Gæste og hverdagsmad.

14. januar 2018

Vi har det mørkt og lidt kold i vejret her i weekenden og solen tittede kun frem få sekunder igår. Dagens lyse timer er dog tiltaget med ca. 1/2 time siden min fødselsdag, men det mærkes næsten ikke, når vejret er mørkt og regnfuldt. Jeg glæder mig til endnu flere lyse dagstimer, for det betyder immervæk også en del for humøret, syntes jeg.

Økologisk hudpleje med Green People

 

Green People

 

Flere af jer læsere har tidligere efterspurgt mere info om “grønne” hudplejeprodukter og produkter til billige penge. Det er med dette blogindlæg dobbelt op, for her  kommer GREEN PEOPLE ind i billedet. 

Green People har i anledning af deres 20-års jubilæum lanceret en ny linje Damask Rose. Serien består af en Cleanser, dag/natcreme, håndcreme samt en olie. De dufter af roser og især håndcremen holder duften længe syntes jeg, så er man ikke til dufte, så spring over denne her serie selvom det er helt naturlige dufte fra økologisk dyrkede roser, der er benyttet. 

Green People

Cleanseren er mild og blid ved huden og kan sagtens tage dagens snavs af huden på få minutter. Dagcremen er jeg ikke helt venner med, for den giver ikke fugt nok til min ekstrem tørre vinterhud, men måske til sommer. Til gengæld har de lavet en olie, man sikkert med fordel kan benytte under for at udligne dette problem. Priserne ligger fra kun 149 kr. for hele 50 ml så en absolut god pris. Produkterne er alle med et godt og hygiejnevenligt pumpesystem, hvilket er ekstra point hos mig.

En anden god økologisk og meget prisbillig hudplejeserie er denne HER.

 

 

Bulgursalat med flotte farver.

Igår lørdag havde vi gæster til frokost. Min mands efterskolevenner fra 100 år siden eller noget kom på besøg. Det er altid en fornøjelse at mødes med dem 3 -4 x om året, for der er mange gode grin og højt til loftet når vi er sammen. Arbejdsopgaverne her hjemme var fordelt, så manden stod for at stege en god steg samt købe alt ind, hvor jeg så stod for at lave Bulgursalat og dessert. Til hovedret fandt han sørme en dansk kalvemørbrad sat ned til 1/2 pris pga udløbsdato i Føtex og jeg valgte som sagt en af mine favorit salater. Den kan laves dagen før og smager skønt 2 dage i træk, hvis der er noget til overs.

Opskriften er inspireret af Valdemarsro og kommer her:

6 personer

3 dl økologisk grov bulgur koges efter anvisning på posen og sættes på køl bagefter.

Grøntsagerne renses og snittes:

– 1 rødløg

– 4 – 5 mellemstore tomater med god smag eller 12 – 15 små.

– kerner fra et granatæble / ærter kan være et alternativ syntes vi her hjemme.

– 2 dl persille der grovhakkes / nogle gange bruger jeg bredbladet persille.

Dressing:

1 dl citronolie eller olivenolie og saft fra en citron samt revet skal herfra.

2 cm presset hvidløg på tube fra Santa Maria eller friskpresset 1 fed

2 cm presset ingefær på tube fra Santa Maria  eller frisk revet

2 tsk chillisalt , vi har brugt den fra Mariager Saltcenter

1 tsk sukker

En smule kværnet pebber.

– det hele rystes sammen i en lille bøtte med låg.

Så blandes det hele i en skål: Bulgur med grøntsagerne og derover dressing, men bland lidt i af gangen så du får lige den konsistens I kan lide selv. Ikke alle kan lide dressing jo, så hold evt en lille portion fra for dressing til at servere også.

Det smager fantastisk til både en lækker rød steg, frikadeller, kylling eller lammekød. Orginal opskriften er lidt anderledes og den finder du hos Valdemarsro lige Her.

Chokolade mousse

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv en besked