Anne, stofferne og en guitarsolo.

25. februar 2018

Som jeg skrev i et tidligere indlæg om at finde motivation, så finder jeg også motivation til at håndtere min hverdag i en familie med autisme, ved at lave håndarbejde og at se på smukke ting. Når de 2 ting kan forenes er der Bingo. @LEAFYSMOOTHIE nævnte på et tidligere indlæg, at hun gerne ville læse noget mere om mine tasker og håndarbejde.

I mange år har jeg syet alt fra habitjakker med paspollerede lommer, pencilskirts, patchwork, figursyede kjoler til tasker og punge. Så blev jeg ramt af en meget alvorlig stressbelastning pga vores familiesituation med manglende støtte og forståelse fra vores kommune og datterens skoletilbud, så jeg knækkede. Helt ind til marven af hvad der var Anne. Jeg fik et ordentligt knæk og hjernen har lige siden da, været skadet på det kognitive i forhold til at fx sy komplicerede ting. Desværre. Det vil være løgn, hvis jeg skriver at alt er godt nu og jeg ikke er bitter, for det er jeg. Møg bitter på de mennesker der forrådte os i så mange år. Der var ikke systemet der svigtede men menneskene som administrerede det.

 

Sanderson

 

Heldigvist kom jeg med hjælp og tid ovenpå igen. Det tog nogle år at komme helt dertil, hvor jeg kunne være kreativ igen og overskue en hel syprocess. Noget som jeg kunne sy i søvne for 7 år siden som fx en jakke med foer og lommer, kan jeg ikke overskue endnu, men jeg kan sy firkanter og det er så blevet til et hav af små punge og tasker. Libertystof er mit all-time favorit brand og derefter kommer Sanderson i de gamle mønstre. Det er i den grad udløser af lykkeendorfiner, når jeg finder et fint stykke stof på nettet og dernæst når jeg modtager pakken, igen når jeg sidder og klipper og syer af det og sørme også når jeg er helt færdig og nyder resultatet, fordi det også er et bevis på at jeg har rykket mig.

 

 

Mine tasker og punge har jeg glædet mange med i min familie og gode veninder. Siden jeg kom på Instragram, var der også søde kvinder der, jeg kunne glæde og det hele hænger pludselig sammen: De fine stoffer jeg finder skal ofte købes i store mængder (1-2 meter) da det er rester eller andet jeg finder på nettet i udlandet. Sanderson er især dyrt stof med en meterpris på 500kr nogle gange og dertil kommer Porto og toldafgifter, så jeg må holde lidt igen med at shoppe, eller gå bankerot. Der er jo så også den løsning, at jeg klipper og syr det jeg gerne vil bruge af stoffet selv og resten kan jeg sy lidt små punge og tasker af og sælge til en veninde for at holde pengene hjemme på stofkøbet. På den måde kan jeg få glæde af stoffet flere gange, rydde ud og samtidigt glæde andre. Jeg syer ikke 5 ens punge for at tjene penge, for udgifterne er så store på de her kvalitetsstoffer, og heller ikke alene for min fornøjelses skyld, men for at få råd til at købe et nyt stykke stof, næste gang jeg ser det, og samtidigt rydde ud. Jeg har dog en pæn stak af smukke stoffer hist og her ( og i kasse og bunker osv ) som jeg gemmer som små skatte.

 

 

Nu er det blevet søndag og jeg har fornøjet mig, med at sy de her 3 små tasker eller punge af mine reststoffer i weekenden. Resten af dagen går med en tur til Aarhus med sønnen, som skal ned at spille i band med sine gamle efterskolevenner og så retur og forberede den kommende uge med datteren.

Du kan se min søn spille guitar lige her i klippet hvor han giver den gas ( hvide skjorte og seler og hat ) til forårskoncerten på VoxHall i Aarhus 2017. Alle kan vist godt forstå jeg er vildt stolt af ham. Bare 15 år for fanden og så hele livet for sig. Klejtrup Musikefterskole var et fantastisk musikår for ham. Se lige klippet med alle de livsglade dygtige unge mennesker ( eller spol hen til 2:35 og se Jonas give den gas på sin Fender ) 

 

Smooth-Voxhall 2017

Signe fra valgfaget Video er klar med afslutningsnummeret fra Voxhall. Filmet af Oliver Jarl, Lars Dolmer og Mikkel Kiilerich. Klippet af Signe Sofie Larsen

Opslået af Klejtrup Musikefterskole på 9. maj 2017

 

Det er også sidste chance idag, hvis du vil deltage i konkurrencen om en Kenwood køkkenmaskine lige HER. Heldigvist hørte jeg fra vinderen af La Glace bogen, Carina,  igår så der ikke trækkes en ny vinder.

