu. Held og lykke og fortsat god aften

 • Besvar Maria Ørum 7. marts 2018 at 7:36

  Ja det er da en super fed og anderledes konkurrence, jeg er på ?

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:31

   Fedt Maria, du kan hoppe over på min IG @annekakadu og deltage nu. Held og lykke og fortsat god aften.

 • Besvar Pia Eriksen 7. marts 2018 at 7:30

  Ja der er helt sikkert stemning for en konkurrence. Jeg kender ikke produktet, så det kunne være skønt at prøve.

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:30

   Super Pia, jeg har lige sat den igang på min IG @annekakadu. Held og lykke

  • Besvar Anne 7. marts 2018 at 18:30

   Den er både smuk og dufter dejligt i hjemmet. Konkurrencen er nu startet på min IG @annekakadu. Held og lykke Pia.

  Skriv en besked