Hvor kommer min motivation fra spurgte hun.

21. februar 2018

Det er et svært spørgsmål.

I et tidligere indlæg spurgte en sød læser, om hvor jeg får min motivation fra. Det er et svært spørgsmål, for jeg motiveres forskelligt i forskellige situationer. Mange har spurgt til emnet autisme og Aspergerssyndrom især, og jeg kan prøve at beskrive hvordan jeg motiveres på både gode og mindre gode dage. Der drejer sig også om gode dufte, håndarbejde og netværk nemlig.

Motivation til at forstå og at hjælpe.

Jeg har 3 faglige uddannelser og har brugt dem alle i mit arbejdsliv. Sidste uddannelse tog jeg som 35-årig og blev der uddannet Folkeskolelærer på Aalborg Seminarium, imens jeg havde 2 ble-børn og begge også ørebørn og havde kolik. Tak for kaffe nogle år. Man kan sige, at jeg de år blev hærdet indenfor ikke at give op på trods af manglende søvn. Jeg føler virkelige med jer småbørnsmødre, der ikke får søvn i flere uger, måneder og år, for det er ren tortur.

På seminariet havde jeg en farverig pædagogiklærer og en grå psykologilærer. Et spøjst samspil på samme uddannelse, men jeg blev meget interesseret i at forstå det der ligger bag ved pædagogik samt psykologi og læste mange fagbøger om de emner vi havde og diskuterede med den farverige pædagogiklærer. Han forstod at udfordre med modspørgsmål til min nysgerrighed og det accelererede min måde at tænke pædagogik på. Jeg er i forhold til autisme her i familien undrende og meget motiveret for at gå et par skridt tilbage og tænker om udfordringer fx.:

Hvorfor virker/ skete det eller hvorfor virker/skete det ikke?

Hvordan kunne jeg hjælpe barnet bedre?

Hvad skal der til for at barnet kan ændre det evt ?

Hvor er min rolle og hvor er den ikke i forhold til barnet?

Hvem bestemmer her og hvorfor ?

Hvilke grænser skal trækkes her og kan de rykkes måske ?

FØR jeg går fremad oftest. Altså prøver jeg at forstå børn udfra en undrende og undersøgende tilgang, fremfor en kassetænkning om at “sådan gør vi i vores klasse eller familie”. Jeg har aldrig selv passet i de gængse kasser heller. Det har vist sig at give pote, fordi der landede en datter med Aspergerssyndrom hos os.

Den uundværlige autisme manual.

Aspergers og motivation

Når jeg skal motiveres til at støtte min datter i det daglige med både praktiske ting som tøj, mad, rengøring, lægebesøg osv selvom jeg måske selv er inviteret til en middag og må sige nej tak, er død træt, syg eller andet der dræner energien, så motiveres jeg af at se på hende og fornemme hendes liv.

Se hvor fantastisk hun kæmper og kæmper for at lære at klare sig selv ved fx at få sig en uddannelse. Jeg ser det overordnede billede. Jeg flytter mit fokus væk fra den enkelte aktivitet “ hjælpe hende med at..xxx” Til et billede af hvor langt hun er nået på de dage hvor jeg virkelig skal motivere mig selv for at smile trods min måske træthed eller gigtsmerter.  Hertil har jeg et simpelt værktøj i form af mit lille noteshæfte. Det vil jeg skrive om en anden dag.

Jeg påtager mig lærer-rollen og mindre mor-rollen i mange praktiske opgaver som ovennævnte og taler et meget enkelt og konkret sprog dog på et pænt højt lixtal, da min datter tænker “avanceret” så at sige. Hun er testet ret højt begavet og det skal der også tages hensyn til. Jeg motiveres af hendes dejlige væsen, viljestyrke og meget mere. Det kan lade sig gøre, fordi vi har en rigtig god kemi sammen. Der har ikke været meget  teenagefnidder her i huset fra nogle af børnene .

Dertil så forstår jeg, tror jeg, på mange måder hendes aspergers rigtig godt, fordi jeg anerkender, at der findes strejf af autismetegn i os alle. Jeg spejler mig og lærer, anerkender, respekterer og forstår en del pga af det. Og så læser jeg fagbøger. Du kan finde rigtig god motivation og læring fx i den HER og denne HER.