Tak fordi du læste med idag, det glæder mig meget.

Du kan måske også lide

9 Kommentarer

 • Besvar Christina ulrikka jensen 25. februar 2018 at 16:50

  Dejligt, at du har fået livsglæden tilbage og kan fordybe dig i dit kreative arbejde??du er jo kanon dygtigt, og du syer det fineste og i nogle glade mønster og farver. Ja det lyder som en hård omgang, og kan godt forstå, at det er svært at komme ovenpå igen. Sender dig en masse kærlige tanker både til dig og din familie??

  • Besvar Anne 25. februar 2018 at 20:25

   Ja, det er dejligt at komme rimleigt op til overfladen igen efter sådan en omgang. Tak for din ros. Jeg suger dine virtuelle kærlige tanker til mig, tak Christina<3.

 • Besvar Tina 25. februar 2018 at 15:28

  Så godt et indlæg og hvor vi kan lære dig bedre at kende og bedre forstå dig og dine tanker omkring din datter og hele baduljen.
  Det er super flot det du kan sy:-)
  Dejligt at du har denne kreative side, som måske også kan hjælpe dig med at heale.
  Det er så livsbekræftende at se unge dygtige mennesker være musiske, så fint af din søn, han er dygtig:-)
  Ønsker du og familien en god søndag.

  • Besvar Anne 25. februar 2018 at 20:23

   Det er svært at skrive de indlæg, fordi jeg hele tiden skal finde en vinkel og ballance om hvad der skal skrives. Det er jo min blog og mit liv, ikke min families ( eller datters ). Derfor er nogle indlæg mere teoretiske / anonymiserede for at beskrive de knudepunkter eller positive ting vi lever med, men ikke så personlige om min datter. Hun skal have lov at forblive anonym, men hun ønsker at der deles mere viden om autisme så andre kan få et måske lidt nemmere liv med autisme. Og JA min søn spiller fandens godt.

 • Besvar Natalia Packert Andresen 25. februar 2018 at 13:29

  De punge er så smukke, og en god idé at bruge rester på den måde. Jeg har købt noget smukt stof af dig for lang tid siden, det venter på mine første spæde forsøg på at sy…

  • Besvar Anne 25. februar 2018 at 20:18

   Tak for dine ord om mit håndarbejde, det gør mig glad. Hvad mon du skal sy af dit stof ?

 • Besvar Annette N 25. februar 2018 at 13:27

  Hvor er det flotte ting, jeg er desværre håndarbejds-motorisk udfordret – var to måneder om at sy en nålepude i folkeskolen og har aldrig rigtig turdet tage det om senere – men jeg beundrer dem, der kan. Jeg slapper så af med madlavning og bagning i stedet 🙂
  Tusind tak til både dig for at skrive så åbent om din kamp – og til din datter for at lade dig. Jeg står midt i en lignende situation og undres gang på gang over, hvor svært det er at få kvalificeret hjælp. Derfor er det en stor støtte at læse om jeres erfaring, jeres tilpasning i hverdagen og om lyspunkterne, som der jo heldigvid også er mange af. Og sej guitar forresten 😀

  • Besvar Anne 25. februar 2018 at 20:17

   Tak for dine søde ord om mit håndarbejde Annette. Det lyder ikke sjovt med den nålepude du har kæmpet dig igennem i sin tid :). Det ER nogle gange svært at få hjælp desværre ja, urimeligt svært. Håber det lykkes for jer og ellers kontakt DUKH, de har telefontid dagligt og hjulpet mig lidt med noget jura. Indlægget her er ikke om min datter, men om mig og mødet med fagfolk,så hun barn ikke værten inde over lige dette indlæg. Og TAK, ja sønnen er sej til det guitarspil.

 • Besvar Marlene Høj 25. februar 2018 at 10:00

  Sikke nogle fine sager ? Det er sjældent at jeg får syet noget, fordi jeg skal finde det frem hver gang…

 • Skriv en besked