Tocca Stella

Motivation udefra

Uden min netværk på FB med andre forældre til børn med autisme og min dygtige autismerådgiver, havde jeg dog ikke klaret at vedholde min motivation. Hun lytter, undrer sig, reflekterer og respekterer udfra samme livsværdier som jeg og min datter og det giver hende den fordel, at hun kan motivere mig til at blive ved med at udvikle mig til den bedste udgave af mig selv som både mor og autismestøtte for min datter. Ikke den bedste i verden, men det bedste udgave af mig selv. Jeg er meget taknemmelig for at have hende samt mit autisme-netværk og vil skrive et indlæg om hvordan jeg bruger det senere.

Jeg er en kreativ sjæl, ikke kun på håndarbejde og kager,  men også på at finde løsninger og sætte mig selv igang med noget, der kan give mig positiv energi nogle timer om ugen. Ikke altid, men i den overvejende del af mit liv. Det giver mig nemlig også motivation til at klare de mindre gode dage. Når en smuk pakke med fx Tocca parfume og duftlys fra serien Stella kommer ind af døren med pakkeposten, så smiler jeg og bliver glad. Jeg får energi og motivation til hverdagen. Smukke æstetiske ting giver mig i stor grad positiv energi og livsglæde i min lille bobbel herhjemme. Det er en af grundene til at jeg startede at blogge faktisk. Dufte påvirker mig meget, og jeg kan nærmeste lugte vand i forskellige udgaver, så et velduftende tændt duftlys kan virkelig sætte mit humør op.

Tocca Stella passer til mig.

På Instagram, som er min evige kilde til inspiration, venskaber og fristelser, har jeg flere gange set og sukket over de meget smukke vintagestyle produkter fra Tocca. Tocca er en serie fra Italien, der er et helt duftunivers af produkter der spænder lige fra parfume, håndlotion, duftpinde over til vaskemidler. Jeg har fået tilsendt et smukt duftlys, håndlotion og pursespray til test i serien Stella og er ret begejstret.

Stella dufter af boblende godt humør med et strejf af sensualitet for mig. Den er blandet af bla. blodappelsin og krydrede liljer og er til den friske side. Håndcremen som du kan finde i både Matas lige HER, og mange livsstilsbutikker og kosmetologer, er en perfekt størrelse til min Fanny Pack eller håndtasken. Skøn mild duft og plejende kamille til mine vintertørre hænder.  Den koster 95kr og er alle pengene værd. Perfekt venindegave istedet for en blomst også. Det samme er pursespray  ( 20 ml for kun 245kr) og det giver jo anledning til at man både kan have den med sig i små tasker på tur OG købe et par forskellige dufte. Jeg skal prøve flere fra serien er jeg overbevist om nu. Udtryk, duften, konsistens og kvaliteten går virkelig hånd i hånd her. Duftlyset er unikt, luksuriøst og smukt glas med en væge der brænder stille og roligt. Lyset er på 300 gr så der er til mange timer og det koster 345kr.

 

Har du nu læst og undret dig lidt over noget af det jeg skriver om min motivation, dagligdag eller autisme så skriv endelig og jeg skal prøve at svare dig. Husk at deltage i min vilde Kenwood konkurrence lige HER, vinderen trækkes om et par dage jo.

 

Du kan måske også lide

4 Kommentarer

 • Besvar Birgitte Rønne 22. februar 2018 at 11:34

  Stillingsbetegnelse: Motivator og ressourcefinder ❤️

  • Besvar Anne 22. februar 2018 at 13:06

   Oh YES og du ved præcist hvad jeg mener fra din egen hverdag ❤️

 • Besvar Maria Ørum 21. februar 2018 at 20:49

  Hvor ville verden være et meget smukkere sted, hvis flere tænkte som dig.
  Er vild med dit overskud og en smule misundelig ?
  God aften til dig.

  • Besvar Anne 22. februar 2018 at 13:07

   Verden ville være et meget smukkere sted hvis der var vildt mange flere mennesker med autisme er jeg sikker på❤️

   Tak for dine søde ord Maria og skøn dag til dig.

  Skriv en besked